Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Hobi Olarak Tavuk Beslemek
Collapse
X
-
Cevap: Hobi Olarak Tavuk Beslemek
şimdi yaptım galibaa orda resim yüleme yerinde gördüm resimleri boyutlama yeri varmış buldum gönderdiğim resimleri yeniden yaptım şimdi olmuştur heralde sonra biriki tane daha var onlarıda sonra gönderirim işallah
Comment
-
merhaba arkadaşlar
bende tavuk bakmaya yeni başladım 1 hafta oldu. arkadaşımdan aldım. o evlerinin yanında boş bir arsada kümesi vardı orada bakıyordu. oraya ev yapılacağı için bakamayacak. ben daha önce küçükken bakmıştım sonra sorun oldu tavuklarımı başkasına vermiştim. yeniden başlamak için fırsat bu dedim ve ben ben bakarım deyip tavukları ondan aldım. 7 tavuk 1 horozum var. bizim bahçede bakıyorum. tecrübelerinizden yararlanmayı umuyorum. nasıl beslenir yunurtaya nasıl yatırılır. yardımcı olurmusunuz.
Comment
-
Öncelikle Hoş geldiniz.Bende hobi olarak tavuk beslemekteyim.Yıllardır kapımızdan tavuk eksik olmadı.Acizane önerilirimi kabul buyurunuz.Öncelikle ;temizliğe aşırı dikkat ediniz.Ortalığa yem kırıntısı,ekmek ve yiyecek kırıntısı dökmeyiniz.Serçe ve diğer kuşların kümese girmesini,hele,hele suluk ve yemliklerden beslenmesine asla müsade etmeyiniz.Zira her tür bulaşıcı hastalık onlardan gelmekte.Kümesiniz muntazam olsun vahşi hayvan,kedi,köpek,sansar hele illaki gelincik denen illete dikkat ediniz.kümesiniz mümkünse 2 tane olsun yazlık ve kışlık.Kümes kışın sıcak,yazın serin olsun.Yağmur ve nem almasın.2 yaşını geçmemiş genç tavukları builundurunuz ve illaki horozunuz olsun.Folluklarınız en az iki olsun.daha fazla bilgi için bu sitedik hobi olarak tavuk beslemek bölümünü inceleyiniz ve Sorunuz.sitedeki Celil sami bey ve ben dahil tecrübeli arkadaşlar yardımcı olacaktır.başarılar dileğimle,sağlıcakla kalınız.
Comment
-

Horoz ve Tavuklarım 8
21 Mart 2010
Nevruz
Ayrıntılı Fotoğraflarhttp://thares.blogcu.com/ da
Comment
-
Arkadaşlar 26 Haziran 2009 tarihinde yumurtadan çıkan civcivlerim den bir tanesi
29 Ocak 2010 tarihinde yumurtlamaya başladı.
Bir hafta içinde diğerleri de yumurtlamaya başladılar diğerleri dediğim hepsi 4 tavuk bir horoz.
Benim sizlerle paylaşmak istediğim konu köy tavuğu olarak adlandırılan bu tavuklarım haftada 4 gün 4 adet haftada 3 gün 3 adet yumurtluyorlar yani 4 haftadır bu böyle devam ediyor her gün çetele tutuyorum istisna olmadı. Köy tavuğu denilen bu cins böyle yumurtluyorsa legorn denilen veya ataks denilen yumurtacı cinsler 7 gün 4 adet mi yumurtlayacaklar.
Kesinlikle bakımla alakalı bir olay ancak bence köy tavuğu diye hor görülen yerli tavuk ırkımızın verimi hiçte küçümsenecek bir ırk değil diye düşünüyorum.
Comment
-
katılıyorum size celil bey köytavukları bi başka benim içinde benim tavuklarımda hepsi köytavuğu onları acaip seviyorumben çokgüzeller yaaonlar bibaşka bende sizlerden edin diğim bilgiylebişeyler yapmaya çalışıyorum inanın bişey bilmezdim bende burdan öğreniyorum bende bişey bilmediğmden sadece buğday verip duruyordum sonra burdan takip etmeye başlayınca güzelde bakınca tavuklara verim veriyolar gayet güzel yani ayrıca celil bey sizin yazıları kuluçka nette gördüm geçen inanın hikaye okurgibi tavuklarnınızun bugüne kadar yetişdirmenizi ordan baktımda çokgüzel yaaa negüzel resimlemişsiniz tavuklarınızı zevkle okudum yazılarınızı
Comment
-
ars mış buldum ismini küçük kahve renkli kirli sarı renkli gibi bir hayvan hiç sizin kümese girdimieşkiya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterabi şu tavukların sadece beyninlerini yiyip bırakıp giden bi hayvan vardı onun ismi neydi?
www.bilgicagi.net/forum/forum_posts.asp?TID=5...
SANSARGİLLER (MUSTELİDAE)
Gelincik - Mustela nivalis: Türkiye'nin her yerinde çalılık, step, ormanlık alanlarda yaşar.
Comment
-

Tavukların yumurta yeme sebebleri
Açıklamalar ve diğer fotoğraflar http://thares.blogcu.com da
Comment

Comment