fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Teşekkürler Kardelen

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Teşekkürler Kardelen

6 haziranda bir konu açmıştım boncuk için lütfen yardım başlıklı. ben sultaniye çekirdeksiz üzüm üreticisiyim 1 asmada yada 2 asmada boncuklaşma meydana gelse idi konuyu açmayacaktım fakat 50 dönüm de yanlış ilaç uygulamam sonucu üzümlerin gelişme döneminde irili ufaklı taneler gördüm ve ne yapacağımı şaşırdım ne kadar çevremdeki ziraatçilerle istişareler yaptıysak kurtulamadım boncuk olayından o zamanlarda da çevremdeki ziraatçileri geçtim internette çözüm yolu aramaya başladım internette çözüm araken bu forumu buldum ve ilk konuyu açtım keşke açmaz olaydım konuyu demiştim konuyu o zamanlarda çünkü sayın selsarac bana bir açıklaması vardı hafızamdan kesinlikle silinmeyecek bir cümle BU YILI UNUTUN cümlesi idi (şimidi ise iyikde açmışım konuyu diyorum) günümüz ekonomisi belli bir üreticiye heleki sezonluk geliri varsa yılda bir defa ya öl demişsiniz yada bu yılı unutun demişsiniz ikiside farksız benim için. O zamanlarda Canım Sıkkın Morelim Yok Gündüzleri Yetmezmiş gibi akşam olunca geceleri traktörün ışığı ile boncuk topluyordum üzüm salkımlarımdan o kadar kötü bir durum.
    Sağolsun Sn Selsaraç beni Kardelene Yönlendirdi Kardelenin Bana Tarif Etmiş Olduğu Uygulama Sonucu Boncukların Biraz Dökülmeye Başladığını Gördüm Uygulamanın Ne Olduğunu Söylemicem Merak Eden Kardelenin Kendisi İle İletişime Geçsin Ve Şu Anda Üzümler Olgunlaştı Kardelenin Bana Üzümler Olgunlaşıncaya Kadar İlaçlama Husunda İzlemem Gerek Yolu Tarif Etti Bende Hatfiyen Söylediklerini Yerine Getirdim Ve Bu Gün Bakıyorum ki Üzümde Bu Yıla Kadar Görmediğim Bir Parlaklık İri Tane Yapısı En Çok Sevindiren Olay İse Boncuklardan Kurtulmanın Sevincini Yaşıyorum.

SONSUZ TEŞEKKÜRLER KARDELEN SAYENDE BU YILI UNUTMAKTAN KURTARDIN ÜZÜMLERİNİ VE PEKMEZLERİNİ AYIRDIM NE YAPSAM BUNU ÖDEYEMEM ANCAK DUALARIMIZ SİZİNLE
    ALLAH SENDEN RAZI OLSUN KARDELEN
  • Fidanligi.com

Cevap: Teşekkürler Kardelen

Sizin adınıza bende sayın kardelen kardeşimize teşekkür ediyorum.Ancak neden keşke bu başlığı açmayayım diye dert yanmışsınız anlayamadım.Konu girişi ile sonuç kısmında tezatlık var.
    Kardelen kardeşimizin bitki besleme konusunda çalışmaları ve gayretlerini takdir edip bu sitedeki katkılarından dolayı bahcesel adına teşekkür ediyorum.

Comment

sağolun biz Allahın öğrettiğini uyguladık. Rabbim yardım etti oda oldu; arkadaşımızda inandı ve başardı. Ubeyd abi orada kastı en baştan yani 6 haziranda keşke bu konuyu açamasaydım demiş selami abi ona bu seneyi unut deyince bu konuda ümidi kırılmış ve o yüzden sölemiş o kelimeyi onu anlatmak istiyor ama şimdi bahcesele dua ediyor. Saygılarımla

Comment

bu forumu buldum ve ilk konuyu açtım keşke açmaz olaydım konuyu demiştim konuyu o zamanlarda çünkü sayın selsarac bana bir açıklaması vardı hafızamdan kesinlikle silinmeyecek bir cümle BU YILI UNUTUN cümlesi idi (şimidi ise iyikde açmışım konuyu diyorum)

Ne anlatmak istediğimi bu cümlemde sanırım yeterince açıklamışsım

Comment

Doğru çok doğru... ne demek istediğiniz anlaşılıyor ancak niye üzümlerin sadece kardelene gittiği pek anlaşılmıyor

Comment

Sayın Horozkent20 yazısında bahsetmiş sayın saracın sayesinde bana ulaştığını bahsetmemiş ben olayı aydınlatıyım.
            Sayın saraç bana mesajın geldiği günlerde maille bildirdi ve cevaplamamı istedi. Ben kendisine en uygun zamanda ulaşacağımı söyledim. Kendisi beni tekrar cepten aradı ve bu sorun ile ilgili bir an önce harekete geçmem için ricada bulundu ve bende o gün cevaplamaya başladım. Sağolsun Onun önemsemesi ve uğraşı ile bir kardeşimizin derdine çare olduk.
            Teşekkürler Sayın saraç asıl teşekkürü verdiğiniz önemden dolayı siz hakediyorsunuz saygılar sunarım.

Comment

abi siz adamı çatlatırsınız

uygulamayı hele bizede anlatın ...lütfen

Comment

bak bu iş uzadı ozaman bize de pekmezle üzüm dicem ama üzüm gelmez pekmezle bişey daha gondersin o biliyor umarım satarsında emeğinin karşılığını alırsın mustafacım. gerçekten çok emek harcadı bağına...saygılarımla.

Comment

Sayın İdris Sevgili arkadaşlar uygulamayı fazla püf noktaları ve deruun sırları bende kalmak kaydı ile anlatacağız, ama biraz sabrediniz lütfen.
                  Çünkü daha ürün satılmadı ve mustafa kardeşimizin derdi bitmedi bir satsa parasını alıp borcunu ödese ben ondan çok rahatlayacağım ve o zaman ballandıra ballandıra anlatacağım sizlere.
                  Şuan Mustafa'nın asıl büyük sorununu çözemedik satış ve para tahsilatı; onu halledelim gerisi kolay klavye ve biz başbaşa hallederiz
                  Saygılar Sunarım. (bir garip kardelen)

Comment

Bütün Forum Sakinlerine Yetecek Kadar Üzüm Ve Pekmezimiz Bulunur Ama Şu Bi Gerçek Söylemeden Geçemicem Burdan İl İl Forum Sakinlerine Tek Tek Üzüm Göndermeye Kalkarsam Ömrüm Yeter mi Bilmem
                    Bence Şöyle Bir Şey Düzenleyelim Buyrun Gelin Denizli Buldan Yenicekent Kasabasına Gidelim Üzüm Bağlarına Kocaman Bi Tane Asırlık Tut Ağacı Var Hemen 2 Metre Önünde Havuz Onun Hemen Yanında Artejyen Açalım Artejyenimizi Yakalım Mangallarımızı Ağustos Ayının Bu Sıcağında Buz Gibi Sonra Üzüm Bağının İçine İsteyen İstediği KadaR Üzüm Koparabilir
                    Yada Şöyle Bir Öneri Suna bilirim Pamukkale Yada Güney Şelalesinde

Comment

SEVGİLİ DOSTUM SAMİMİ SICAK sevgi dolu davetinle gelmiş,,, üzümünü yemiş kadar oldum...teşekkür ederim

Comment

Elimden Geldiğince İsteyen Abilerime Kardeşlerime Elimden Geldiğince Zamanım Yettiğince Üzüm Gönderebilirim Şehir Neresi Olursa Olsun Bizler Dünya Malının Bekçisiyiz Sadece

Comment

Teşekkürler Horozkent20, bizimki sadece latife...
                          Teklifiniz için teşekkür ederim. Birgün yolumuz düşerse memnuniyetle ziyaretinize geliriz...

Comment

bak kıvırma mustafacım. surda gonderecegin bikaç kişi var .zaten olmamış üzümleri yedirdin bana . yan bahcenin olmuş üzümlerinden vermedin alcağın olsun. neyse şaka bunlar yoksa gerçekmiydi yaw. mustafacım sen sat paranı al burda kutlarız bunları ...sağlıcakla kal

Comment

Yaa bu siteyi kurunlara sonsuz teşekkürler.Memleketde ne kadar kalender,beyefendi insan varsa tanıdık,arkadaş olduk.Eyvallah kardeşlik,pikniğin üstüne balıda benden olsun.buluşalım...

Comment

Working...
                              X