fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Süt Hayvancılığı

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Süt Hayvancılığı

Arkadaslar,
    22 senedir yurt disinda yasiyorum, ve artik memleketime donmek, ciftlik kurmak istiyorum

Kayseride 24 donum ciftlik arazim var, ve oraya sut hayvanciligi yapmayi dusunuyorum, ve bu ise 30 damizlik buyuk bas ile baslamak istiyorum, devletin tesviklerinden nasil yararlanabilirim, tabiiki bu 30 buyuk basi ilerde 100-150 ye cikarmak hedefimdir, tabiki bu ise bi yerlerden baslamak lazim, elimde hali hazirda 50 bin euro var, bu kadar para ile bu ise nasil baslayabilirim,

Sut hayvanciliginin ilerisi parlak bir ismidir?

Bu konuda tercubesi olan arkadaslardan bilgi almak istiyorum

Saygilarla
    umit
  • Fidanligi.com

Cevap: Sut hayvanciligi

Ümit bey Hoş geldiniz. Devletin süt üreticiliğine yatırım yapmak isteyene kredi veya inek temini diye bir desteklemesi söz konusu değil. Ancak herhangi bir üretici birliklere veya kooperatife üye iseniz onlar vasıtası ile o tür destekleme alabilirsiniz. Ayrıca bazı özel bankaların düşük faizli hayvancılığı desteklenmesi ile ilgili kredi vermeleri mevcut. Ondan da yararlanabilirsiniz.
    50 bin Euro ile bu işe küçük de olsa başlayabilirsiniz. Ancak bu para ancak işletme kurum maliyetini karşılar işletme sermayesini unutmayınız. Ülkemizde en büyük sıkıntı pazar temini. İşletmeyi açmadan iyi bir piyasa araştırması yapınız. Maliyetler, girdiler ve pazar durumunu araştırınız.Sonra Avrupa’da biriktirdikleriniz bir anda gidebilir.Yine bulunduğunuz İl-İlçe Tarım müdürlüğündeki arkadaşlardan mutlaka teknik destek alınız.Bu işe başlamadan onlarla mutlaka görüşünüz.

Comment

Cevap: Süt Hayvancılığı

Ben size damızlık amaçlı Yeni Zelanda (saanen*) keçisi üretim işletmesi yada çiftliği açmanızı tavsiye etmem. Hem sütünden hemde etinden oldukça ekonomik bir yatırım. Süt hyvancılığı girdi maliyeti çok yüksek en az bir kaç milyon dolarla girişim yaptığınızda tatmin edecek bir yatırım olur oda iyi organize olabilirseniz. Geçmiş yıllarda Koç grubu Diyarbakır'da 1000 başlık bir işletme açtılar en son duyduğumda da hayvanları elden çıkartıyorlardı (sebeplerini bilemiyorum tabi). Ancak birde şurası var ki kendi süt hayvanı (keçi veya inek) işletmenizi kurarsanız elde deceğiniz sütü mandıra ürünü olarak değerlendirir pazarlarsanız belki kar elde edebileceğiniz bir yatırım olabilir. Ancak ben yine de Keçyi tavsiye ederim.

* Saanen keçisi Yeni Zelanda keçisidir, ikiz üçüz ve dördüz yavrulamasıyla, 4 kg yavrulaması ve anızla bile beslenebilmesiyle tutlan bir hayvandır. Bu konuda Balkesirde bir sanenen keçileri üreten birlik olduğunu biliyorum.

Comment

Cevap: Sut hayvanciligi

ubeyd Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        Ümit bey Hoş geldiniz. Devletin süt üreticiliğine yatırım yapmak isteyene kredi veya inek temini diye bir desteklemesi söz konusu değil. Ancak herhangi bir üretici birliklere veya kooperatife üye iseniz onlar vasıtası ile o tür destekleme alabilirsiniz. Ayrıca bazı özel bankaların düşük faizli hayvancılığı desteklenmesi ile ilgili kredi vermeleri mevcut. Ondan da yararlanabilirsiniz.
        50 bin Euro ile bu işe küçük de olsa başlayabilirsiniz. Ancak bu para ancak işletme kurum maliyetini karşılar işletme sermayesini unutmayınız. Ülkemizde en büyük sıkıntı pazar temini. İşletmeyi açmadan iyi bir piyasa araştırması yapınız. Maliyetler, girdiler ve pazar durumunu araştırınız.Sonra Avrupa’da biriktirdikleriniz bir anda gidebilir.Yine bulunduğunuz İl-İlçe Tarım müdürlüğündeki arkadaşlardan mutlaka teknik destek alınız.Bu işe başlamadan onlarla mutlaka görüşünüz.
        Ubeyd bey ilginize tesekur ederim,

Tabiiki bir isletme oldugunda en onemli olani ise pazar arastirmasidir, yalniz bence sutun her yerde pazari vardir, o yonden pek kuskum yok, ama yinede didiginiz gibi bi arastirma yapmak lazim.
        Bu isi yapmak icin illa bi yerlere uye olmak mi lazim, dogrudan ciftcilik kaydimi yapdirirsam, desteklerden faydalanamazmiyim.

Comment

Selahattin YILMAZ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Ben size damızlık amaçlı Yeni Zelanda (saanen*) keçisi üretim işletmesi yada çiftliği açmanızı tavsiye etmem. Hem sütünden hemde etinden oldukça ekonomik bir yatırım. Süt hyvancılığı girdi maliyeti çok yüksek en az bir kaç milyon dolarla girişim yaptığınızda tatmin edecek bir yatırım olur oda iyi organize olabilirseniz. Geçmiş yıllarda Koç grubu Diyarbakır'da 1000 başlık bir işletme açtılar en son duyduğumda da hayvanları elden çıkartıyorlardı (sebeplerini bilemiyorum tabi). Ancak birde şurası var ki kendi süt hayvanı (keçi veya inek) işletmenizi kurarsanız elde deceğiniz sütü mandıra ürünü olarak değerlendirir pazarlarsanız belki kar elde edebileceğiniz bir yatırım olabilir. Ancak ben yine de Keçyi tavsiye ederim.

* Saanen keçisi Yeni Zelanda keçisidir, ikiz üçüz ve dördüz yavrulamasıyla, 4 kg yavrulaması ve anızla bile beslenebilmesiyle tutlan bir hayvandır. Bu konuda Balkesirde bir sanenen keçileri üreten birlik olduğunu biliyorum.
          Selahattin bey ilginize tesekur ederim,
          Ben Hollandada yaklasik 6 aydir bir sut isletmecisinin yaninda haftada 1 gun ders aliyorum, artik yavas yavas bu isi ogrenmis sayilirim, buzagilarin dogumundan bakimina kadar herpsin ogrendim, ve burdaki gordugum teknolojiyi memleketimde yapmak istiyorum, burda 95 sagimlik buyuk bas, 45 damizlik duve ve 26 buzagi ile sadece 2 kisi ilgileniyor, ve gunde calistiklari 6 saat, yazin bu calisma tempolari 8-9 saati felan buluyor, cunki adamlarin burda 80 donum arazisi var misir felan ekiyorlar, onlari ekip bicmek yinede az bi zaman aliyor, buyuk bas hayvanlarin gunluk sut verimi ise ortalama 34 litre, onun icin burda gorduklerimi memleketimde yapmayi planliyorum, Yinede bilgilerin icin tesekur ederim

Comment

merhabalar bana da yardımcı olursanız sevinirim. bizim köyde büyükbaş süt sığırcılığına uygun 30 hayvan kapasiteli ahırımız var. ama sadece 5 hayvanımız mevcut. bunu 30 a yükseltmeyi planlıyoruz fakat sermaye olmadığı için bekliyoruz. devlet destek kredisi alabilirmiyiz.

Comment

mrhaba bende kısmet olursa bu işi yapacagım bunun icin süt ve ürünleri programına geldim modern bi tesis kurdum insanlar su anda kaliteli cig süte yönelmeye basladılar herkes evinde ürünleri gönül rahatlıgıyla tüketmek istiyor işlem görmüs sütten de ürün olmuyor sermaye bulduktan sonra buna yönelmenizi tavsiye ederim cig süt pastörize süt krema tereyagı seklinde de olabilir artık hayvancılık cok riske girmeye basladı 6 litre sütle 1 litre mazot alınır duruma gelindi madem modern bi tesis kurma imkanınız var toplama merkezlerinde diger derme catma ahırlardan toplanan sütlerle sütünüzü karıstırıp heba etmek yerine bu isi yapın litresi 40 50 kurus yerine 1 lira olarak döner hemde halka en iyi sekilde hizmet etmis olursunuz iyi akşamlar

Comment

ecepabuççu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                mrhaba bende kısmet olursa bu işi yapacagım bunun icin süt ve ürünleri programına geldim modern bi tesis kurdum insanlar su anda kaliteli cig süte yönelmeye basladılar herkes evinde ürünleri gönül rahatlıgıyla tüketmek istiyor işlem görmüs sütten de ürün olmuyor sermaye bulduktan sonra buna yönelmenizi tavsiye ederim cig süt pastörize süt krema tereyagı seklinde de olabilir artık hayvancılık cok riske girmeye basladı 6 litre sütle 1 litre mazot alınır duruma gelindi madem modern bi tesis kurma imkanınız var toplama merkezlerinde diger derme catma ahırlardan toplanan sütlerle sütünüzü karıstırıp heba etmek yerine bu isi yapın litresi 40 50 kurus yerine 1 lira olarak döner hemde halka en iyi sekilde hizmet etmis olursunuz iyi akşamlar
                Ece hanım çok haklısınız, benim 140 büyükbaş hayvanım var, günde 900 litre süt alıyorum 8 ay boyunca 46 kuruştan verdim hep sütü, dediğinizi bende düşündüm ancak hem hayvancılık, hem o iş biraz fazla gelir gibime geldi ve şimdilik askıya aldım ama hala düşünmüyorda değilim...

Beyefendi 50 bin euro ya birde destekleme bulabilirseniz sağlıklı bir işletme kurabileceğiniz kanısındayım, bence bir kooperatif e üye olmakla başlayın...

Comment

Ece hanım merhaba;
                  Bahsettiğiniz çiğ süt tesisi için gerekli olan optimumu süt üretimi kaç litre olamlıdır ve bu tesisin kuruluş maliyeti nedir, çiğ süt tesisi ne gibi özelliklere sahiptir, çiğ sütün pazarlaması nasıl olacaktır?
                  Teşekkürler

Comment

Plandıgınız ve yatırım yapmayı istediginiz sektör hayvancılıkmı.Peki nedir bu hayvancılık , hangisi daha karlı besicilikmi süt hayvancılıgımı damızlık düve yetiştiriciligimi ,peki bu kadarına evet şu kapasite hayvan çiftligi kaç dönüme kurulur , kurulum maliyeti ne kadar tutar her araziye ruhsat alınırmı , bu iş için cebimde ne kadar param olması gerekli , ne kadar kazançlı ne kazanır ne kaybederiz. hangi tür hayvancılık daha karlı ruhsatlandırması ne kadar tutar, herkes binlerce şeyler anlatıyor konuyla alakası olanda anlatıyor olmayanda anlatıyor. bu yatırımda görünmeyen ama yüksek miktardaki gizli maliyetler nelerdir.devlet ne kadar kredi veriyor. çiftlige ve hayvan alımına kredi verilirmi krediler ne zaman son buluyor kafanızda olan binlerce soruyu açın telefonu bize sorun tek elden en dogru verilerle cavaplandıralım, Türkiyeyi karış karış gezin , yüzlerce degil binlerce danışman firmalara gidin en son bize gelin HAZER EMlak danışmanlıgında yatırımın keyfini çıkarın .ciddiyetimizi ve tecrübelerimizi bizzat görme şansına erişin.bütün bu anlatıgımız şeyleri yapmanız için belkide 10 tane farklı kurum ve kişilere gitmeniz gerekecek ve eminizki gerçek bilgi ve maliyetleri alamıyacaksınız. işte sizlere imkan , sizlere tek elden güvenilir şeffaf iş bitirici ve kar oranı yüksek yatırım seçenekleri sunuyoruz.Bütün herşeyi tek elden yapıyoruz. sizlere sadece hayvanı alıp çiftlige baglamak kalıyor.not: yaptıgımız kar oranı hesaplamalarında en kötü ihtimallere göre yapılıyor , yatırımda net karla birlikte herşeyin ters gitme ihtimale karşılık durumunuzuda görme imkanı olacaktır.Her türlü çiftlik kurulumu hayvan ve tavuk çiftligi kurulumları . ziraat mühendisimiz: öner acar ,inşaat muhendisimiz : yusuf acar , emlak sorumlumuz ve yer tesbiti : yüksel çeri ,yatırım danışmanınız : Murat hazer faliyetlerimiz: arazi tesbiti , arazi ön inşaat izin raporu projelendirme , fizibilite , anahtar teslim kurulum misyonumuz : emlak sektöründeki köy emlakcılıgı ziyniyetini yok etmek, sektöre şeffaf güvenilir bir bakış açısı saglamaktır .tüm satışlarımızda ve pazarlıklarımızda alıcı ve satıcıyı buluşturma özelligine sahip tek emlak firmasıyız.biten projelerimiz 200 baş yarı açık hayvan çiftligi ,inşaatı devam eden 125 başlık hayvan çiftligi ,inşaata başlanacak 200 başlık hayvan çiftligi inşaata başlanacak 75 bin tavuk çiftligi ,inşaata başlanacak olanlar da ruhsat aşamaları sürmekte olanlardır.Bügüne denk bize güvenen hiç bir müşterimizi mahdur etmedik ,inanıyoruzki müşterimizin kazancı bizim referansımız olacaktır. Türkiye de Çiftlik yatırımında danışabileceginiz ve en dogru bilgileri tek elden alabileceginiz başka bir firma yok ,Degişen Dünyanın Gelişen Türkiyesin de şimdi en akıllı yatırım Çiftlik Yatırımı çünki Türkiyede süt tüketiminin sadece 3 / 1 üteriliyor sektörün 10 yıl önü açık ,projelerimizi 2020 yılına göre cizer kazanç bilançocunu 1980 yıllarına göre hesaplarız? DANIŞMANLIK ÜCRETİ 1000TL PROJE ÜCRETİMİZ 1500 TL DİR. TÜRKİYENİN HER YERİNDEN PROJE TALEP EDEBİLİRSİNİZ. PROJELERİMİZ AB STANDARTLARINDADIR. BAKANLIGIN VE BANKALARIN İSTEDİGİ ŞEKİLDEDİR.HAZER EMLAK yatırımcı : en büyük yatırıma bizi aramakla zaten başlamış olacaksın TEL. 0546 851 6657

Comment

Rahmetli dedemin bir sozu vardi, Kazandigin kadar yatirim yap kazanci sana zarari kendisine olsun ve sayet zarar edeceksen emegin olsun zararin.
                      Bu sozden sonra size bir kac soruda ben sormak isterim.
                      Zamani olan ve beni dogru aydinlatacak olan (Dogru bilgiye sahip olan) birine minnettar kalirim.

Sahsen yurt disinda yasamaktayim, 100 donum civarinda arazimiz var. Bundan 3 sene once 450 tane fidan diktirdim. 150 Elma, 150 armut, 50 kis armudu, 50 tane ceviz ve 50 tane kayisi.
                      Bunun yaninda koyde 25 Buyuk bas hayvanlik 20 dana sigacak sekilde iki agir yaptirdim.
                      Simdi 5 tane disi dana aldim ve onumuzdeki bahara doguracaklar.

Sut hayvanciligi yaninda dogal sebze ve meyve (organik) yetistirme dusuncem var.
                      Bunun yaninda 2000 metrekare uzerine birde ufak bir sera yapma planim.
                      Devlet yardimi konusunda cok arastirdim ve sonucta vardigim karar devletin fakir olana kredi yada hibe vermedigi kanisina vardim. Cunku devlet minimum 50 inek alirsan (inek fiyatlari 6000 civarindadir) 5x6000=350.000 tl yapar ki bunun %40 geri hibe olarak odeme (sartlara gore) katkisi var ama bu paradan bahsedince garibanin yada fakirin bu olaydan faydalanma sansi olmaz.
                      Kredilere gelince:
                      Faizsiz kredi verdigide dogru bazi bankalarin ama ya 2 kisilik kefil yada uzerine arsa veya ev isterler kaldiki o denli yatirimim sozkonusu olsa satarim yada ipotek eder gene alirim yani fakir vede sermayesiz isen elinde tek care kaliyor. 5 dana alirsin, 2 sene bakarsin 5 inegin olur (sag kalirlarsa) sonra her sene buyursun ama sabir vede emek lazim.
                      Dolayisiyla su anda boyle bir yatirimim sozkonusu ama 50 tane sut inegi almak istiyorum kendi imkanlarimla. Ve iste bu noktada millet dogru bilgi yerine kendi malini satmaya calisiyor.

Sorum su:
                      Ne tur inek (sut durumuna bakilirsa) almam onerilir?
                      ve nereden almami onerirsiniz?

selamlar

Comment

Süt Hayvancılığı

Rahmetli dedemin bir sozu vardi, Kazandigin kadar yatirim yap kazanci sana zarari kendisine olsun ve sayet zarar edeceksen emegin olsun zararin.
                        Zamani olan ve beni dogru aydinlatacak olan (Dogru bilgiye sahip olan) birine minnettar kalirim.

Sahsen yurt disinda yasamaktayim, 100 donum civarinda arazimiz var. Bundan 3 sene once 450 tane fidan diktirdim. 150 Elma, 150 armut, 50 kis armudu, 50 tane ceviz ve 50 tane kayisi.
                        Bunun yaninda koyde 25 Buyuk bas hayvanlik 20 dana sigacak sekilde iki agir yaptirdim.

Sut hayvanciligi yaninda dogal sebze ve meyve (organik) yetistirme dusuncem var.
                        Devlet yardimi konusunda cok arastirdim ve sonucta vardigim karar devletin fakir olana kredi yada hibe vermedigi kanisina vardim. Cunku devlet minimum 50 inek alirsan (inek fiyatlari 6000 civarindadir) 5x6000=350.000 tl yapar ki bunun %40 geri hibe olarak odeme (sartlara gore) katkisi var ama bu paradan bahsedince garibanin yada fakirin bu olaydan faydalanma sansi olmaz.
                        Kredilere gelince:
                        Faizsiz kredi verdigide dogru bazi bankalarin ama ya 2 kisilik kefil yada uzerine arsa veya ev isterler kaldiki o denli yatirimim sozkonusu olsa satarim yada ipotek eder gene alirim yani fakir vede sermayesiz isen elinde tek care kaliyor. 5 dana alirsin, 2 sene bakarsin 5 inegin olur (sag kalirlarsa) sonra her sene buyursun ama sabir vede emek lazim.
                        Dolayisiyla su anda boyle bir yatirimim sozkonusu ama 50 tane sut inegi almak istiyorum kendi imkanlarimla. Ve iste bu noktada millet dogru bilgi yerine kendi malini satmaya calisiyor.

Sorum su:

selamlar

Comment

mrb lar ece hanım bana biraz daha bu konuda bilgi verebilirmisiniz acaba ...Çok güzel bir olay bu gerçekten

Comment

ibocan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Kredilere gelince:

Sorum su:

selamlar
                            Öncelikle Selamünaleykum aslında çok doğru yazmışınız bende bu iş üzerinde biraz araştırma ve biraz yatırım yapmayı dğşünüyorum. Şu anda ziraat bankası süt hayvanı yetiştiriciliği için (şartlar uyarsa) hayvan başı 6000tl civarında kredi veriyor 7 yıl faizsiz fakat vergisini siz ödüyorsunuz. Şartlar uyarsa dedik şartları çiftliğinizin avrupa standartlarında olması hayvan bakımı için sağımı için çok işçiliğe gerek olmaması gerekiyo ( Otomatik sağım ünitesi açık veya yarı açık sıstem besicilik otomatik sulama ve gübrelerinin kazıyıcılar tarafıyla otomatik temizlenmesi ......daha buna benzer birsürü özellik). Fakat benim araştırmalarımın sonucunda bir hayvanın ihtiyacını karşılamak için en az 5000m2 araziye ihtiyacınız var yani hayvanın yemi silajı çayırı bunların karşılanması için arazi şart. Arazinize göere hayvan alımı yapın. Birde şu anda ben iç anadoludan katılıyorum bizim buralara en uygun olan süt ineği holstein inekleri bunlarıda avusturya hollanda dan getiriyolar benim bir tanıdığım 160 adet getirdi. Zaten ineklerin gebe olmaları veya bir defa buzalamış olmaları şartı var kredi alımlarında. Eğer kredi alacaksanız sizlere tavsiyem ziraat bankasına gidip oradan nelerin gerektiğini eksiksiz öğrenmeniz teşekkürler.

Comment

Birde kredi alımlarında alacağınız kredinin %50 fazlası teminat istiyolar mesela 500.000.-tl kredi alacaksanız 750.000.-tl teminat istiyolar. Eğer çiftliğiniz yok sadece araziniz varsa arazinizin kontrolü ve onayından sonra banka kuruluş krediside veriyo bu 2 yıl vadeli tabi. Ama çiftliğiniz varsa teminatınızda varsa parayı çekmeniz sorun olmuyo. Teşekkürler

Comment

Working...
                              X