fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bu Meyvenin İsmi nedir?

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Bu Meyvenin İsmi nedir?

Sakarya'nın Pamukova ilçesinde Derbebaşı camii bahçesinde dikilen ağacın verdiği ve ismi bilinmeyen meyve merak konusu oldu.

Derebaşı camii bahçesine kimin tarafından dikildiği belli olmayan ağacın verdiği meyveyi gören mahalle halkı ismini merak ediyor. Mahalle Muhtarı Muzaffer Atmaca, hangi iklimden geldiği bilmedikleri meyve hakkında yetkilerden bilgi almak istediklerini kaydetti. Mahalle sakinlerinden Aydın Bilaloğlu, "Meyveyi İlçe Tarım Müdürlüğü'ne gösterdik, İl Tarım Müdürlüğü ile görüştük ne yazık ki net bilgi alamadık" dedi
  • Fidanligi.com

Cevap: Bu Meyvenin İsmi nedir?

Kaymak Ağacına benziyor ama...

Comment

FEİJOA olabilir mi? Ortasından kestiğiniz zaman iç görüntüsü nasıl?

Comment

Sayın ebrar ve ubeyd Bey, tespitinizde haklısınız. Kesinlikle FEİJOA yani Kaymak ağacı. Burada enteresan olan tarım ilçeden kimsenin bilemeyip habere konu olmaları...

Comment

İyide; kimseyi savunmak istemiyorum.Ancak hangi tarımcı? Tarımcıların hangisi bakmış.Bir sürü şubesi var.Rasgele bir veteriner hekime denk geldiyse oda tarım personeli.Şimdi bir kaç kişi bir meyveyi bilmiyorsa ne diyelim?

Comment

O ilçede çalışan ben olsaydım ve ne olduğunu bilmeseydim, o bitkinin bir fotoğrafını çeker, bahcesel.com a yada başka bir forum sitesine gönderir ve en geç bir saat içerisinde cevabını alırdım. İster veteriner olsun, ister başkası bence farketmez. Herkes herşeyi bilecek diye bir kural yok. Önemli olan nereye soracağını bilmek. Ben olsam o insanların gazını orada alırdım. Habere konu olması çok çok anormal hatta anormal üstü...

Ben İl müdürü olsam anında il ve ilçe çalışanlarından, bu habere muhatap olanları, bu hataları ve ilgisizlikleri için affetmezdim.

Ben Tarım il müdürlüğünde Bitki koruma şubesinde çalıştım ve o kadar karmaşık hastalık ve zararlı durumunda kimseyi çözümsüz bırakmadık, sonuna kadar ilgilendik.

Vatandaş çözüm ister. Sonuca bakar.

Her kurum çalışanı şunu iyi bilmelidir ki, kurumlarını küçük düşürecek her türlü basın haberini engelleme konusunda uyanık olmalı ve haber konusu olmamak için elinden gelen tüm gayreti göstermelidir.

Çalıştığı kurumunun, kötü haber yapılmasında ilgisiz olanlar, bence en ağır ithamları hakederler.

Saygılarımla.

Comment

Sn Cankurtaran ben tarım İl Müdürlüğü personeli değilim.Ancak orada çok samimi dostlarım var.Kazın ayağı malesef öyle değil!!,Bir atasözü derki"Gök gürlerken uzak dağdan dinleyenlere hoş gelir".Bu ülkemizin sorunu kimsenin ağzı çuval değilki büzesiniz.Önemli olan iyi niyetli olmak.Sistemde böyle ufak,tefek hadiseler olacak benimde benzer problemlerim oluyor;Hata insana mahsus,yeterki, sağlık olsun.Hoş görülü olmanın gerektğine inanıyorum.Ne yani Adammı öldü?,Kıyametmi koptu? Bende bilmiyorum o ağacın meyvesinin ne olduğunu.Zira benim bölgemin meyvesi değil.Herkes herşeyi bilmez ve zorundada değildir.Sizde arıyı biliyormusunuz? şimdi bilmeyenleri ithammı edelim.Bunlar boş şeyler.Size sağlıcaklı,esenlikli günler dileğimle,Baki selamlar.

Comment

Bu meyvenin ismi feijoanın bir çeşiti dufyy

Comment

Bu meyve kesinlikle feioja değil. Feiojanıın meyvesinde çiçeklerden kalma çanak yapraklar çok belirgin duruyor hele hele dufy çeşidinde daha bariz duruyor. Daha çok japon ayvası (Chaenomeles sp.) şeklinde ya da Chaenomeles diye aratırsanız sorununuz çözülür gibime geliyor .

Bitki çalı türü, ahar aylarında çiçek güzeli ve meyveleri ham iken yüksek tanenden yenmeyen ancak olgunlaşınca meyveler meyve olarak veya jöle reçel gibi gıda maddeleri yapımında kullanılabilir.

Comment

bu feijoanın ticari türlerini nasıl bulabilirz satan biri bulamadım birtürlü.satılanların hepsi çöğür

Comment

www.tropikmeyveci.com'a feioja tedariği konusunda mesaj attınız ve size cevap verildi veya verilecek. Doğru yoldasınız ordan size yardımcı olacaklar ama sadece zaman meselesi zira onlarda olan çeşitler kimsede yok

Comment

evet orayada mesaj attım, burdada sormak istedm.sayın tropikmeyveciylen görüşeceğim inş.bilgiler için yine tşkler

Comment

Working...
                        X