fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Kiraz ve Rakım

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Kiraz ve Rakım

arkadaşlar z900 (napolyon) kirazı dikmeyi düşünüyorum; fakat bulunduğum yerin rakımı
    30 metre civarında (yüksek bir yer değil yani). bu rakımda bu kiraz olur mu? araştırma yaptım; ama kiraz yetiştiriciliğinde rakım konusundan pek bahsedilmiyor.
  • Fidanligi.com

Evet 30 rakımda da Kiraz olur. 1500 Rakımda da olur. Arada ki fark düşük rakımda erken yüksek rakımda geç hasad edilir.

Comment

Bu tür yerlerde, meyve ağaçlarının meyve vermesinin önündeki tek engel soğuklama ihtiyacının karşılanmasıdır. Yani sözkonusu kiraz çeşidinin toplam soğuklama ihtiyacının karşılandığına emin olmalısınız. Bunun için fidancıdan eğer bilmiyorsa internetten veya üniversitelerden sorup çeşidin soğuklama ihtiyacını bulmalısınız. Bu hususta önbilgi olarak kiraz için 1000 saat en az soğuklama ihtiyacı söylenebilir. Sonrasında ise bulunduğunuz yerin kış aylarında +7.2 santigrat derecenin altındaki toplam geçirdiği saati bulacaksınız. Meteoroloji istatistiklerine bakabilirsiniz. Eğer bu çeşidin soğuklama ihtiyacı, bulduğunuz saat toplamından küçükse yetiştirebilirsiniz. Kolayca meyve alırsınız. Ama Tüm meyve ağaçları böyle olmasına rağmen kirazda biraz daha tolerans yüksektir. Soğuklama ihtiyacını karşılamasa bile kaliteli meyve alınabilen yerler vardır.

Comment

cevaplar için teşekkürler. bir de bu kirazın tozlayıcısı denilen starks gold bildiğimiz sarı kiraz mıdır yoksa farklı bir çeşit mi?
        zira yaşadığım köyde bulunan bir sarı kirazdan aşı yapıp tozlayıcı olarak yakınına dikmeyi düşünüyorum.

Comment

Bunu bilemiyorum. Büyük ihtimalle öyle gibi.

Comment

Working...
          X