fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yüzen ve uçan her şeyi yiyin

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: Yüzen ve uçan her şeyi yiyin

ben midyeyi biliyorum yenmesi uygun olmayan nasıl yiyorlar anlamıyorum

Comment

insanoglunun midesi çok farklı sayın peyzaj_6134 her şeyi kaldıra biliyor.

Comment

yunuslarıdamı yıyecez ..? yapmayın her şey yenmez ıslama aykırı olanlar var

Comment

tomurcuk054 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          yunuslarıdamı yıyecez ..? yapmayın her şey yenmez ıslama aykırı olanlar var
          Evet o söz latif bir teşbihtir. Anlatılmak istenen hissi zahiriye muvafık olanların(insanın hislerinin kaldırabileceği) yenilebileceği ve bu mahlukların temiz olduğudur.Mesela yaprak yemek helaldir ama yemiyoruz.
          Bir konuda hüküm çoğunluğa göredir.Yani çoğu yenir demektir.Yoksa denizden çıkan herşeyi yiyin demek değildir.

Comment

Hanifi mesebine göre bazı su ürünlerini yemek mekruhdur. Yani bazı su ürünlerini mekruh olması için iki şart koşulmuş.
            1- Mide bulandırması ( Tadı veya görünüm) (Miye gibi)
            2- İnsana saldırması (Köpek balığı,pirana gibi )
            Ancak diğer üç mesepe göre ise denizden çıkan her şey yenilebilir eğer miden kaldırıyorsa.
            İslam dininde üç meshebin mekrüh demediği bir şey haram olmaz.Yani denizden çıkan her şey yenilebilir kesinlikle haram değil ( Miden kaldırıyorsa yiyebilirsiniz )

Comment

Hanefi meshebine göre bazı su ürünlerini yemek mekruhdur. Yani bazı su ürünlerini mekruh olması için iki şart koşulmuş.
              1- Mide bulandırması ( Tadı veya görünüm) (Midye gibi)
              2- İnsana saldırması (Köpek balığı,pirana gibi )
              Ancak diğer üç meshebe göre ise denizden çıkan her şey yenilebilir eğer miden kaldırıyorsa.
              İslam dininde üç meshebin mekrüh demediği bir şey haram olmaz.Yani denizden çıkan her şey yenilebilir kesinlikle haram değil ( Miden kaldırıyorsa yiyebilirsiniz )

Comment

midye haram olduğunu bildiğim için hiç yemedim yemeği de düşünmem bu yüzden

Comment

Evet sn Ubeyd size katılıyorum.
                  Bir şeyin yenmesi caizdir demek yiyin demek değildir.
                  Zaten zaruret durumlarında insan,beğenmediği çok şeyi yemiyor mu.

Comment

Working...
                  X