fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Çelik alımı ve muhafazası

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Çelik alımı ve muhafazası

Değerli dostlar foruma yeni üye oldum ve hepinize selamlarımı sunuyorum.

Sizlerin bilgilerinize ihtiyacım var.

Kapımın önündeki asmalarıma aşı yapmak istiyorum. Birkaç yerde gördüğüm cinsi iyi olan asmalardan ilk baharda aşı için çelik almak istiyorum.

Aceba Çelik ne zaman alınır.
    Ev ortamında nasıl muhafaza edilir.
    Ne zaman aşı yapılır.

Saygılar.
  • Fidanligi.com

Cevap: Çelik alımı ve muhafazası

Sevgili pritt, üzüm asmalarında en iyi dilcikli ingiliz aşısı kullanılmatadır. Bu nedenle mart ayında gözünüe kestirdiğiniz ve üzümünü beğendiğiniz bitkilerden kurşun kalem ve biraz daha kalın sağlıklı kalemlerden 2-3 göz içeren kalemler hazırlayarak aşı yapacağınız bitkinize kalemlerinizin kalınlığındaki dallarına aşılayınız.

Comment

Teşekkür ederim. Birde kafama takılan bir soru daha var. Aceba aşı yaparken tutmama ihtimalinide göz önüne alarak ağacın bir dalınamı yapmalıyım. Yoksa ağacın diğer dallarını keserekmi yapmalıyım.

Mesela bir meyve ağacına V aşı yapacak olursam o ağacı kellelemem gerekirmi yoksa herhangi bir dalına yaptığım aşı olurmU?

Comment

Ayrıca bir dal kesmenize gerek yok kalem-anaç için sadece aşı yapacağınız dalın aşı yapulacak yerden kesilmesi yeterli ancak aynı kalemden birden fazla dala aşı yapabilirsiniz ki aşı tutma şansı artsın.

Comment

Bu işi b ilen çokta esaslı anlatma yeteneğine sahip biri yok her konuya girmeden bayağı üzümün tarihinden bahseteler . Bize lazım olan bir asma dalından asma fidesi nasıl yetiştirilir ,nasıl aşılanır bunu anlaşılır dilden anlata<n yokmu ?

Comment

Yukarda bilgi veren kışi hem esaslı bilir hem esaslı anlatır Bizde kendisine hocam deriz, bilginize.

İlkbaharda üzerinde 5 göz olan kurşunkalem kalınlıgında sürgünlerden kesin 3 gözü topraga gömün. Çelik fidan olacak.

Comment

sayın ik1627

kasım ayında gezerken kapanan bir fırında kurumuş siyah üzüm veren asma gördüm. en uç dallarından kırdım ve eve gelip saksıya diktim.
              patladı ve yaprak verdi.
              siz de aynını yapın, bulduğunuz asmalardan dal kırıp toprağa sokuşturuverin. şimdi olmasa bile baharda mutlaka patlayacaktır. 1-2 yıl içinde de umarım üzümlerine afiyetle yersiniz.
              saygılarımla

Comment

Working...
              X