fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Tavuk Kanadına Mektup..

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Tavuk Kanadına Mektup..

Sevgili Tavuk.

Bu mektubu sana uzun süredir yazmak istiyordum,ancak şimdi nasip oldu...

Malum dünya acımasız bir hal aldı.Bir zamanlar çocukların peşinden koşturduğu sevimli bir çiftlik hayvanı iken şimdi ise ticari bir meta olarak görülmektesin.Halinden anlıyorum ki sende şikayetçisin.

Bu aralar ademoğluna adına "domuz gribi" dedikleri bir hastalık musallat olmuş.Hatırlarsın bir aralar da "kuş gribi " hastalığı var diye güzelim arkadaşların katledilmişti.Görüldüğünüz yerde" vur emri " çıkarılmıştı.Sonra her nedense o hastalık birden yok oluverdi..Sanki böyle bir olay hiç yaşanmadı...Demek ki amaç belliydi.Arkanızdan minik çocukların koşturduğu köy ve çiftiliklerden sizleri uzaklaştırıp bir araya getirerek ,sizin üzerinizden dünyalık edinmekmiş.

Oysa siz ait olduğunuz yerde daha güzeldiniz.

Ama sizi ticari ürün olarak görmek isteyen acımasız sermaye seni bu şekile de rahat bırakmadı, bunun da farkındayım.Hatta bir sorumlu olarak çeşitli yerlerde üzerinden planlananları aktardım.Ama kimse umursamadı , bir kaç değerli meslektaşım haricinde.
    Hatta son zamanlarda benim yüzünden bazı ademoğulları rahatsız olmuş.Benim kimseyi rahatsız etmek istemediğimi , bir tavuk olarak sen onlardan daha iyi bilirsin...Rahatsız olanlarda belli ki menfaatlerine dokunmuş..

Senin taşlığından geçen yemlerinde hile yapıldığını söyledim,kimse tınmadı.Bir futbol hakemi vardı bir de o söylemişi ve ben ona hala hak veriyorum.Hatta bu hilenin toplum geleceğine konmuş dinamit olduğunu da söyledim.Neler mi diye sorduğunu duyar gibiyim?

Anlatayım..

Senin yemlerine ; sırf sen az yiyip çok kilolanasın diye altıntozu,sarıtoz v.s denilen ,içinde anabolizan etkiye sahip maddeler kattılar.Yetmedi ,senin hasta olmaman için son nefesine kadar antibiyotik kattılar.Hatta bunu gören başka sermayedarlar sarıtoz veya altıntozunu büyükbaşların yemlerine de kattılar.Yetmedi GDO barındıran mısır ve soyayı boğazına dayadılar.Yetmedi premiks diye,yem ilavesi diye içinde sadece vitamin mineral olmayan ama mutlaka antibiyotik olan şeyler yedirdiler.Yetmedi yumurtana müdahele edip sarısını bilmem nesini hoş görünsün diye çeşitli kimyasalllar boyalar kattılar.Yetmedi salamına sosisine ,sucuğuna çoğu kanserojen etikili ,menşeyi belli olmayan katkı madddeleri kattılar.Yetmedi ,yetmedi,yetmedi.Bunları sırf senin için yapmadılar.Bir türlü doyuma ulaşamadıkları dünya nimetlerinden daha fazla pay kapmak için yaptılar.Ama bunu yaparken masum ademoğlullarına zarar verdiler.Onların gelecekleriyle oynadılar.Ama, bu O'nları asla durdurmadı.
    Elin memleketine giden tavuk ve yumurtalar titizlikle analiz edilirken,yudum insanına ne çıkarsa bahtına diyerekten,yedirtmeye çalıştılar.Hormonlu ,antibiyotkli kanserojen katkılı demeden yedirdiler.Birkaç ademoğlu "devlet bizi denetliyor" desede, işlerine gelmeyince de "devlet ne karışır benim işime,o yapıyor ben de yapıyorum" demeye getirdi..
    Bunlar derin mevzular tabii.Herkes dillendiremez.Çünkü senin üzerinden gemiciklerle,binlerce tonluk malları ülkemize sokup keyf-i alem sürmek isteyenler var.Ama terk-i alem edip, alem-i manaya rücu edince ,seninde bu ademoğlundan soracağın çok hesap var biliyorum.
    Hep sorardık; tavukmu yumurtadan,yumurtamı tavuktan çıkar diye.Hala o sorunun cevabı net değil ama net olan bir şey var."Ne sen eski tavuksun ne yumurta eski yumurta."

Senin okuma yazman yok biliyorum, cevap yazamazsın.Hoş okuma yazması olanlara da ilettik,hızlı tren zannettiler.Senin okuman yazman olmazsa da meramımı hissedebileceğine inanıyorum.Çünkü ademoğlu o duygularını çoktan yargılayıp mahkum etti..Söz sahibi makamlarda ikamet edenlerde ,makamını korumanın derdine
    "gelen ağam ,giden paşam" dedi.gelin bir olalım çalıştaylar kuralım,istişareler yapalım dedik bir- iki kişi harici kimse umursamadı.Demek ki ademoğlu halinden memnun..

Sevgili Tavuk şimdilik benden bu kadar ,seninle şöyle kısa bir dertleştik ama söz sana yine yazacağım.İnşallah güzel şeylerde olur onları da yazarım.
    Seni Yaradan'a emanet ediyorum..Sakın sizi grip etmesinler dikkat edin.Sağlıklı kalman dileğiyle,tüm kümese selamlar..

A.Gariban
    Veteriner Hekimi

Not: Bu mektup tamamen hayal ürünüdür.Kişi ve kurumlarla ilgisi yoktur.
    Lütfen rahat olunuz.
  • Fidanligi.com

Cevap: Tavuk Kanadına Mektup..

Çok güzel bir mektup olmuş yüreğinize sağlık. Ben aylardır market yumurtası yemiyorum. Sadece köyden gönderilen yumurtaları yiyorum. Çünkü marketlerde satılan yumurtaların gerçek yumurta olmadığını ve riskli ürünler olduğunu biliyorum. Şu bir gerçekki Tüketiciler bilinçlense ve ortak hareket ederek bu tür ürünlere ambargo uygulasalar işte o zaman bu firmalar şapkasını önüne koyup düşünmek zorunda kalacaklar. Aksi takdirde arz talep meselesi deyip daha fazla yumurta üretmek için daha çok tavuğun canını yakacak daha fazla suni yem ve ilaçlı gıda yedirecekler. Tüketicinin sağlığı mı? Hadi canım sende patronun cebini konuşuyoruz burda )

Comment

Working...
    X