fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ELMA PEKMEZİ

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• ELMA PEKMEZİ

Bizde elma para etmeyinçe yeni arayış içne girildi.Her ne kadar meysu fabrikaları alsada,ançak masrafının yarısını karşılıyor.
    Bu nedenle yöre elmacısının bir kısmı Elma pekmezi yapmıya başladı.
    Bundan böyle Evinizdeki buruşmuş yada yenmiyen elmalardan pekmez yapabilirsiniz.
    Şöyleki, Elma dilim dilim yapılıp Suda kaynatılıyor.Pişme derecesine gelen elma dilimleri soguyunca eziliyor.İnce delikli kevgirden geçirdikten sonra bir az toprak (Pekmez Topragı) katılıp karıştırılarak dinlenmiye bırakılıyor. Bir kaç saat sonra Üste bulunan temiz sıvı alınıyor.
    Bir tencerede( bir damlasının tırnagızın üzerinden akmıyaçak şekilde) koyulaşana kadar kaynatıyor.Sogutup afiyetle yiyorsunuz.
    Saygılar
  • Fidanligi.com

Cevap: ELMA PEKMEZİ

Muhterem birazda sirke yapsanız.Elmanın sirkeside ala olur.Afiyet,şifa olsun.

Comment

TABİATCI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Muhterem birazda sirke yapsanız.Elmanın sirkeside ala olur.Afiyet,şifa olsun.
      Teşekkür Ederim.Sn TABİATÇI
      Zatıhalınizin tavsiyesini,Kayınbirader yapıyor.Fabrikasyon olarak .Tv deki Prof.un biride satıyor.
      Saygılar.

Comment

Tohumlarından yağ çıkarılmasıda unutulmasın

Comment

Selahattin YILMAZ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Tohumlarından yağ çıkarılmasıda unutulmasın

Sn Selahattin Yılmaz bey
          Tohumlardan yağ çıkarmak için geçen yıl sizden bilgi almışdım,ama maalesef yapamadım.
          Fakat Misket elmasından Recel.Marmelat ve Turşu yapımını gerçekleştirdik.
          Bizim yörede Elma olgunlaşdığı an mevsim yağmurları başladığı için Elma kurusu (Hakık) yapamıyoruz.
          Fransada Dogal Elma şeker yapımı mevcut oldugunu biliyorum.Teknolojik Bilginiz var ise yardımcı olursanız sevinirim.Yeni bir dogal besin elde ederiz.
          Saygılarımla

Comment

Working...
          X