fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Evde Peynir Yapimi

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Evde Peynir Yapimi

Evde peynir yapmak istersek piyasada (marketlerde) satilan sütlerden hangisi kullanabiliriz. Birde randimani attirmak icin katkı maddesi kullanmak lazım mı yoksa sadece maya ve sutler basarabilirmiyiz.....
  • Fidanligi.com

Cevap: Evde Peynir Yapimi

deneme2009 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evde peynir yapmak istersek piyasada (marketlerde) satilan sütlerden hangisi kullanabiliriz. Birde randimani attirmak icin katkı maddesi kullanmak lazım mı yoksa sadece maya ve sutler basarabilirmiyiz.....

Ben profesyonel olarak konuşmuyorm.
    Evde yapım dediniz.
    Evde peynir yapabilmeniz için pastörize süt kullanamazssınız. Köyden gelen sütlerden almanız gerekiyor. Dereceniz olması lazım ki 60 dereceye kadar pişireceksiniz sütü. Sonra 30 dereceye kadar ılımasını bekleyeceksiniz. 20 litre süt için bir çorba kaşığı peynir mayası eklersiniz. Kapağını kapatıp tutunmasını beklersiniz. Yoğurt gibi sarabilirsiniz soğumaması için. Tutununca bıçakla kesersiniz ve biraz suyun çıkmasını beklersiniz. Sonra temiz bir tülben içine dökersiniz be iyice sıkarsınız kevgir içine koyarsanız, suyun akmasını da sağlarsınız. Suyu azaldıkça tülbenti sıkmanız gerekiyor. Bu işlem 4 - 5 saat sürer. Peynir kıvamına gelince tülbentten çıkarır, keser, bolca tuzlarsınız. 48 saat sonra yemeğe hazırdır.
    Afiyet olsun.
    Ben evde yaptığım peynirden bahsettim nacizane. Yanlışım varsa ya da değişik şekillerde yapan varsa yazabilir biz de öğreninriz

Comment

Cevap: Evde Peynir Yapimi

Tamamen doğru.. kısmen açıklayıcı şekilde starter kültür olarak genelde yoğurt kullanıldığını açıklayabiliriz. ve ek bilgi olarak da süt olarak keçi sütü kullanarak çocuklar başta olmak üzere oldukça yararlı, besleyici ve gelişim süreci için önemli bir gıda maddesi haline getirebiliriz.

Comment

Working...
      X