fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

KULUÇKALIK YUMURTA NAKLİ

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• KULUÇKALIK YUMURTA NAKLİ

Efendim.. günümüzde ulaşım araçları ve Kanatlı hayvan türlerinin gelişmesiyle birlikte,Hobi olarak Kanatlı hayvan yetiştiriciliği de artmıştır.Hani bir söz va ya.."zevklerle,renkler tartışılmaz."canım bahçenizde üç-beş tavuk beslemenin,evinizin köşesinde kanarya beslemenin kime ne zararı var?Bendeniz yıllardır tavuk beslerim,küçük biladerimde taklacı güvercin besler.Geçen yıl Biladerimin torununa bir kaç kez taze yumurta verdim.Laf aramızda keratayı çok severim."Böyle kıvırcık saçlı,yeşil gözlü 2 yaşında bir kız çocuğu".Hele birde Bana" Öbür Dedee!! demesi yokmu???.Neyse işi saptırmayalım.Bilader bundan olacak,oda tavuğa heveslendi.kensine yardımcı oldum,epeycede tavuk sahibi oldu.Mersin'de sevdiğim bir kardeşime buradan yumurta göndirdim ki 2 yıl önceydi.Bu yıl gitdiğimde bizim yumurtalar tavuk olmuş.Arkadaş memnun..bu itibarla sitede bu işi yapanlarla yumurta değişimine varımmm!!hemde iyi bir diyalog ortamı kurmuş oluruz düşüncesindeyim.Konuyu bu şekilde açtıktan sonra;tecrübelerimizi aktaralım.Öncelikle gurk yatacak tavuğa verilecek yumurtalar en fazla 3 yada 4 günü geçmeyecek şekilde olacak.Genellikle;tavuklara en fazla 11 yumurta konulur.En ideal taşıma için; Plastik küçük bir saksı yada deterjan kutusu alınır.Kutunun dibine yaklaşak iki parmak kalınlığında saman yayılır.Daha sonra,yumurtalar dik olarak bir hiza yerleştirilir.Bu işlemden sonra ince saman,elle tekrar boşluklara serpiştirilir.Yaklaşık iki parmak olduğunda tekrar bir hiza daha yumurta ilave edilip,işlem tekrarlanır.Yumurta konulan kab;yaklaşık üst kısmı üç parmak kalana kadar doldurulduktan sonra işlem bitirilir ve kabın istü plastik iki poştle kapatılır.Daha sonra,bu kabın üstüne boydan, boya karton yerliştirilir.yumurta dolu kab büyüklüğüne göre bir karton kutuya alınır.Karton kutunun altı,üstü ve kenarları stropor köpükle ve gazete kağıdıyla iyice kapatılır ve isteğe göre otobüs yada kargoya verilir.Tabiki isim ve adres yazılmak kaydıyla...
  • Fidanligi.com

Cevap: KULUÇKALIK YUMURTA NAKLİ

Gurk tavuk altına atılacak yumurtaların en fazla bekleme süresi 10 gün olmalıdır. 10 günü geçen yumurtalardaki embriyolar ölür. Yumurtalar kuluçkaya konulmadan önce 15-20 derece ısıdaki odalarda bekletilmelidir. Çok küçük, büyük, pürüzlü ve kirli yumurtalar kuluçka makinesine ya da tavuk altına konmaz. Buzdolabı veya buzdolabına benzeyen dışarıdan temiz hava girişi olmayan yerlerde bekletilen yumurtalardan civciv çıkmaz. Çünkü embriyo havasızlıktan ölmüştür. Yumurtalar makinede veya tavuk altında 10 günlük olduğunda döl kontrolü yapılabilir. Bunu elinize aldığınız kuvvetli ışık çıkaran bir lambayı yumurta üzerine tutarak yapabilirsiniz. Yumurta içinde civciv varsa karaltı halinde grünecektir.

Comment

Working...
    X