sayın biomer şu sadece siz açıksınız bir soru soru sorucam benim tavuğum 2 günde bir yumurtluyordu fakat iki gündür hergün yumurtlamaya başladı acaba bu günler bursa rüzgarlı fakat sıcak, hava sıcak olduğu içinmi acaba böyle sık yumurtlamaya başladı yoksa artık böyle mi yumurtlar cevaplarınız için şimdiden çok saol saygılar yeni yıl hepinize hayırlı olsunnn...
Anlamadığım bir alan, anlayan, işin ehli olan arkadaşlar cevaplamalı bu sorunuzu. Ama birkaç söz söylemek isterim..
Yumurtlamanın artmasında tavuk hormonlarının artış göstermesi yatabilir. Bunun yanında havaların sıcak gitmesinin de etkili olduğu ihtimal dahilindedir.
Tabi gene işin ehli olan arkadaşlar daha iyi bilirler..
SAYIN celil sami yine tavuklarınıza bayıldım fakat benim tavuklarımız sizinkilerden biraz daha zayıf bunun nedeninin öğrenebilirmiyim onlara özellikle pazardan aldığım lahana kelem marul vb. şeylerde vermeme rağmen ne için böle zayıf ve tavuğum önceden iki günde bir yumurtlarken şimdi hergün yumurtlamaya başladı... cevaplarınız için şimdiden çok saol...
Sn Burak Kardeşim:Benim bu sitede ilgili konuyla yazdığım konuların hepsi tecrübeyle sahipdir.Şehirde saydığım vahşi hayvanların hepsi mevcut ama;siz görememiş olabilirsiniz.Bu hayvanlar size ben geldim diyecek hali yok! Zira doğal yaşam alanları yok olan veya daralan hayvanlar şehirlerde kendilerine uygun ortamı çoktaaan sağladılar bile.İnşallah başınıza gelmez ama;Bir gün sabah erkenden kalkıp kümese baktığınızda ya boğulup,yada boğazlarının koparıldığına rastlayabilirsiniz ama zaman bana hak verirsiniz ama iş işten geçmiş olur.Yukardaki Sn Celil Sami beyefendi ve benim yazımı tekrar gözden geçirip ona göre hareket ediniz.Yumurtlama işine gelince Tavukların yumurtlamasına pek çot etki vardır.Öncelikle iklim şartları(,havanın sıcaklığı,yada soğukluğu)Hayvanın beslenmesi vede ırka bağlı özellikler.Bu arada hayvanda bulunan parazitler(Bit,pire,kene vs.gibi böcekler) ile hayvanının hastalanması yada organlarında görülen rahatsızlık ve yaralanmalar da yumurta ya etki eder.Bu arada yukarda bahsetdiğim üzre;Tavukaları üç katogoride sınıflandırılır.1-Yumurta tavukları 2-Et Tavukları 3-Hem Et hem de yumurta tavukları.Yerli ırklar bu katagorilerin hiç birinde yer almazlar ve verimleri düşüktür.Öte yandan yerli ırklardan;Denizli horozunun ötüşü ayrı bir güzeliktedir vede yumurta verimide fena değildir.İyi beslenmesi ve yerin sıcak olması halinde vede tavuklarınızın genç olması halinde yıllık 120 ile 160 arasında yumurta alabilirsiniz.Bu yumurta tavuklarında 250 ile 300 arasında değişebilir.Mukayeseyi varı siz yapın.Kolay gelsin başarılar dileğimle.
SAYIN tabiatçı bilgileriniz için tekrar çok saol siz genç tavuklar biraz zor gurk olur demişiniz ama inşallah gurk olurlar olmazsa halama 15 tatilde gittiğimde horoz ile birlik te birde kart bir tavuk alırım:d
evt yarın gagalarını uclardan keseceğim. umarım faydalı olur. tavuğu kesmek istemiyorum.Çünkü bu sezon onlardan yumurta alıp civlerini çıkarttırmak istiyorum.. Tabi bu aradada alçılı yumurtayu yapıp folluk olarak kullanacağım. cevaplarınız için teşekkürler....
evet tavuklarımın gagalarını uçlardan hafiften kestim bu onlar için sorun teşkil etmedi yemlerini rahatlıkla yiyebiliyorlar.Artık yumurtlarını kıramıyorlar. Bende sağlam olarak alıyorum yumurtaları. Bir de alçıdan folluk yapmak akıllıcaymış. bunca yıllık hobi olarak tavuk beslerim hiç aklıma gelmemişti...
TAVUKLARINIZ hakketten mükemmel celil sami beyefendi siz bilirsiniz benim tavuğum balkondaki koltuğun üstündeki kasaya yumurtluyodu ya işte tavuğum yumurtlucağı günlür o kasanın üzeride uyumuya başladı anlıcan kümese yatmıyo bazenler acaba bir sorun teşkil eder mi? cvp larınız için şimdiden çok saol
arkadaşlar sizden tavuklarda oluşan çiçek hastalığı hakkında tedavi amaçlı bilgi isteyecektim... benim horozumda belirgin bir şekilde görünüyor.. onu ayri bir yere aldım şu an karentina altında ama ne yapmam lazım konuşunda fazla bir şey bilmiyorum....
Comment