fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Hobi Olarak Tavuk Beslemek

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Cevap: Hobi Olarak Tavuk Beslemek

selam negüzel yaa yemyeşil alan rahatça geziniyolar serbest şanslı tavuklarınız benimkiler bukadar şanslıdeğil ben salamıyorum artık tavuklarımı bugün eşimle gezinti yeri yaptık artık orda gezincekler bahçeyi ektiğim için salamıyoum salsam rahat durmuyorlar karıştırıyorlar yaptığım yerleri

Comment

[

Önceleri yeşillik yiyorlardı, ama bahar yüzünü gösterdikçe börtü böcek ne buluyorlarsa yiyorlar

Comment

merhabalar.sitenize yeni üye oldum.hobi olarak bahçemizde tavuk besliyorum.bir tane hint melezi horozum var.bir tane pazardan civcivken aldığım sarımtırak renkte yumurta tavuğum var.bir tane de beyaz tavuğum var.cinsini bilmiyorum ama netten gördüğüm ligt sussex cinsine çok benziyor.melez olma ihtimali de yüksek.
        1 horoza 2 tavuk az geldiği için pazardan iki adet köy tavuğu aldım.ama çok pişmanım.önceki tavuklar yeni gelenleri çok kötü dövüyorlar.iki gün beraber kaldılar. zavallı hayvanlar çok korkmuş.dayanamayıp ayırdım.bunun bi çözümü yok mu.yoksa ikili tavuk gruplarından biri kesicem.

Comment

O kadar disiye bir erkek az gelmistir

Comment

celil sami Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Arkadaşlar 26 Haziran 2009 tarihinde yumurtadan çıkan civcivlerim den bir tanesi

29 Ocak 2010 tarihinde yumurtlamaya başladı.
            Bir hafta içinde diğerleri de yumurtlamaya başladılar diğerleri dediğim hepsi 4 tavuk bir horoz.
            Benim sizlerle paylaşmak istediğim konu köy tavuğu olarak adlandırılan bu tavuklarım haftada 4 gün 4 adet haftada 3 gün 3 adet yumurtluyorlar yani 4 haftadır bu böyle devam ediyor her gün çetele tutuyorum istisna olmadı. Köy tavuğu denilen bu cins böyle yumurtluyorsa legorn denilen veya ataks denilen yumurtacı cinsler 7 gün 4 adet mi yumurtlayacaklar.

Kesinlikle bakımla alakalı bir olay ancak bence köy tavuğu diye hor görülen yerli tavuk ırkımızın verimi hiçte küçümsenecek bir ırk değil diye düşünüyorum.
            Bu konuda hem fikirim irkimizi koruyalim.

Comment

hocam zaten ben de köy tavuğu taraftarıyım.o yüzden aldım zaten köy tavuğu.ama yeni gelen iki tavuğu çok kötü dövüyo benim tavuklar.neredeyse öldürcekler.o yüzden ayırdım.ama böyle gitmez.dövmeye devam ederlerse legorn cinsi tavuğu ve beyaz tavuğumu kesicem.

Comment

Comment

celil bey şu sizin resimlerde griyrenkli tavuklarnızı çok beğeniyom çok şirinlerya onlar bide otavuktan bulsam tamam dır benim için ama bulcam onlardan tavuğum bi gurk olsa yumurtasından bulup koycam ontane tavukvar hiçbirinden bi şey yok şuanda henüz bekliyom bakalım

Comment

haa ayrıca resimlerinizden hiçde bile bıkmıyoruz bunu biliniz lütfen yayınlayın kuluçkanetten de bakıyorum resimlerinize ve yazınıza ayrıca annenizin kümeste tavuklardan da resimler koyarmısınız onunkilerde çokgüzeller görmek isteriz onlarıda

Comment

volvo850 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      merhabalar.sitenize yeni üye oldum.hobi olarak bahçemizde tavuk besliyorum.bir tane hint melezi horozum var.bir tane pazardan civcivken aldığım sarımtırak renkte yumurta tavuğum var.bir tane de beyaz tavuğum var.cinsini bilmiyorum ama netten gördüğüm ligt sussex cinsine çok benziyor.melez olma ihtimali de yüksek.
                      1 horoza 2 tavuk az geldiği için pazardan iki adet köy tavuğu aldım.ama çok pişmanım.önceki tavuklar yeni gelenleri çok kötü dövüyorlar.iki gün beraber kaldılar. zavallı hayvanlar çok korkmuş.dayanamayıp ayırdım.bunun bi çözümü yok mu.yoksa ikili tavuk gruplarından biri kesicem.
                      Pazardan aldığın tavukları hemen kümese diğer tavukların yanına koymasanız iyiymiş. Neyse şimdi yapmanız gereken kendi tavuklarınızı kümesin dışında bir yere alın horozla yeni tavukları bırakın bir iki gün böyle kalsın ondan sonra birlikte aynı kümese koyun kısa süreli bir kavga olur ama horoz kavgaya dâhil olmayacağı için anında barış ilan ederler eğer pazardan aldıkların kendi tavuklarından yaşça büyüklerse diğerlerine göz bile açtırmazlar. Tavukçulukta en büyük sorun statü kavgalarıdır. Horoz bunu bir noktaya kadar engel olur ama kart olan tavuklar gençlere karşı acımasız olurlar.
                      SAYGILAR

Comment

28 Mart 2010 Pazar

Comment

Sayın Celil Sami.Pazardan aldığım iki adet tavuğu diğer tavukları görecek şekilde ayrı bir kümese koymuştum.İki gün o şekilde kaldılar.Üçüncü gün hepsini bahçeye saldım.Olanlar oldu o zaman.Kümesin yerlileri yeni gelen tavukları önce dövdüler.Bunu bekliyordum zaten.Ancak tavuklar şaşırtıcı derecede çok kinli.Legorn cinsi yumurta tavuğu bile sanki hint tavuğu gibi davranıyo.Bahçede sürekli peşlerinde.Yeni gelen tavuklar korkmuş vaziyette buldukları kuytuya gizlenmeye çalışıyorlar.Sizin önerinizi dikkate alarak kümesin yerlisi olan iki tavuğu ayrı bir kümese aldım.Horoz ve yeni tavukları bir araya koydum.Tavuklar yavaş yavaş horoza yaklaşıyor.
                          Legorn cinsi tavuğun tüyleri çok kötü bir hal aldı.Ayrıca sanırım genleriyle oynandığı için olacak fiziki yapısı da bozuk bir tavuk.O yüzden onu kesmeyi düşünüyorum. Kümesin yerlisi olan diğer tavuğumu da tanıdık birisinin tavuğuyla takas etmeyi düşünüyorum.Amacım yeni tavuklar kümese tam alışmadan içlerine bir üçüncü yabancı tavuk koyup büyük kavgaları önlemek.Sizce mantıklı bir yol mu?İşe yarar mı?

Comment

selam celil bey yukardaki resmimde sarı çilli tavuk var ya dünden bereli agrasifleşti diğer tavuklara saldırıyor anlamadım bitürlü sebebini neden olabilirdi sakin bitavuktu birden agrasifleşti habu dediğimtavuk geçenyazın gurk olduydu buydu işte gurk olan durup dururken agrasifleşti neden olabilir sizce yoksa normalmi bu davranışı acabaa

Comment

melodi de Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              selam celil bey yukardaki resmimde sarı çilli tavuk var ya dünden bereli agrasifleşti diğer tavuklara saldırıyor anlamadım bitürlü sebebini neden olabilirdi sakin bitavuktu birden agrasifleşti habu dediğimtavuk geçenyazın gurk olduydu buydu işte gurk olan durup dururken agrasifleşti neden olabilir sizce yoksa normalmi bu davranışı acabaa
                              İnanın bu konuda hiç bir fikrim yok.
                              Üzgünüm

Comment

volvo850 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                Sayın Celil Sami.Pazardan aldığım iki adet tavuğu diğer tavukları görecek şekilde ayrı bir kümese koymuştum.İki gün o şekilde kaldılar.Üçüncü gün hepsini bahçeye saldım.Olanlar oldu o zaman.Kümesin yerlileri yeni gelen tavukları önce dövdüler.Bunu bekliyordum zaten.Ancak tavuklar şaşırtıcı derecede çok kinli.Legorn cinsi yumurta tavuğu bile sanki hint tavuğu gibi davranıyo.Bahçede sürekli peşlerinde.Yeni gelen tavuklar korkmuş vaziyette buldukları kuytuya gizlenmeye çalışıyorlar.Sizin önerinizi dikkate alarak kümesin yerlisi olan iki tavuğu ayrı bir kümese aldım.Horoz ve yeni tavukları bir araya koydum.Tavuklar yavaş yavaş horoza yaklaşıyor.
                                Legorn cinsi tavuğun tüyleri çok kötü bir hal aldı.Ayrıca sanırım genleriyle oynandığı için olacak fiziki yapısı da bozuk bir tavuk.O yüzden onu kesmeyi düşünüyorum. Kümesin yerlisi olan diğer tavuğumu da tanıdık birisinin tavuğuyla takas etmeyi düşünüyorum.Amacım yeni tavuklar kümese tam alışmadan içlerine bir üçüncü yabancı tavuk koyup büyük kavgaları önlemek.Sizce mantıklı bir yol mu?İşe yarar mı?
                                Kavganın süreceği gün 1 gündür merak etmeyin kesinlikle uzun sürmez zayıf taraf pes edecektir.
                                Saygılar

Comment

Working...
                                X