fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Hobi Olarak Tavuk Beslemek

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

Cevap: Hobi Olarak Tavuk Beslemek

Parazitler için uygulamam şudur;
    Gurk tavuğumu yumurtaların üzerine yatırmadan önce bu iş için oldukça etkili olan Bayer firmasının Bolfo adındaki ilacını alıp Tavuğun yemlik ve suluklarına gelmeyecek şekilde, göğüs ve kanat altlarına ve kümesin etrafına serpiştiririm.
    Kuluçkaya yatacak folluk yeni otlarla doldurulmadan önce folluğun tabanına aynı ilaçla müdahale ederim
    Civcivler yumurtadan çıkıp 1 aylık olunca aynı metodu uygularım aylık periyotlar halinde yapıyorum. Sonuç gayet iyi. Tavuklarım memnun ben mutluyum

Comment

Damızlık Olarak Ayırmayı Düşündüğüm Horozum İbiği Yatık Ama Çok Yakışıklı

Comment

18 Ekim 2009 İtibariyle Feriklerim

Comment

Ayrıntılar blogcu.com da

Comment

Comment

Comment

hocam bilgi paylaşımınız için teşekkür ederim
                bende gelcek yıl için tavuk beslemek istiyorum
                yumurta ve et üzerine bir kümes yapmak istiyorum
                kümes projeleriniz varmı

Comment

BackYardChickens.com - Raise Chickens, Build Chicken Coops, Hatch Eggs

Benim pek hoşuma gitmedi buradaki modeller bahçeye güzellik vermesi için düşünülmüş modeller ama size bir fikir vereceğinden eminim

Comment

sn. Tabiatcı size komşu olmak varmış

Comment

Teşekkürler.tavsiye edilen ilaç güzel bir ilaç.Ancak yılda iki,yada üçkez kümesin temizlenip,sıvı ilaçlarla dezenfakte edilmesi ala olur,Öte yandan ayda birer kez olmak üzre sularına bir kaç damla sirke damlatılması yararlı olur,öte yandan sirke kokacağından tavuklar bu suyu nazlı içer,bu nedenle sirkeyle birlikte yarım yemek kaşığı kaynamış süt ilave edilmesi tavsiye edilir.Özellikle erken ilbaharda ve Sonbaharda sularına Neotramycın adlı ilacın llt ye 1 gr verilmesini tavsiye ederim.Öte yandan Kümes dışına yem,kırıntı vs.konmaması,yemlik ve sulukların günlük temizlenmesi ve sularının sık,sık değiştirilmesi,Özellikle serçe gibi kuşların kümese girmemesi için önlemler alınması,küçük civcivler ve yumurtalar için tehlike arzeden karga,kedi vede özellikle gelincik denen haine dikkat edilmesini tavsiye ederim.Öte yandan hasta olduğundan şüphe edilen tavuk,civciv vede piliçler derhal kümesyan ayrılmalı ve her hobi olarak tavuk besleyen bir kardeşimizin karantina vede kuluçlalık kümesi olmalıdır.Öte yandan karaibik,veba gibi şüpheli durumlarda bu işten anlayan bir veteriner hekimden yardım almalıdır.Tavuklara besleyci yem preparatlar verilmesi esasdır.Küflü ekmek,ekşimiş yemek vermek son derece yanlışdır.Evlerde artan temiz ekmekler az bir su kepekle karıştılarak verilebilir.Maydanoz sapları,marul artıkları vs.Düzgünce temizlenip kıyılarak verilebilir.Başarı dileklerimle.

Comment

Ayrıntılar http://thares.blogcu.com da

Comment

sayın celilsami
                          bey bende sizin bildiğiniz gibi tavuk beslemek istiyorum ama sizin bilgilerinizden faydalanmak istiyorum
                          civciv döneminden tavuk horoz dönemine kadar hangi ilaç ve iğneleri kullanmalıyım ticari ilaç isimleri yzarsanız sevinirim

Comment

İdris bey ben sadece ayda bir defa 1 litre suya 1 çorba kaşığı elma sirkesi koyuyorum başka bir aşı ve iğne kullanmıyorum.
                            En önemlisi de ben köy tavuğu besliyorum her gün sabahleyin kümesteki tünekliğin altını temizlerim. Haftada bir gün genelde Cumartesi günü kümesin altına serdiğim kumu mutlaka elekten geçiririm kümesin duvarlarının çok fazla kirlenmesine izin vermem hemen badanalarım. Aşı ve ilaçtan daha etkin olan bence temizliktir.
                            AYRICA HANGİ İLAÇLARI KULLANIYORUM Vitaform Kullanıyorum

Comment

sayın celil sami bey tavukları mısır ve ayçiçeği ile basleme yaptınmız
                              yem olarak hazır yemmi alıyorsunuz özel bir karışım veya hazırlam tekniğiniz varmı
                              ayrıca kümesin altı beton döksek buarasını suyla yıkasak veya dezenfekte malzeleriyle zararı olurmu

Comment

İdris bey benim şimdiki kümesimin tabanı beton alanı 3 metre kare kümesin tabanına betonun üzerine bir el arabası kum döküyorum ve şu anda 4 tavuk 2 horozum var buğday ve mısır veriyorum bu günlerde horozun birini daha kesip tek horoz ve 4 tavuk bırakacağım hazır yumurta yemi alacağım. Bizim buralarda ayçiçeği yok dolayısıyla bu yemlerle besliyorum. Her gün mutlaka yeşim çim döküyorum çim dökmediğim günler pancar veriyorum severek yiyorlar. Ayda bir defada sularına 1 litre suya bir çorba kaşığı elma sirkesi katıyorum.
                                Taban beton yapılınca mutlaka tabana ya talaş ya saman ya da kum dökmeniz gerek yoksa kümes özellikle kış aylarında çok kötü kokar. Yıkaması kolay olur ama kısa zamanda kirlenir mutlaka tabanlık atmanız gerek.
                                Sağlıklı Günler

Comment

Working...
                                X