Merhaba arkadaşlar..ben ceviz bahçesi kurulumu hakkında desteklerinizi almak istiyorum ve hepinize şimdiden teşekkur ediyorum..benim Aksaray da 25 dönüm arazim var.rakım 1100.iklim şartlarına ve çeşit kıyaslarına bakınca en uygun fernor gozuktu bana.7*7 sisteminde kurmayı planlıyorum.sondaj actırılıp su cıkarılacak.muhendıs bana 70 metre gibi bı derınlıkte su bulundugunu soyledı.şimdi ben bu bahceyı kurarken sondaj+damla sulama sistemi+beton direkli tel çit+arazi işleme dikim çukurları+tüplü fidan gideri gibi giderlerle yanı anahtar teslim benim bu 25 dönüm araziye ne kadar harcamam gerekir.toplam maliyet nedir.bu konuda daha önce bahce kurmus yada arastırmasını yapmıs fikri olan arkadaslar bilgilerını benımle paylasırsa cok sevinirim..ayrıca anahtar teslım bahce kuran fırmalarla gorusen yada calısan oldumu nasıl bır rakam ıstıyorlar ucuk rakamlarmı.benım arazım aksaraya 80 kırsehıre 40 km uzaklıkta karasal ve gec donların goruıldugu bı yer..ben fornor dusundum ama sızce daha uygun bı tur varmıdır.ayrıca arazıye elektrık cekme sansımda var.simdiden hepinize cok cok tesekkurler...
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Ceviz Bahçesi Kurma
Collapse
X
-
-
Mrb Celil68,
eğer ev de yapacaksan tahmini 100 BİN TL. Sadece sondaj en az 10-15 BİN TL tutar. Bunun ruhsatı, borusu, dalgıç pompası vs 20-25 BİN TL. 25 dönümü araziyi beton direk ve tel ile çevirmek 3 seneki fiyatlara göre işçilik hariç 10 BİN TL. Damla sulama çapına göre değişiyor. metresi yanılmıyorsam 0,5 TL.
Yani bu fiyatlara 3-5 BİN TL dha eklemen gerek. Buradan 8-10 yıl itibariyle tahmini 100 BİN TL cebinden para çıkmış olur. ya da 80 BİN TL
-
merhabalar öncelikle ceviz bahcesı tesısını tıcarı olarakmı dusunuyorsunuz.toplumda şöyle bi yanılgı var cevvız ıhtıyacı cok fazla ve ıyı getırısı var dıye dusunuluyor yalnız suna kadar cevız konusunda ıyı para kazanan görmus degılız.bence ılk ollarak cevız bahcesı kuran ve tıcaretını yapan arkadaslar ıle istişare yapın.cevız bahcesı tesısınde sızın ıcın fızıpılıte hazırlayıp projelendırebılırız.meyve bahcesı tesısı calısmalarımız mevcuttur.
Comment
-
merhaba ben kastamonuda 21 dönümlük bir hazine arazisini ceviz yetiştirmek için kiralamak istiyorum ama başaramadım 2 3 ay araziyi bulmaya uğraştım araziyi buldum bu seferde sadece 5 yıllığına kiralanabileceğini söylediler yani hep yokuşa vurdular en sonunda arazinin paftası parseli metre karesi ve hangi amaçla kiralamak istediğimi belirten bi dilekçe yazdım 2 ayı geçti bi cevap yok ne yapmalıyım yani hazine arazisini kiralamam için izlemem gereken yol nedir yardım ederseniz sevinirim.
Comment
-
Bende Çoruma bağlı 1250 rakımda bulunan köyümüzde 20 dönüm tarlaya ceviz ağaçlandırması yapacağım ancak ben yerli ceviz tohumlarından ürettiğim fidanları ilk 5 yıl aşılamadan ceviz vermesini bekleyeceğim 6. yıl ise meyve verenler hariç tüm fidanları (bölgede bulunan yaşlı ağaçların meyve veren dallarından oluşturduğum kalemlerle) aşılamayı düşünüyorum.Toprak analizi yaptırdım Analizde ''Fosfor: çok az,Kireç: Orta kireçli,Organik Madde Orta,pH (7.99)Hafif Alkali, Potasyum: Yüksek, Saturasyon:%66(Killi Tınlı), Toplam Tuz:Tuzsuz'' olarak çıktı. Allah'ın izniyle Ahır gübresiyle cevizlerin gelişimini hızlandırmaya çalışırken sulamasını da eksik etmeyeceğim bu nedenle de sondaj yada drenaj kuyusu ile su teminine öncelik vereceğim ancak devletimizin bahçe kurulumunda sertifikalı cevizlerden oluşturulmak istenilen bahçelere 2 yıl sonra 5 yılda eşit aralıklı ödemelerle çok düşük faizli kredi temin ettiğini bu kredi ile bahçe çevre düzenlemesi ve fidan alımını ayrıcada sulama sistemi desteği de bulunduğunu öğrensem de sondaj bu sulama projesi maliyetine dahil mi bilmiyorum bilenler varsa beni bilgilendirirse sevinirim.Devletimizin desteği bana daha cazip geliyor durum böyle ise tabi. Ancak ben tedbir amaçlı 1500 kabuklu cevizi toprakla buluşturdum şimdiden.Görüşleriniz benim için önemli, istişare değerlidir ve iyidir.Last edited by UYAR945; 23.10.14, 08:50.
Comment

Comment