fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Türk zeytinyağının ünü Çin seddini aşıyor

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Türk zeytinyağının ünü Çin seddini aşıyor

Dünyanın en kalabalık ülkesi zeytinyağı ile tanıştı, tüketim katlandı. Çin, Türk zeytinyağı için de öncelikli pazar oldu. Uzun ve sağlıklı bir ömrün reçetesi zeytinyağı, Çin mutfağına da girdi. Altın renkli sıvıyı, özellikle gelir düzeyi yüksek Çinliler tercih ediyor. Değişimi gören üretici ülkeler, Çin'in dev pazarında tanıtım atağına kalktı. Ülkede zeytinyağıyla ilgili olarak daha çok bu yağın sağlık yönünü ön plana çıkaran bir tanıtım yapılıyor.
    Türkiye de Zeytin ve Zeytinyağını Tanıtma Komitesi önderliğinde Kasım ayında bir dizi etkinlik düzenleyecek.

Konuyla ilgili bilgi veren Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi Başkanvekili Metin Ökten, "Geliri en yüksek olan ve ticaretin merkezi olan Şangay ve çevresini seçtik. Orada televizyonlardaki gurmeler, gıda üzerine yazanlar, ayrıca büyük ulusal ve uluslararasa satın alma müdürlerini davet edeceğimiz bir tadım eğitimi ve seminer yapacağız" dedi. Hedef, Çin pazarında İtalya, İspanya gibi rakip ülkelerin önüne geçmek. Ökten, "Bizim payımız yüzde 5. Bizim çok rahatlıkla 20 -25 miyon dolarlara 3 sene içinde sadece Çin'de ulaşmamız lazım" şeklinde konuştu.
Working...
X