fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

aşı macunu zararlı olabilir mi?

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• aşı macunu zararlı olabilir mi?

Arkadaşlar, bu sene birçok çeşit meyve aşıladım. aşılarken de aşı macunu kullandım. bazı aşılarda da toprak kullandım. dikkatimi çeken şey; aşı macunu kullandığım aşıların hiçbirinin tutmaması. toprak kullandıklarım tutmuş. bu konu hakkında görüşlerinizi merak ediyorum.

Kullandığınız aşı macunun içeriğine bakmak lazım. Macunları sıvılaştırmak için Tiner kullanıyorlar.Ölçüyü kaçırdı iseler kalemlerinizi menfi etkilemiş olabilir.

Comment

cevap için teşekkürler Sayın Ubeyd, aşı macunu kullanmak, risk almaktır o zaman. çünkü nerden bileceğiz hangisinde tiner ölçüsünü kaçırdıklarını. bundan sonra toprak kullanırız artık.

Comment

haklısınız aşı macununun bırak faydasını olduğu gibi zarar aşıyı yakıp kurutuyor boşuna insanları kandırıyorlar yazıklar olsun en iyisi sadece bant veya çamur

Comment

tabi kullanılan maddeler kimyasal. En iyisi mehmet beyin dediği gibi camur ve bant.

Comment

Cesitli asi macunlari kulandim hepsi asiyi yakiyor bir tek ari mumuyla yapilan zarar vermiyor macunsuz yapiyorum %80 %90 tutuyorlar birde kabuk altina yaparsaniz o zaman macun zarar vermiyor hele siyah bir macun var 50cm meyveyi kurutu ben ömrümde böyle bir sey görmedim kesinlikle siyah macunu kulanmayin kirmizi meyveli olani birazcik iyi eger bulabilirseniz kili karisik toprak var bununla yapilan asi hic bosa gitmiyor kabuk alti asilarin yüzdesi daha yüksek oluyor yaklasik 50 kök meyve asiladim yarisi siyah bir macundan yarisida ari mumundan siyah macununkiler tutmadilar ari mumundan yapilanlar hepsi tutu siyah macunun icinde ispirto zift var zift günesi görünce eriyor agacin hepsini yakiyor
            birde mita marka asi macunu var vitaminli onunla yaptiklarimda tutular birde macunla yapilanlar cok yavas gelisiyorlar agac kaynadigi halde bazen kuruyor cünkü asiyi yakiyor
            Last edited by digital kadir; 22.06.14, 15:13.

Comment

Ben hiçbir aşı macunu üreticisinin risk alarak zararlı maddenin fazla konulacagına inanamıyorum.başka nedenlerle olabilir.Mevsimle olabilir,kalemle,agaçla ilğili olabilir.Kişinin kendisinde olumsuzluk yoksa Click image for larger version

Name:	Devrant917.jpg
Views:	1
Size:	375.2 KB (Kilobyte)
ID:	77475Click image for larger version

Name:	Devrant919.jpg
Size:	444.2 KB (Kilobyte)
ID:	77476Click image for larger version

Name:	Devrant918.jpg
Size:	482.0 KB (Kilobyte)
ID:	77477

Comment

Maalesef piyasadaki aşı macunlarına bir denetim söz konusu değil, içeriğinde beyan edilse de tağşiş kabilinden ürünler piyasada mevcut, referanslı ve hatta imkan varsa kendi macunlarınızı yapmanızı öneririm.

Comment

Ben bu macunlarin üzerinde cok deneyler yaptim hele zirai donatimdan aldigim bir siyah macun vardi 50 santime kadar koca kalin agaclari yakti bal mumundan yaptiklarimda hic sorun olmuyor %90 basarili oluyor kirmizi vitaminli macunlar biraz idare ediyor yinede onlardada sorun oluyor birde eger ilede macun kulanmak istiyorsunuz ozaman sargiyi bagladiktan sonra macunlayin macun gövdeye degdigi zaman agaci yakiyor ben cok denemeler yaptim
                  en cokta cevize zarar veriyor ceviz asisi yapacaginiz zaman kili camurla yapin hic bosa gitmiyor camuru macun gibi sürün merset naylonuyla siki sarin bakin bakalim nasil basarili olur bakin ben türkiyedeki macunlari kulandim almanyadaki macunlari kulandim hepsi zarar verdi yanliz almanyada bal mumuyla yapilmis macun var %100 basari sagiliyor
                  Last edited by digital kadir; 22.06.14, 15:09.

Comment

ydevrant kardesim senin kulandigin macun vitaminli asi macunu bu birazcik iyi ama kesinlikle kili camurla bal mumuyla karsilastiramasin ben diyorum zirai donatimdan siyah bir macun var dene bir tane tuturamasin mita marka asi macunlari biraz iyi ben tümünü denedim Click image for larger version

Name:	Pomona Baumwachs.jpg
Views:	2
Size:	67.3 KB (Kilobyte)
ID:	77478en iyi asi masunu bunu bir deneyin farki görürsünüz

Comment

ydevrant Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      Ben hiçbir aşı macunu üreticisinin risk alarak zararlı maddenin fazla konulacagına inanamıyorum.başka nedenlerle olabilir.Mevsimle olabilir,kalemle,agaçla ilğili olabilir.Kişinin kendisinde olumsuzluk yoksa [ATTACH=CONFIG]3135[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]3136[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]3137[/ATTACH]
                      ydevrant kardesim senin kulandigin macun vitaminli asi macunu bu birazcik iyi ama kesinlikle kili camurla bal mumuyla karsilastiramasin ben diyorum zirai donatimdan siyah bir macun var dene bir tane tuturamasin mita marka asi macunlari biraz iyi ben tümünü denedim Click image for larger version

ID:	77478en iyi asi masunu bunu bir deneyin farki görürsünüz

Comment

Click image for larger version

ID:	77479Macunun krali bu %100 basari sagliyor

Comment

Click image for larger version