fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

LİMON ÇEŞİTLERİ

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• LİMON ÇEŞİTLERİ

1 - INTERDONATO
    Ağaçları orta güçtedir. Erkenciliğinden dolayı ihracatta önemli bir payı vardır. Meyveleri diğer limon çeşitlerine göre daha büyük, uzun, pürüzsüz ve meme kısmı bir tarafa yatıktır. Dünyada en fazla Interdonato üreten ülke Türkiye’dir.
    Sezon
    Eylül den Aralığa kadar
    Özellikleri
    Erken meyve, düzgün kabuklu ve renkli, uzun raf ömrü.

Aylar : Eylül - Ekim - Kasım - Aralık

2 -LAMAS

Ağaçları güçlü ve yüksek verimlidir. Erken meyveye yatar. Meyve şekli uzun silindiriktir, hafif boyun halkası vardır. Kasım ayı sonunda hasadı başlar. Türkiye’nin en kaliteli limon türüdür. Verimli ve sulu bir çeşittir. Uygun koşullarda hasat edilip, paketlenir ve depolanırsa 9 ay süre dayanır.
    Sezon
    Ekim ile Mart arası
    Özellikleri
    Sulu bir orta sezon meyvesi.
    Aylar : Ekim - Kasım - Aralık - Ocak - Şubat - Mart

3 -MEYER

Meyveleri yuvarlak, çok küçük memelidir. Sarımsı portakal rengi, pürüzsüz, yumuşak ve ince kabuğu meyveyi çok cazip kılar. Periyodisite yoktur. Meyve eti çok sulu ve gevrektir. Eylül başında hasat edilir.
    Sezon
    Eylül ile Aralık arası
    Özellikleri
    Sulu ve koyu bir renk Aylar : Eylül - Ekim - Kasım - Aralık

4 -LİZBON

Meyve ağaçları farklılık gösterdiği halde meyveler Eureka ile aynı özelliğe sahiptir. Sulu ve çok verimli bir çeşittir. Hasat Aralık ayından Mart ayına kadar sürer.

5 -EUREKA

Dünyada çok üretilen limon çeşididir. Hasat Kasım ayında başlar, yaz başına kadar sürer. Sulu, asitli ve az çekirdeklidir. (4-5) Son yıllarda üretimi artmıştır.
    Sezon
    Ekim ile Haziran Arası
    Aylar : Ekim - Kasım - Aralık - Ocak - Şubat - Mart - Nisan Mayıs - Haziran

• Fidanligi.com

Cevap: LİMON ÇEŞİTLERİ

slm limon hakkında bırsey soracktım
    lımon katlama suresı ve sıcklıgını bılenlerden yardım ıstıyorum

Comment

Working...
    X