fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Hobi Olarak Tavuk Beslemek

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

Cevap: Hobi Olarak Tavuk Beslemek

arkadaşlar merhabalar
    benimde yıllardır tavuklarım var. Bu güne kadar hisç rastlamadığım bir olay oldu. yeni aldığım legorin tavuklar yumurtladıktan sonra yumurtalarını yiyorlar acaba bunun nedeni nedir.. nasıl bir müdahale yaparak yumurta yemelerini kesebilirim.. birisine sordum gagasını ucundan azcık keserek düzle dedi sizcede geçerli olurmu. daha denemedim....

Comment

Evet, gagasını kesmek bu birinci yöntem bir ikinci yöntem de yumurtanın birinin içini boşaltıp alçı dolduruyorsunuz doldurulan yumurta follukta sürekli kalıyor tavuk bunu gagalayacak ve kıramayacaktır belli bir süre sonra bu işten vazgeçer. Tavuğun biri yapıyordur bu hareketi zaten bir gün üşenmeyin gözleyin hangisi olduğunu belirleyip ayırabilirsiniz. Eğer beni acımasız olarak kabul etmezseniz kesin çözüm yumurta kıran tavuğu kesip yemektir.

Comment

Hobi olarak tavuk besleyen ve beslemek isteyen kardeşlerimiz.Sn Celil Sami bey kardeşimizin yazdıkları doğru.Bu konuda daha önce yazdığımı tekrar yineliyorum.Temizlik,illaki temizlik.Ortaya yem kırıntısı,ekmek ufağı vs.dökmeyiniz.Serçeyi kesinlikle kümese sokmayınız ve girmemesi için önlem alınız.Sulukları sık,sık yıkayınız.Ayda bir kez 1 lt suya sirke faydalıdır.Ancak;sirke kokduğu için tavuklar bu suyu içmekde nazlanırlar.Bu durumu düzeltmek için sirkeli suya,1 çay kaşığı kaynamış yada pastorize süt katılması ve o gün kümesdeki tavukların serbest bırakılmaması yani su içimine mecbur bırakılması gerekir.Bunun yanında ayda bir kez sularına neo tramycın adlı ilacın 1lt suya 1 gr dozunda verilmesi gerekir.1 gr tahmini,küçük bir çay kaşığının içine alabilecek kadardır.Kışın marul,maydanoz,lahana artıkları verilebilir.Ben kendi evimden çıkan ekmek kırıntılarını bolca kepekle karıştırarak,bu arada kepeğe biraz su ilave edilirse daha isabetli olur.Pazardaki eş,dost sağolsun.Çuvallara marul,maydanoz ve yeşillik kırıntılarını verirler.Yumurta yiyen tavuğu en kısa zamanda o kümesden uzaklaştırılmalı ve gerekli görüldüğü hallerde kesilmelidir.Tavukların folluğu göz önünde olmayacak,mümkünse kapalı bir alanda ve en az 50 cm yukarda olmalıdır.10 tavuğa 1 horoz yeterlidir.Fazla horoz olması halinde biri diğerini dövecek ve kümesde sistem bozulacaktır.sağlıcakla kalınız.

Comment

evt yarın gagalarını uclardan keseceğim. umarım faydalı olur. tavuğu kesmek istemiyorum.Çünkü bu sezon onlardan yumurta alıp civlerini çıkarttırmak istiyorum.. Tabi bu aradada alçılı yumurtayu yapıp folluk olarak kullanacağım. cevaplarınız için teşekkürler....

Comment

Bu konu başlıgına pek bakmamıştım ama hata etmişim celil bey çok faydalı ve ilginç bilgiler vermiş.Teşekkürler.

Comment

Tabiatcı Arkadaşım açıklamalarınız için çok teşekkür ederim. Kanatlı yetiştiren arkadaşlarımız özellikle tavukların her şeyi yiyebileceğini sanıyorlar. Temizlik dikkat edilmediği için değişik hastalıklardan kayıplar oluyor. Bu açıdan açıklamalarınız özellikle yeni başlayan arkadaşlarımız için çok isabetli olmuş.
              Saygılar

Comment

selam ben bursada oturuyorum iki tavuk ve 1 horozum var fakat balkonda besliyorum 3 de köy tavuğu köyden aldım yani benim 1 tavuğum yumurtluyor diğeri yumurtlamıyor birde yumurtlayan tavuğum balkonda koltğun üstündeki kasaya yumurtluyor oraya alıştı yani yerini değiştireyimm i değiştirisem yatarmı yine çünkü yazın kuluçkaya yattımı yavru inderemez diye korkuyorum şimdiden çok saol

Comment

tavuklarım çok genç yeni yumurtlamaya baaşladı bilginiz olsun cvp larken daha rahat edersiniz

Comment

BURAK986 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    tavuklarım çok genç yeni yumurtlamaya baaşladı bilginiz olsun cvp larken daha rahat edersiniz
                    Sayın BURAK986 Kardeşim öncelikle yumurtlayan tavuğunuzun folluğunu(koltuğu) yumurtlamayı zor değiştirirsiniz. Ancak tavuğunuz gurk olunca istediğiniz yerde gurka basmasını sağlarsınız. Bu nedenle kesinlikle yumurtlama yerini değiştirmeyin.
                    Sağlıkla Kalınız

Comment

bilgileriniz için çok teşekkür ederim gerçekten çok tatlı birisine benziyosunuz ben kayıt olmadan önce bütün sayafaları okudum cevap verişiniz falan mükemmel konuya en iyi biçimde hakim olduğunuz her tarafınızdan anlaşılıyo daha çok sorularım var şimdiden sizi sıktıysam özür dilerim

Comment

benim tavuk larım şehirde büyüyecekleri için yazın kuluçkaya yatma şansı varmı ben bu konuyu araştırdım tüylerini nemlendirme k için falan toprak gerekliymiş benim balkonumda çuvalda topraklarım gübreli kuluçkaya yattımı son 10 gün toprakta eşinmesini sağlıycam uygun ortam sağlıycam yani ona rağmen yatar mı çünkü çok tavuğumu kuluçkaya yatırmak istiyorum şimdiden cevaplarınız için çok teşekkür ederim saygılar.....

Comment

sizin tavuklarınıza hayran kaldım çok mükemmeller inşallah benim de sizin gibi çoğalan tavuklarımın olması için elimden gelen her şeyi yapıcam

Comment

hımm birde bişi sölücem baysğıdır bekliyorum cevabım ne zaman gelir acaba beklemekteyim:S

Comment

Comment

selam yine mi cevap yok yaa galiba ben yine heycan yaptım pardon kusura bakmayın

Comment

Working...
                                X