fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Hobi Olarak Tavuk Beslemek

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Hobi Olarak Tavuk Beslemek

Arkadaşlar ben hobi olarak tavuk besliyorum eğer sizinde ilginizi çekiyorsa bu konu bu bölümde paylaşımlarınızı bekliyorum.
  • Fidanligi.com

Cevap: Hobi Olarak Tavuk Beslemek

istanbul da bir apartmanın 7.katında oturuyorum orada nasıl besleyebilirim.

Comment

Ubeyt Kardeşim Tabi ki Apartman Dairesinde Besleyemezsiniz Ama Bizim Beslediklerimizin Fotoğraflarını Yayınladığımızda İç Geçirmekle Yetinirsiniz

Comment

vallaha iyi olur özledik köy hayatını.Yani her şeyin doğal olanını.

Comment

Ben küçükken evimizde köyümüzde tavuk hindi koyun keçi yetiştirdik. Çocukluğumda hatırladığım en güzel anılarım arasında kaldı tabi. Şehirde bu hobileri yaşamak imkansız. Bence köyde yaşayan bir kişi yada çocuk hayatını dolu dolu yaşıyor. Şehirin monotonluğu köyde yok. Var diyenler zaten köy hayatının kıymetini bilmeyenlerdir. Yanılıyor muyum?

Şu anda TOPRAK TV yi seyrediyorum. Tarla, bağ, bahçe derken insanın ekrandan içeri giresi geliyor. Halbuki İstanbulda park bahçe az değil ama bizim özlemimiz daha başka! Örneğin bağımızdan bir sepet üzüm toplamayalı 25 sene olmuş!

Comment

Sn Celil Sami Kardeşim:Bende sizin gibi tavukları seviyorum ve hobi olarak 10 tane tavuğum,8 taze piliç ki yakında yumurtlamaya başlar 4 tanede Horoz mevcut.1 tane hint kırması tavuğum var her sene 2 yada 3 kez kuluçkaya yatar.10-12 yumurtayı çevirip,civciv çıkarır ve büyütür.Bu Benim kuluçka makinemdir ve senede bir kez yatırdıktan sonra,eş-dost ve arkadaşlar bile onu kullanırlar.Evim şehrin kenar semtlerinde,senede sadece aralık ve ocak aylarında havaların çok soğuk olması sebebiyle yumurtlamazlar.Diğer aylarda bir fabrika gibi yumurta verirler,kendi ihtiyacımı karşıladığım gibi;eşe,dosta hatda taa burdan Ankaraya yumurta gönderirim.Horoz sesiyle uyanmak bana ayrı bir haz veriyor.Hatda apartman altına(bodrum)küçük bir kümes yaptım.yakınımda öğrenci yurdu ve polis karakolu var.Onları bile horoz sesiyle uyandırıyorum ve hepsi defalarca teşekkür etdiler.Teknoloji'nin gelişmesimi diyelim,yoksa insanlarımızda mı diyelim? Köylerde bile malesef bu tür hayvanlar kalmadı.Bizim gibi birkaç hobiciyle bu iş yürüyor.Üstelik bu yöresel hayvanlar,kültür ırklarına göre hastalıklara daha dayanıklı ve az bir kırıntı,yem,yemek artıklarıyla besleme imkanınız var.Benim bulunduğum mahallede bir tek akrep,kene,sümüklüböcek ve pek çok haşaret yok!!! sebebi malum tavuklara yem oldular,böylelikle zirai mücadeledende kurtulmuş olduk.Her yıl 2 yaşına gelmiş tavukları ve fazla horozu kesip afiyetle yerim.Tabii gelen,giden misafir ve ardaşlarda nasiplenir.Bu kadar çene çaldıktan sonra tanışalım,esen kalınız.

Comment

Ben sadece yumurta tavuğu besliyorum. Ve ölünceye kadar. Kesmeye kıyamıyorum. Şu anda 7 tavuk ve 1 horozumuz var.

Comment

Sn Tonba:öncelikle şahsınıza sağlık ve afiyet dileklerimle;2 yaşını geçmiş tavuklar'ın malesef yumurta verimi yok denecek kadar az oluyor.Ayrıca bahar döneminde yatırdığım tavukların civcivlerin yarısı nerdeyse horoz çıkıyor.Yaklaşık 2 yıldan fazla bir zamandır Kuş gribi bahanesiyle canlı kanatlı hayvan pazarı kapandığından satacak yerde yokkk! Bende ne yapayım,bu tavuk ve horozları kesip afiyetle yiyorum.Bu arada evime gelen misafirede ikramda ediyorum.Bazen civarda bulunan fakir,fukarada nasipleniyor.Memleketime yolu düşen arkadaşlar buyurup gelsinler,onlarada Bulgur pilavlımı olur,artık pirinç pilavlımı olur,yanında bamyası derken malum;yemek proğramları revaçta bu ara bizim hanemiz açıktır.Sizede tavsiye ederim.Eğer yer yakın olsaydı sizinle damızlık alış- verişi olurdu ama ne yapalım nasip.Bu arada bizim taze piliçler yumurtlamaya başladı.Günlük 5-6 yumurta alıyoruz,bu arada söylemeyi unutdum köy yumurtasıyla su böreği iyi olur.Hanım sağolsun yapmış bu sabah götürdüm. Eee sizde bu işleri bilirsiniz herhalde afiyet olsun.Esen kalınız.

Comment

Sayın Tabiatcı. Size afiyet olsun. En normalini yapıyorsunuz. Ben pek yufka yürekliyim. Onun için kesemiyorum. Aslında yumurta tavuklarını bir sezon sonra elden çıkarmak lazım. Burası köy. Yiyecek bol. Bırakın tavukları, ben kışın doğadki kuşları dahi beslemeye çalışıyorum. Zaten bizde kartlaşmasına zaman kalmıyor. Sağolsun tilkiler, köpekler doğal seleksiyon işini gayet güzel yapıyorlar.
                  Aile yakınlarınızada saygılarımı iletin lütfen.
                  Saygı ve sevgilerimle.

Comment

Sayın Tabiatçı abime, az Horozlu ve bol tavuklu Yumurtalı günler diliyorum. Saygılarımla..

Comment

ubeyd Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      istanbul da bir apartmanın 7.katında oturuyorum orada nasıl besleyebilirim.

Sayın Ubeyd abime, bahçeli ve bol tavuklu bir Köyde sağlıklı bir ömür geçirmesini diliyorum. Saygılarımla..

Comment

Comment

Comment

Tavuk ve Horozlarım

Comment

Kuş gribi salgını olduğu yıl, hobi olarak veya katkı amacı ile yetiştirilen kümes hayvancılığı da önemli derecede darbe yedi. Tabiki en güzeli, insanın eli ile ürettiği şeylerdir.

Comment

Working...
                              X