fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Buzağılarda Beslenmeye Bağlı İshaller

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Buzağılarda Beslenmeye Bağlı İshaller

Buzağılarda Beslenmeye Bağlıİshaller
    Nedenleri: Buzağıların fazla süt emmeleri veya suni emzirme sırasında fazla süt verilmeleri, sütün soğuk ya da bozul­muş olması, yüksek ısıya tabi tutulmuş süt tozları ile besleme ve mamaların fazla miktarda sulandırılması sonucu meydana gelir.
    Belirtileri: Uzun süreli, büyük hacimli, kötü kokulu ve köpüklü dışkılama, kıl örtüsünde? düzensizlik, kılların parlak görünmemesi ve yer yer dökülmeler görülür.
    Korunma Yolları: Buzağılara soğuk, bozulmuş sütler verilmemelidir. Günde canlı ağırlığın %10'undan fazla süt içiril-memeli, 3 haftalıktan önce mama ile beslenmemelidir. Mama­lar süt ürünleri kaynaklı ve iyi kaliteli olmalıdır.
    Prof.Dr.Hasan BATMAZ
  • Fidanligi.com

Cevap: Buzağılarda Beslenmeye Bağlı İshaller

benim beslediğim hayvanımın üç yıldır buzagısı doğduktan dört veya beşgün sonra ölüyor.veteriner getirtiyoruz oda bi çare bulamıyor.buzağı ağız sütünü emdikten sora hastalanıyor.dışkısı katılaşıyor.burnu soğuyor.bubelirtiler gösteriyor.veterinerde bir açıklama getiremezken herhalde anne ütü zehirlşiyor yorumu yapıyor bununda bi adını araştırdım bulamıyom bana yardım ve yol gösterin çare olarak neyapmalım yardımcı olursanız sevinirim

Comment

Working...
    X