fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Hobi Olarak Tavuk Beslemek

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

Cevap: Hobi Olarak Tavuk Beslemek

Sn Burak Kardeşim:Öncelikle hoş geldiniz.Kolay gelsin,başarılar dileğimle..Öncelikle balkonunuzun durumunu bilmiyorum.Ama;eğer komşunuz varsa,özellikle yaz'ın hava sıcaklıkların artmasıyla kokudan şikayet olabilir.Bu nedenle tavuklarınıza daha uygun bir yer bulmanızı önermekteyim.Şayet yok diyorsanız,o zaman daha sık,temizlik yapınız.Yukarda Celil bey kardeşim çok güzel izah etmiş ki;küçük bir hatırlatmada ben yapayım.İllaki tavuklarım gurk olsun diyorsanız;Bu ırk olayıdır.Hint kırması yada saf hint tavuğundan alırsanız olur,biter.Öte yandan;Kümes hayvanlarının yerinin sıcak olması,kepekle ekmek karıştırlarak sık,sık verilmesi ve bir kaç follukta yumurta bırakılması tavukların gurk olma oranını artırır.Öte yandan size bir tiyo daha vereyim yılbaşından sonra pazarda kalan artık hindilerden,bir adet dişi hindi alınız ve tavuklarla besleyiniz.Hindi tahmini 20-25 arası yumurtadan sonra erkenden gurk olur.Daha sonra bu hindi yumurtalarını afiyetle yiyip,bizi de hatırlaynız.Öte yandan Hindi'nin altınayaklaşık 15 tavuk yumurtası koyunuz.Koyacağınız yumurtaları seçerken,ufak ve topak yumurtaları vede tazeliği 3-4 günlük yumurtalardan seçiniz.Kuluçkaya yatırılacak yumurtaları asla buzdolabına koymanız.Fazla sıcak ve serin yerlerde önerilmez.Gurk hayvanları mümkünse akşama doğru yatırınız vede yumurtaları aynı anda koyunuz.Hayvanın sahici gurk olduğunu anlamak için 1 yada 2 sınangı yumurta kullanınız.Yani altına koyacağınız,yumurtada hiç kalkmadan sürekli yatıyorsa o bir yada 2 yumurtayı alıp atınız vede yukarda bahsetdiğim şekilde gurk yatırınız.Bu konu oldukca zevkli ve heyecanlı bir konudur.Bu itibarla telaşa kapılmayınız,tereddüte düşdüğünüz zamanlarda sitemizden yardım alabilirsiniz.sağlıcakla kalınız.

Comment

çok teşekür ederim gerçekten beni en iyi şekilde aydınlattınız sağ ol

Comment

şey birde tavuk larım hint kırması falan değil köyde halam var onun 35-40 civarı tavuğu var onun gurk tavuğunun civcivlerinden almıştım şimdi yumurtlamaya başaldılar fakat horozumu geçen gün kestirdik çünkü çok saldırıyordu hem horozu şehirden almıştım çok sinirliydi şimdi 15 tatilde halamdan yeni horoz alıcam yaza kadar birbirlerine alışır gurk olurlar mı?

Comment

bişi daha sorucam benim tavuğum önceki sayfada yazdığım gibi kümesi değil balkonda eski koltuğun üstündeki kasaya yumurtluyor kendisi bulmuş orayı yerini değiiştirisem bidaha yatmazmış öyle demiş ti diğer cevarplayıcı, bende değiştirmedim oraya gurklarmı birde gurkladığı zaman tavuklar kümese girdimi oda girerse ne yaparım lütfen bilgelendiriniz.

Comment

şimdiden çok teşekkür ederim saolun ben bekleyorum çıkmadım görüşürüz bb

Comment

Memlekete gidince babam yumurtlamayan tavuklarını bana kestirir.;D
              Eğer yerini değiştirirseniz yeni koyduğunuz yere mutlaka bizim folluk diye tabir ettiğimiz yumurtayı bırakınız.
              Ama yeni yerini tutmayıp yumurtlamama ihtimali de var.
              Kümes hayvanları kolay küsüyor.

Comment

çok komik niye kestiriyo yaa yazık

Comment

HIM BİDE SAYIN TABİATÇI BEKLİYORUM CEVAPLARINIZI:O

Comment

eğer kuluçkaya yatmışsa , oradan daha ölse kalkmaz.

Comment

• Cevap: Hobi Olarak Tavuk Beslemek

TEŞŞEKKÜR EDERİM SEYYAH BEY

Comment

konuşalımmı sorularım var daha

Comment

SİZİN TAVUKLARINIZ VARMI ŞEHİRDE TAVUK KULUÇKAYA YATARMI?

Comment

Her Canlı gibi tavuk da neslini yaşatmak ister.Tavuk da bunun için yumurta yumurtlar yani;yumurta tavuğun yavrusu sayılır.Bu nedenle her canlı gibi tavukda uygun ortam arar.Bu nedenle kümes içerisine bir sandık içerisine kuru ot koyunuz ve bu ortamın temizliğine dikkat ediniz.Bu sandık içerisine fol dediğimiz yumurta yada içerisine alçı doldurulmuş yumurta kabuğu vs.koyunuz.Öte yandan koltuk açıktaysa,diğer yabani hayvanların(karga,tilki,sansar,kedi vs.gibi) bu yumurtaları yemesi söz konusudur.Öte yandan;Dikkat edilecek en büyük tehlike kümesdeki hayvanların gelincik denen hayvan tarafından boğulmasıdır.Bu nedenle kümes gayet muntazam olmalıdır.Genç tavukların gurk olma oranı düşüktür.Öte yandan Yukarda Sn Seyyah'ın babasının yaptığı işlem doğrudur.Zira bu hayvanlar eti,sütü,yumurtası vs.ürünleri için beslenir.Öte yandan,bir yaşını geçmiş tavukların yumurta verimi düşer.Şayet yumurta almak istiyorsanız şu an en verimli olan ırklar hobiciler için suseks ve Lıgorn ırklarını deneyiniz.Halanızdan alacağınız horoz korkmayın, ortama hemen alışacaktır.Ancak ötmesi gereklidir.Yani yetişkin horoz olmalıdır.Gerçi yetişkinde olmasa ilerde genç ,dinamik bir horoz olacaktır.Şu an kış mevsimi tavukların gurk olma oranı düşüktür.Bahar mevsimini bekleyiniz.gurk olan tavuğu ayrı bir yerde gurk yatırınız,yani tavuklarla ilgisini kesiniz.Zira aynı ortamlarda olurlarsa diğer tavuklar gurk tavuğun yanına yumurtlayarak,yumurtanın artmasına sebep olurlar.Artan yumurtayı gurk tavuğun ısıtamama durumu olur vede yumurtadan civciv çıkma oranı düşer.Öte yandan civciv çıktıktan sonra,tavuk civcivleri kıskanır ve diğer tavuklarla kavga olur.Heyacanınızı anlıyorum.Size önerim;Bu sitede Sn Celil Sami Beyefendi ve Benim önerilerimi tekrar,tekrar gözden geçiriniz ve takıldığınız konularda sorunuz.Baki selamlar,Esen kalınız.

Comment

bilgileriniz için çok sağolun tabiatçı arkadaşım halamdan alıcağım horozlar tavuklarım kardei sayılır çünkü aynı tavuğun kuluçkasından çıktı ve aynı gün çıkmışlar bunda sorun yok şey sizbide demişsiniz ki yumurtaları kedi sansar karga vb yer diye bizim balkona kedi gelsede yumurta yiceğini hiç sanmıyorum karga zaten gelmiyo şehirde sansar varmıdır bilmiyorum ama yinede ikinci bir folluk yapıp kümese koymayı düşünüyürum ona alıştırıcam inşallah ama şimdide korkmuyorum çünkü 1-2 haftadır folluktaki bozuk yumurtayı hiç bir hayvan yemedi şimdide yemez umarım zaten tavuğumun taze yumurtalarını daha yumurtladığı gibi sıcacıkken alıp dolaba koyuyorum umarım bir soprun olmaz yine bilgileriniz için çok saol saygılar.....

Comment

Bozuk olduğu için yemiyor olmasınlar..

Comment

Working...
                                X