fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

kuluçka makinesi olan varmı

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• kuluçka makinesi olan varmı

sevgili dostlar beslediğim kaz 9 adet yumurta yaptı ..fakat birden hastalandı kuluçkaya yatmadan öldü .bu yumurtaları kuluçka makinesinde çıkartmak istiyorum bu konuda yardımcı olmak isteyen varsa ..yumurtalar çift lenmiş olarak samanda saklıyorum..
  • Fidanligi.com

Cevap: kuluçka makinesi olan varmı

Kuluçka makinası çok teferruatlı bir iş öğreninceye kadar çok yumurta telef edersin. En basit çaresi kuluçkaya yatan bir tavuk bulup aldığı kadar yumurtayı altına koymaktır.
    yada internetten küçük kuluçka makinası sipariş edeceksin oda biraz pahalı gelir. inşallah yavru çıkarırsın.

Comment

teşekkürler kardeş

Comment

bir arkadaş yavruyken aldığı kazı büyütmüş... bağırıyor diye satıyor komşular rahatsız oluyormuş kaz dişiymiş arasıra yumurtluyor diyor telefonla aradım eğer kuluçkaya yatarsa dedim haber ver benim kazın yumurtalarını altına koyup yatırmayı düşünüyorum bakalım ne olacak.en iyi kuluçka makinesi yine anne kaz hem makineye göre fiyatıda daha uygun

Comment

Çok kuluçkaya yatan bazı tavuklar var. Civcivlerini büyütmeden bir daha kuluçkaya yatıyor. sanki kuluçka makinası gibi onlardan bulmak lazım.

Comment

socreor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            sevgili dostlar beslediğim kaz 9 adet yumurta yaptı ..fakat birden hastalandı kuluçkaya yatmadan öldü .bu yumurtaları kuluçka makinesinde çıkartmak istiyorum bu konuda yardımcı olmak isteyen varsa ..yumurtalar çift lenmiş olarak samanda saklıyorum..
            Sayın Socreor,

Kazın gelip gelmeyeceğine tam emin değilsen birde hint tavuğu araştır bence hint tavuklarıda sık kuluçkaya yatar, civcivler kendi boyu kadar oluyor hala bırakmıyorlar. Ben geçen yıl hint tavuğunun altına ördek koymuştum güzel güzel büyüttü ördekleri. Bence fazla bekletme yumurtaları bekledikçe bozulma ihtimali çok olur....

Saygılar

Comment

bende tavuk bulma pesine düştüm ama kime sorduysam yatan tavuk bulamadım bu sıtede eger tavukculukla ugrasan varsa yardımcı olur dıye yazdım ama malesef ..yarın kulucka makınasına yatırmayı düşünüyorum bır tsvuk yetıstırıcısi ile konustum ama tavuk olsaydı daha iyi olurdu hindide olur dıyorlar

Comment

Evet hindi daha çok yumurta alabilir altına.

Comment

kuluçka makinesi yapmak da o kadar zor deil 50-60 lira maliyeti tutuyor.

Comment

Yukardaki bi kardeşimizin dediği gibi,İllaki Hint yada hint kırması tavuğu.Yıllardır Hobi olarak tavuk beslerim.Hiç öyle makinayla falan uğraşmam.1 tane hint kırması tavuğum var.Adeta kuluçma makinası... 10 yada 15 yumurta yumurtlar arkasından hemen gurk olur.kaç yumurta korsam çıkarır vede büyütür.Yaklaşık yılda 25-30 civciv büyütür.Bazen yatırmam,suya ıslayıp,bir kümese ayağından bağlarım ,ondan sonrada genç bir horozla baş göz ederim gurkluğu geçer.Bir ara bir dostumdan makina aldım 50 kadar yumurta koydum.Çıkmaya 1 hafta kala elektrikler kesildi vede yumurtalar aynen heba oldu.Şimdi ise Ekim başında Gurk olan bu tavuktan çıkan 8 adet civciv takribi keklik kadar oldu,nasipse bahara yumurtlarlar.Kaz işine gelince ben sevmedim.Sulak alan olması lazım,sonra her yere pisliyor,pisliğide bir acaip giiittt...

Comment

Working...
                    X