fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Ceviz Budama Yardım!

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Ceviz Budama Yardım!

Mart başında ektiğim 20 adet ceviz fidanlarımın (chandler) hepsi tuttu.Ben bu fidanlarını ekerken hepsinin 80 cm den tepesini vurdum ve mayıs döneminde 40 cm altındaki gözleri koparttım. Benim yardım almak istediğim konu şu; bu fidanları önümüzdeki yıl mart dönemi gibi budamasını yapıcam.Fidanlarımın sürgün gelişimine bakıyorum en alttaki sürgün en üstteki sürgünden daha iyi gelişmiş ve en üstteki sürgünden daha yukarı çıkmış.Şimdi ben bu en altta bulunan sürgünü lider olarak bırakırsam fidanın ana gövdesini 40 cm gibi kısaltmam gerekicek, en üstte fazla uzamamış sürgünü bırakırsam,liderliği almış 1 metre sürgün oluşturmuş dalı kesmek zorunda kalıcam.Umarım anlatabildim.Bahsettiğm fidanlarda 2 veya 3 sürgün var, muhakkak 1 tanesini seçip lider olarak belirlemeliyim.Sorum şu Altta iyi gelişmiş olan sürgünü mü lider olarak bırakmalıyım? yoksa en üstteki sürgünü mü lider olarak bırakmalıyım?

Bana göre hemen ertesi yıl budamayınız. 3.Yıl budamasını yapınız.

Comment

lider bırakmak değil de yanlara şemsiye gibi gelişmeli diye biliyorum. toplaması da kolay olur. buna ne diyorsunuz yani üç yıl sonra nasıl budanmalı ?
      Last edited by nazsan; 10.08.13, 14:10.

Comment

Working...
      X