Bilindiği üzere bal hem temel gıda maddesi,hemde şifa kaynağıdır.Öte yandan hem üretici,hemde dolaylı olarak pek çok kişiye istahdam sağlayan bir gıdadır.Hiç kimse çevresinden gelen olaylara duyarsız kalamaz.Bu insanlığın gereğidir.Ben bu sitenin Aıcılık Uzmansel danışmanıyım vede iyi bir arıcı olduğumu söylerler.teknik arıcılıkta temel petek kullanmak olmazsa,olmaz kuralıdır.Ancak geçen yıl 8-l0 TL olan petek fiyatları bu yıl 20-25 TL arasında bu neden böyle oldu diye araştırdığımda karşıma şöyele bir duyum çıktı.Hükümetin bu yıl mum ithalini yasakladığını duydum.Bence yerinde bir karar.Keşeke bu karar,bundan 20-25 yıl önce alınsada ülkemize Varova paraziti,kireç hastalığı,yavru çürürklüğü gibi pek çok hastalık ve zararlı girmemiş olurdu.Ancak olan oldu vede bu yasaklamada insan sağlığı açısından gereklidir düşüncesindeyim.Ancak bunun l yıl öncesinden basın ve kanallardan iletilmesi gerekirdi.Bunun yanında arıcılarımızda hoyratca bal mumu israfına son vererek en küçük bir bal mumu parçasını bile değerlendirmesi gerekir vede Gerek arıcılarımızın,gereksede insanımızın,süzme bal tüketme alışkanlığını kazanması gerekir.Öte yandan dövizimizin dışarı gitmemesi düşünceside bana göre erdemli bir olgudur.Hepinize bal gibi tatlı bir hayat dileğimle esen kalınız.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Bal Peteği
Collapse
X