fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

nar bahçesi acil yardım!!!!!!

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• nar bahçesi acil yardım!!!!!!

slm arkadaşlar antalya mavavgatta 10 dönüm tarlama nar fidanı dikmek istiyorum bazı konularda siz tecrübeli ve bilgi sahibi arkadaşlarım yardımlarına ihtiyacım var.
    a) 10 dönüme kaç fidan dikmeliyim?
    b) antalyada sertifikalı nar fidanı alabileceğim fidanlıklar?
    c) devletin sertifikalı nar fidanında destekleme politikası nasıldır? yani fidan alıp diktikten sonramı yoksa fidan temini konusundada herhangi bir destek söz konusumudur?
    d) sulama konusundaki önerileriniz?
    e) nar fidanı dikmek doğru bir seçimmidir sizce yoksa zeytinmi dikmeliyim?

k.bakmayın çok soru sordum galiba ama her neye karar verirsem vereyim düzgün bi iş yapmak istiyorum yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkür ederim ilginize...

Cevap: nar bahçesi acil yardım!!!!!!

Bu konuda facebook sayfamızdan devam edebilirsiniz.

Murat Karan senin "nar bahçesi acil yardım!!!!!!" notuna yorum yaptı.
    Murat şunu yazdı: "antalyada batem var.batı akdeniz araştırma enstitüsü.burada nar üzerine güzel araştırmalar yapılıyor.yeni çeşitler üretiliyor.şu anda en çok kullanılan çeşit hicaz gibi görünüyor.dikim mesafesi 3x4m den aşağı olmamalı.tabi bu arazi yapına ve sulama koşullarına göre değişir.sulama şekli olarak kesinlikle damla sulama tavsiye ederim.salma sulamada göcdeye çok su değerse mantarsal hastalıklara neden olmuş olursun.kök boğazı çürüklükleri meydana gelir.aynı zamanda nara azar azar sık sık su vermek gerekir.meyve çatlamasını önlemek için bu önemlidir.damla sulama bunu sağlar.her meyvenin kendine göre artı ve eksileri vardır.narın çiçeklenme periyodu uzundur.diyelimki tam çiçekte olduğu bi dönemde çok yağmur yağdı çiçekleri döktü.bunu izleyen dönemde yeniden çiçeklenir.köklerden yeni sürgün verdiği için sürekli budama ister ve bu sayede belli zamanlarda ocağı gençleştirebilirsin.en çok görülen sıkıntıları alternaria,granati ve meyve çatlamalarıdır.bordo bulamacı ile ilk iki sıkıntıyı çözersin.zeytin ise zor toprak koşullarında kolayca yetişir.fazla bi bakım istemez ama bakım yaparsan çok daha iyi verim alırsın.sadece bordo bulamacı kullanarak en çok görülen halkalı lekeyi önlemiş olursun.bunun haricinde güve ve tırtıl sorunu vardır.genel olarak bunları söyleyebiliriz.aklınıza takılan bişey olursa tekrar görüşebiliriz"
    nar bahçesi acil yardım!!!!!! | Facebook

Comment

Working...
    X