fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

MEYVE TURŞUSU (Armut, Üzüm, Ayva, Elma)

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• MEYVE TURŞUSU (Armut, Üzüm, Ayva, Elma)

MEYVE TURŞUSU (Armut, Üzüm, Ayva, Elma)
    Turşuya uygun, sert yapılı ve orta büyüklükteki meyveler (Üzümler için kalın kabuklu) önce seçilip, yabancı maddelerinden ayrıldıktan sonra, temiz suda yıkanır. Ayrı ayrı olarak veya birkaçı bir arada uygun fermantasyon kaplarına iyice doldurularak, istenirse aralarına dövülmüş hardal temiz bir tülbentle sarılarak iki-üç yere konulur. Kapak kısmına hava almayacak şekilde yaprakları ile örtülür ve üzerine kaynatılıp, soğutulmuş su ilave edilerek meyvelerin üstü hava ile teması kesilir. Oda ısısında fermantasyona bırakılır ve suyu ilk günlerde gün aşırı alt-üst edilerek, fermantasyonun yavaşlatılması ve olgunlaştırılması sağlanır.

Fermantasyon normal şartlarda 2–3 hafta sürer ve tüketime hazır olur. Fermantasyondan sonra serin veya soğuk bir yerde muhafazası sağlanır.

Cevap: MEYVE TURŞUSU (Armut, Üzüm, Ayva, Elma)

Sayın Selsaraç Kapak kısmına hava almayacak şekilde yaprakları ile örtülür cümlesini anlayamadım. Bu yıl evimizde yapılan biber turşusunu yiyemiyoruz. Sebebi çok tuzlu olması, içine lahan falan atmışlar ama yine de turşunun tuzunu almamış. Yukarıdaki yazının başlığını görünce elma armut vs bu mevsimde bulunan meyveler ile acilen turşu kurulabilir mi diye düşündüm. Yazınızı okudum ancak anlayamadığım olay şu; meyveleri yıkadık, doğradık ve bidon içine doldurduk. kaynatılmış soğutulmuş suyu üzerine ilave ettik ve meyvelerin üstünü kapatacak kadar suyu doldurduk. Bidonun ağzını kapatıyor muyuz? Bu turşuya sirke ilave ediyor muyuz? Bunları öğrenmek istiyorum. Saygılarımla

Comment

Cevap: MEYVE TURŞUSU (Armut, Üzüm, Ayva, Elma)

Tuz da yazılmamış, acaba tuz turşunun demirbaşı diye mi söz edilmemiş.

Comment

Working...
      X