6 haziranda bir konu açmıştım boncuk için lütfen yardım başlıklı. ben sultaniye çekirdeksiz üzüm üreticisiyim 1 asmada yada 2 asmada boncuklaşma meydana gelse idi konuyu açmayacaktım fakat 50 dönüm de yanlış ilaç uygulamam sonucu üzümlerin gelişme döneminde irili ufaklı taneler gördüm ve ne yapacağımı şaşırdım ne kadar çevremdeki ziraatçilerle istişareler yaptıysak kurtulamadım boncuk olayından o zamanlarda da çevremdeki ziraatçileri geçtim internette çözüm yolu aramaya başladım internette çözüm araken bu forumu buldum ve ilk konuyu açtım keşke açmaz olaydım konuyu demiştim konuyu o zamanlarda
çünkü sayın selsarac bana bir açıklaması vardı hafızamdan kesinlikle silinmeyecek bir cümle BU YILI UNUTUN cümlesi idi (şimidi ise iyikde açmışım konuyu diyorum) günümüz ekonomisi belli bir üreticiye heleki sezonluk geliri varsa yılda bir defa ya öl demişsiniz yada bu yılı unutun demişsiniz ikiside farksız benim için. O zamanlarda Canım Sıkkın Morelim Yok Gündüzleri Yetmezmiş gibi akşam olunca geceleri traktörün ışığı ile boncuk topluyordum üzüm salkımlarımdan o kadar kötü bir durum.
Sağolsun Sn Selsaraç beni Kardelene Yönlendirdi Kardelenin Bana Tarif Etmiş Olduğu Uygulama Sonucu Boncukların Biraz Dökülmeye Başladığını Gördüm Uygulamanın Ne Olduğunu Söylemicem Merak Eden Kardelenin Kendisi İle İletişime Geçsin Ve Şu Anda Üzümler Olgunlaştı Kardelenin Bana Üzümler Olgunlaşıncaya Kadar İlaçlama Husunda İzlemem Gerek Yolu Tarif Etti Bende Hatfiyen Söylediklerini Yerine Getirdim Ve Bu Gün Bakıyorum ki Üzümde Bu Yıla Kadar Görmediğim Bir Parlaklık İri Tane Yapısı En Çok Sevindiren Olay İse Boncuklardan Kurtulmanın Sevincini Yaşıyorum.
SONSUZ TEŞEKKÜRLER KARDELEN SAYENDE BU YILI UNUTMAKTAN KURTARDIN ÜZÜMLERİNİ VE PEKMEZLERİNİ AYIRDIM NE YAPSAM BUNU ÖDEYEMEM ANCAK DUALARIMIZ SİZİNLE
ALLAH SENDEN RAZI OLSUN KARDELEN
çünkü sayın selsarac bana bir açıklaması vardı hafızamdan kesinlikle silinmeyecek bir cümle BU YILI UNUTUN cümlesi idi (şimidi ise iyikde açmışım konuyu diyorum) günümüz ekonomisi belli bir üreticiye heleki sezonluk geliri varsa yılda bir defa ya öl demişsiniz yada bu yılı unutun demişsiniz ikiside farksız benim için. O zamanlarda Canım Sıkkın Morelim Yok Gündüzleri Yetmezmiş gibi akşam olunca geceleri traktörün ışığı ile boncuk topluyordum üzüm salkımlarımdan o kadar kötü bir durum.Sağolsun Sn Selsaraç beni Kardelene Yönlendirdi Kardelenin Bana Tarif Etmiş Olduğu Uygulama Sonucu Boncukların Biraz Dökülmeye Başladığını Gördüm Uygulamanın Ne Olduğunu Söylemicem Merak Eden Kardelenin Kendisi İle İletişime Geçsin Ve Şu Anda Üzümler Olgunlaştı Kardelenin Bana Üzümler Olgunlaşıncaya Kadar İlaçlama Husunda İzlemem Gerek Yolu Tarif Etti Bende Hatfiyen Söylediklerini Yerine Getirdim Ve Bu Gün Bakıyorum ki Üzümde Bu Yıla Kadar Görmediğim Bir Parlaklık İri Tane Yapısı En Çok Sevindiren Olay İse Boncuklardan Kurtulmanın Sevincini Yaşıyorum.
SONSUZ TEŞEKKÜRLER KARDELEN SAYENDE BU YILI UNUTMAKTAN KURTARDIN ÜZÜMLERİNİ VE PEKMEZLERİNİ AYIRDIM NE YAPSAM BUNU ÖDEYEMEM ANCAK DUALARIMIZ SİZİNLE
ALLAH SENDEN RAZI OLSUN KARDELEN

Comment