merhabaa sayın abilerrrr ...
ben 18 yasında zonguldakta yasıyorummm
30 haziran da gurk tavugumun altına 13 adet 4 hint azmanı 3 sultan 6 tanede yumurta tavugu cinsi koydum ...
çıkmalarına 3-4 gün kala basıma talihsiz bir olay geldi yumurtalardan 2 tanesi dısarda ve biri kırılmıs içilmiş digeride kırılmıs içinde olusmamıs civciv et parçası
gurk tavugun bunları atmasının sebebi nedir .. su an 11 yumurtayla yola dewam ediyorum... pazartesi 21.gün doluyorrr
merhabaa sayın abilerrrr ...
ben 18 yasında zonguldakta yasıyorummm
30 haziran da gurk tavugumun altına 13 adet 4 hint azmanı 3 sultan 6 tanede yumurta tavugu cinsi koydum ...
çıkmalarına 3-4 gün kala basıma talihsiz bir olay geldi yumurtalardan 2 tanesi dısarda ve biri kırılmıs içilmiş digeride kırılmıs içinde olusmamıs civciv et parçası
gurk tavugun bunları atmasının sebebi nedir .. su an 11 yumurtayla yola dewam ediyorum... pazartesi 21.gün doluyorrr
cvplarsanız sevinirim
Yumurtaları sansar veya gelincik kırmış olabilir cvp ytrl snrm
Bu Konudaki cevabı Genç kardeşimiz Özel mesaj'la cevapladım ancak;bu sitede olur a meraklısı çıkarsa diye cevaplıyorum.Öncelikle,Sn Celil Sami Bey kardeşimizin 11 yumurta konusu haklı.Gurk Tavuğa,tavuğunu iriliğine ve cinsine göre en fazla 11 yumurta konur ve bu yumurtalar en fazla 3 günlük tazelikte olacaktır.yani1 ile 3 günlük olacaktır.Buzdolabına konan yumurta asla gurk tavuğa verilmez.Yumurtalıktan alınan taze yumurta,serin bir yerde muhafaza edilir.Gelelim yumurta kırma işine;Bazı tavuk cinsleri gurk yatdıkları yumurtaların içinden birisini kırarak,diğer yumurtaları dönderebilmek amacıyla yumurtaların üzerine sürerler.Bundan amaç yumurtaları hem rahat dönderebilmektir.Aynı zamanda yumurta bir yapı ve izole malzemesidir.Üzerine yumurta sürülen gurk yumurtalarla,sürülmeyenler arasında ısı farkı vardır.Gurk tavuk bu yağlama işlemi dediğimiz işi,civcivlerin çıkmasına 1 hafta ile 10 gün kala yaparki;canlanan yumurtalar,soğuk yada sıcaktan etkilenmesin diye.Tabi bunları burada yazmamın bir gayeside Yüce rabbimizin bu tavuğa bunları öğreterek nasıl mükemmel bir düzen kurduğudur.Atalarımız köprü,Cami gibi yapılarda sağlam olsun diye yumurta akını yapı malzemesi olarak değerlendirmiştir.Dışarı arılan çıkmak üzere olan yumurtaya gelince;Mülkün sahibi bu hayvanlara icgüsel olarak,hangi yumurtanın içindeki civcivin sağlam yada sakat olduğu hissini vermiştir.Dolayısıyla atılan bu civciv sakat olabilir.şayet sansar yada gelincik olsa,hepsini kırardı.başarılar dileğimle,Esen kalınız.
çok sagolun gelincik sansar vs.. tavugun yattıgı yere girmesi imkansız ..
ama diger yumurtalarda dedigin gibi sarısı ve beyazıyla tıpkı bir cilalama yapmıs gibi evet diger yumurtadan çıkan civcivn kafa yapısı yoktu ufak bir ciger parçası gibi üstünde 2 3 tane de siyah tüğ vardı ... oluşmamıs ve ölmüş tü .. kalan 3 gün 11 yumurtayla dewam ediyoruz dedigin gibi inşallah hepside doludurrr
çok sagolun çıkanları resm yoluyla paylaşacagımm iyi günler
Değerli Genç kardeşim:heyacanınızı anlıyorum.Ancak gurk yatan hayvanı sıkca rahatsız etmeyiniz.3-4 günde bir sessizce suyunu ve yemini kontrol edip,Zira fazla rahatsı etmeniz halinde hayvan yerinden kalkar yada hiç yatmayabilir,yada yatar gibi yapıp,yumurtalar cılk çıkar vede verilen emeğe yazık olur.Herşeyi hayvana bırakınız.İlahi Kudret onu ayarlamıştır.Daha fazla için buradayız.Esen kalınız.
Değerli Genç kardeşim:heyacanınızı anlıyorum.Ancak gurk yatan hayvanı sıkca rahatsız etmeyiniz.3-4 günde bir sessizce suyunu ve yemini kontrol edip,Zira fazla rahatsı etmeniz halinde hayvan yerinden kalkar yada hiç yatmayabilir,yada yatar gibi yapıp,yumurtalar cılk çıkar vede verilen emeğe yazık olur.Herşeyi hayvana bırakınız.İlahi Kudret onu ayarlamıştır.Daha fazla için buradayız.Esen kalınız.
yatıyo kaklmıyoda... işnlallh yatar gibide yapmaz :// bekliyorum pazartesi gününü 11 de 11 çıkar yavrular umuyorum bu işte çok yeni oldugum için yeni yeni bilgiler ögreniyorum
benim gurk yatan bi tavuğum var ancak cicvlerin çıkmasına 1 hafta var şimdide yeşil renkli ishal ayakları yeşil ibik rengi solmuş ve yemi çok az yiyiyor.sizce rahatsızlığı ne olobilir
Bu iş Veteriner hekim işi,ancak tecrübeme gelince;İzahınıza göre mikrop kapmış bir an önce müdahale etmeniz gerekli.Zira yumurtalar zarar görebilir.Size acizane önerim kullandığınız antibiyotiklerden 100 lük tetra iyi gelir. ortadan ikiye bölüp,ağzından akıtınız.selamlar.
Sn Celil Sami: Evvelen selamlar,kolay gelsin.Kasımda yumurta alırsınız herhalde.Ancak alınmazsanız size acizane önerim var.Irkları karıştırmışsınız.Şöyleki;Residen gördüğüm kadarı ile saf olark sadece Lgorn yani beyaz saf olarak kalmış.Herhalde horozunuz Pleymut olsa gerekki;Ziraatla pleymut karışımı vede göze hoş gelmiyor.Başarılar dileğimle.
Comment