fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Hobi Olarak Tavuk Beslemek

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Cevap: Hobi Olarak Tavuk Beslemek

Emre kardeşim, australorp cinsi yumurta tavuğunu Türkiye de besleyen Muğla dan Günay hocamızı biliyorum. Başka besleyen var mı bilmiyorum. Günay Hocamız Muğla milastandır. Kulucka.Net isimli sitemizde kendisine ait telefon no ve diğer bilgileri mevcuttur.
    Tarım Bakanlığı veya tavukçuluk araştırma enstitüsü atak, atak-s ve ligorin cinsi yumurtacıları satıyor. Austalorp cinsi tavuk satmadı. Bu arada yumurta gönderebileceğini yazmışsın. Avusturalya gibi bir yerden yumurta gönderimi kolay olmayacaktır sanırım.

Comment

yılmazbaşkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Emre kardeşim, australorp cinsi yumurta tavuğunu Türkiye de besleyen Muğla dan Günay hocamızı biliyorum. Başka besleyen var mı bilmiyorum. Günay Hocamız Muğla milastandır. Kulucka.Net isimli sitemizde kendisine ait telefon no ve diğer bilgileri mevcuttur.
      Tarım Bakanlığı veya tavukçuluk araştırma enstitüsü atak, atak-s ve ligorin cinsi yumurtacıları satıyor. Austalorp cinsi tavuk satmadı. Bu arada yumurta gönderebileceğini yazmışsın. Avusturalya gibi bir yerden yumurta gönderimi kolay olmayacaktır sanırım.
      yılmazbaşkan iki olasilik var express postaya verip 7 8 gunde oraya varicak, sansa kulucka yapilip denenicek, ikincisi burdan Turkiyeye tatile giden birine vericem, yol 1 gun suruyor ertesi gun kuryeye verse 3.gun birinin eline ulasir, yasli bir nine ile konusdum yumurtalari serin yerde 2 hafta biriktirip tavuklarin altina oyle koyuyormus, 2 hafta dayanabiliyorsa belki 7 8 gunde dayanabilir, tecrubesi olan arkadaslar bilgilendirir sanirim, bu cins Turkiyede yaygin degilise uygun birileri cogaltip dagitabilir, imkan olursa degerlendirmek guzel olur. Sorunsuz tavuk bunlar kacmazlar, duvardan atlamazlar, ucmaya calismazlar, kavga gurultusu yok, kaybolma gibi bir sorun yok, horozlari kimseye saldirmaz, kucuk cocuklarla sorunsuz geciniyorlar, yalniz komsunun kedisi her sene benim bahcede doguruyodu, bir gurultu kopdu disari cikdim benim tavuklar kedinin tepesine cikmis didikliyorlardi, kedinin bir kacisi var bu sene bana gelmedi kedi, tavuklar sagolsun, Avrupa'da sordugum kimse bu irk ile tanismamis, Amerika'da 2 kisi ile tanisdim onlar besliyorlarmis, ben makinadan kulucka civciv almak icin ismimi yazdirmisdim, tesadufen bir arkadas besliyormus bunlari ondan tedarik ettim, gercek anne tavugun buyuttugu yavrulari aldim. yuzde yuz safkan ve buyuk yapililar, yardimimiz olursa ne mutlu bize, selametle.

Comment

Sn Emre 40:Yıllardır tavuk beslerim vede bu işte epeyce tecrübem mevcut.Bu sitedebir kaç kez yazdım,hiç öyle makinayla falan uğraşmam.Hint kırması,yada hint tavuğu 2 adet mutlaka bulundururum.Onlar senede en az 2 yada 3 kez gurk olur vede 9- ile 11 yumurtayı çıkarır.Kuluçkaya konacak yumurtalar taze olmalı 3-yada 4 günlük olmalı.süre uzadıkca civciv çıkma oranı düşer.Ayrıca;havanın ısı durumuda doğrudan etkilidir.Zaten Avustralya deyince aklıma geldi.Ancak;gelen olursa amenna,oda hızlı şekilde otobüse verecek.Bu sitede daha önce yazdım "yumurta nakli" konusunu.Bende şubat 15 inden sonra sürekli damızlık yumurta bulunur.Selamlar.

Comment

Sn Emre 40:Yıllardır tavuk beslerim vede bu işte epeyce tecrübem mevcut.Bu sitedebir kaç kez yazdım,hiç öyle makinayla falan uğraşmam.Hint kırması,yada hint tavuğu 2 adet mutlaka bulundururum.Onlar senede en az 2 yada 3 kez gurk olur vede 9- ile 11 yumurtayı çıkarır.Kuluçkaya konacak yumurtalar taze olmalı 3-yada 4 günlük olmalı.süre uzadıkca civciv çıkma oranı düşer.Ayrıca;havanın ısı durumuda doğrudan etkilidir.Zaten Avustralya deyince aklıma geldi.Ancak;gelen olursa amenna,oda hızlı şekilde otobüse verecek.Bu sitede daha önce yazdım "yumurta nakli" konusunu.Bende şubat 15 inden sonra sürekli damızlık yumurta bulunur.Selamlar.

Comment

TABİATCI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Sayin TABİATCI benim sorularim olucak, tecrubenizden faydalanmak isterim, yasadigim yer konumu ile nerdeyse 4 mevsim yaz yasiyoruz, hava sicak oldugu icin tavuklarimin senenin 12 ayi gurk olma ihtimali varmi, sizin aradiginiz Sussex tavuklarda cok guzelmis, Sussex yumurtasini bulmak Turkiye'de zormu, birde kisin sicak ortamda tutulan tavuklarda gurk olma ihtimali varmidir?, yavru iken horoz diye sectigim tavugum 6,5 aylik oldu hayla otmuyor ama iki gundur yumurtlayan tavuklarin sirtina atlayip kanat cirpiyor, disilere gore kuyrugu daha arkaya sarkik, ibik sayisi digerlerinden daha fazla, digerlerinden daha buyuk yapisi var. tavukmu horozmu soylerseniz sevinirim, resmini ekliyorum, tesekkurler.

Comment

Sn Emre40:Gurk olayı bir ırk olayıdır.Size bahsetdiğim ırklar gurka yatkındır.Ancak;sizde bulunan tavukla ilgili tecrübem yok.Ayrıca;makinadan çıkan civcivin ilerde gurk olma şansı yoktur .Bunun yanında kültür ırklarının gurk olma durumu yok gibidir .Suseks cinsi tavuklar İngiliz orjinli olup,Sıcak iklimde yaşama şansları zor.Ülkemizde suseks tavukları bir kaç hobicide var.Onlarda sadece civciv veriyorlar ki, oda çok pahalı..Resimden gördüğüm kadarı ile sizin kanatlınız horoza daha uygun.Ancak;Bu tür hayvanla çalışmadığımdan kesin yargı zor gibi birde resim ön cepheden değil. Ancak;yazınızdan tavukların üstüne çıkması ve kanat çırpması,Horozlarda olan belirtilere uyuyor.İbiği yani gülü iyice aşağı sarkdıca farkına varırsınız.Horoz dölleme amacıyla,tavukların üstüne çıkar.Ötme hadisesine gelince bazı cinsler,öyle fazla ötmezler.Genellikle sabah erken saatlerinde öterler.Ayrıca ötme işi horozun yaşıylada ilgilidir ki, İşi oluruna bırakınız.Kolay gelsin,başarı dieklerimle...

Comment

İlgili arkadaşalara; Yumurtanın uıluslar arası dolaşımı zannederim özel izne tabii olur. gümrükten geçişleri nasıl olur? karantina şartları gerekirmi bilmiyorum. Birde yumurta ısı nem değişimlerinin sınırlarını aşarsa ve sallantının şiddeti fazlalaşırsa canlılığını yitirir. Taşınması özel ambalajda olmalı. Aksi taktirde yumurtayı kırmamış olusunuz ama embriyoyu öldürürsünüz vesselam.

Comment

Sn Kenan bey Kardeşim:Bu sitede yumurta taşımasının nasıl yapılacağını daha önce yazdım.Yumurta nakil işinin hukuki ve uluslararası boyutunu bilmiyorum.Bizim nakil işi genellikle yurt içinde ve en fazla bir günde yerine ulaşıyor.Konunun başka boyutunu izah etdiğiniz için teşekkürler.Sağlıcakla kalınız.

Comment

TABİATCI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    Sn Emre40:Gurk olayı bir ırk olayıdır.Size bahsetdiğim ırklar gurka yatkındır.Ancak;sizde bulunan tavukla ilgili tecrübem yok.Ayrıca;makinadan çıkan civcivin ilerde gurk olma şansı yoktur .Bunun yanında kültür ırklarının gurk olma durumu yok gibidir .Suseks cinsi tavuklar İngiliz orjinli olup,Sıcak iklimde yaşama şansları zor.Ülkemizde suseks tavukları bir kaç hobicide var.Onlarda sadece civciv veriyorlar ki, oda çok pahalı..Resimden gördüğüm kadarı ile sizin kanatlınız horoza daha uygun.Ancak;Bu tür hayvanla çalışmadığımdan kesin yargı zor gibi birde resim ön cepheden değil. Ancak;yazınızdan tavukların üstüne çıkması ve kanat çırpması,Horozlarda olan belirtilere uyuyor.İbiği yani gülü iyice aşağı sarkdıca farkına varırsınız.Horoz dölleme amacıyla,tavukların üstüne çıkar.Ötme hadisesine gelince bazı cinsler,öyle fazla ötmezler.Genellikle sabah erken saatlerinde öterler.Ayrıca ötme işi horozun yaşıylada ilgilidir ki, İşi oluruna bırakınız.Kolay gelsin,başarı dieklerimle...
                    TABİATCI bey tesekkur ederim cevap verdiginiz icin, yeni yavru civciv yada yumurta almak istiyorum, boyle guzel aklinizda olan tavsiye edilicek cinsleri yazabilirmisiniz, baska Turkiye'de nadir olan cinsler nelerdir, aradiniz tavuklarin burda beyaz(light sussex), sari(buff sussex), gumusrenkli(silver sussex) olmak uzere 3 yada 4 cesidi var, gordugum ilanda civciv horozlar icin 3 lira, disi civciv icin 8 lira istiyorlar, yumurtalarin tanesi 2 lira, etrafdaki ciftlikdeki insanlar satiyor, yumurta koysam gurk olunca tavugumun altina daha iyi olur saniyorum, iki tavuk durmadan yumurtluyorlar, 7 gunde iki tavukdan 13 yumurta aldim, 7 ay 1 haftalik oldular gurk olma ihtimalleri varmidir, siz ne tavsiye edersiniz, sagolun,

Comment

kenan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      İlgili arkadaşalara; Yumurtanın uıluslar arası dolaşımı zannederim özel izne tabii olur. gümrükten geçişleri nasıl olur? karantina şartları gerekirmi bilmiyorum. Birde yumurta ısı nem değişimlerinin sınırlarını aşarsa ve sallantının şiddeti fazlalaşırsa canlılığını yitirir. Taşınması özel ambalajda olmalı. Aksi taktirde yumurtayı kırmamış olusunuz ama embriyoyu öldürürsünüz vesselam.
                      Disari cikarirken declaration icin sorun olmuyor, ama tam tersi iceri sokarken form doldurmak gerekiyor, ada ulkesi oldugu icin, burda kuduz, kus gribi turu mikroplar hic gorulmedi, o yuzden dikkat ediyorlar, Turkiye bu tur konulara ozen gosterdigini sanmiyorum, cunku hic bir zaman ne cantami aradilar ne bavulumu ne form doldurttular ne soru sordular, hic bir onlem yok acikcasi, izmit golcukde yigenim yasiyor, guzel bir kumes yapmis kendisine, hobi olarak 40 tane tavuk besliyor, yigenede bir paket yumurta yollamak istiyorum, tanidik birisine veririm o da istanbul veya ankaradan kurye ye verir 3 gunde eline gecer, paketleme olayi icin cok yakinimda posta ile tavuk yumurtasi satisi yapan bir yerden ozel transfer paketi alicam, duzgun sekilde ogrenirim nasil oldugunu, posta ile yumurta transferi cok yaygin burada, gonderilen nesnenin hassasligina gore islem yapiliyor, ucret odeniyor, yumurta varsa icinde ozen gosteriyorlar, gercekden farkli cinsler uretmek ve yayginlasdirmak isteyen varsa onada yollarim, bu kadar zorsa bu cinsleri bulmak yardim ederim, hatirlatma icin tesekkurler Kenan bey. saglicakla,

Comment

izmit golcukdeki teyze oglunun kumesinin fotoraflari, bir kumesinin tamamini silkie cinsine ayirmis, digerinde karisik cinsler bakiyor,

Comment

Sn Emre bey. Bir arkadaşım ABD den çeşitli tohum getirtti. PTT kargo aracılığı ile. Ancak onu karantinadan geçiremedi çünkü çok para ve zaman gerekti. O yüzden geri göndertti. Bunun bir miktarı varmıdır? Yada yumurta hangi ketegoriye girer doğrusu bilmiyorum. Kısa bir araştırma yapayım netice alırsam buraya yazarım.

Comment

Sn Emre40:herkesin bir zevki vardır.Ancak;ben işe başka türlüde bakarım ve bu işin doğru olduğuna inanıyorum.Beslediğimiz tavukları eti ve yumurtası için beslerim.Özellikle yumurta verimi fazla olan hayvanları tercih ederim.yukardaki resimlere bakıldığında,bazıları süs tavukları.Ayrıca Horoz Denizli.yani;ötüşü için beslenmekte.Denizli cinsi ırkların hem yumurta,hemde et verimi gayet iyidir,diğer yandan ötüşleride gayet güzeldir.Tabi bu birazda kişinin zevkiyle doğru orantılı.Size bahsetdiğim ırk Light Sussex'dir.hem yumurta hemde et verimi gayet güzel.Tabiki Bulunduğunuz yer epeyce uzak ve hayvan naklinde titiz davranmaları son derecede güzel ve takdir edilmesi gerekli.Ehhh..bizim memleketde ne diyelim.Sağlıklı günler dileğimle.

Comment

selamün aleyküm
                              Nezamandır giremiyorum foruma. Bende 8 adet, biri horoz legorn tavuğu. 3 adet hint tavuğu biri horoz,ve 2 adet atak s tavuk var. Atak s lerin yumurtasından kuluçkaya koydum çıkan civcivler çabuk hastalandı öldü. diğer lgorin civcivlerine bir şey olmadı. atak civcivlerin babaları da legorin horozdu. hibrit oldukları için bağışıklarımı zayıf oldu anlayamadım. bu sene köy horozlarıyla atakların yumurtasını alacağım nasip olursa. bakalım yavrular dayanıklı olacakmı.

Comment

yazın çıkan civciklerim

Comment

Working...
                                X