fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Salkım Güvesi için Feromon Tel

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Salkım Güvesi için Feromon Tel

Organik üzüm ürettiğimiz için salkım güvesi için feromon tel kullanıyoruz. Asmalara belirli aralıklar ile bağlıyoruz.

Bu feromon tel bildiğim kadarı ile, salkım güvesi dişi bireyinin salgıladığı eşeysel feromonun kokusunu barındırıyo böylece erkek bireyler dişi bireyleri bulamıyor böylece çiftleşme engellenmiş oluyor. İlk kullanıldığı zaman etkisi fazla olmaya bilir ama 2-3 sene sonunda salkım güvesinin sebep olduğu çürük miktarını dikkate alınmayacak bir miktara indirgiyor.

Cevap: Salkım Güvesi için Feromon Tel

Bu konuda paylaşımınız için Teşekkür ederim. Malesef bu yöntemin daha çok kişi tarafından biliniyor ve uygulanıyor olması gerekirken, ülke genelinde kullanımı çok az. Tüm bağcılıkla uğraşanların kullanmasını tavsiye ediyorum.

Comment

selam benim adım ali 5. dönüm kara üzüm bağı kurmak istiyorum bana yardımcı olurmusunuz ikamet düzce rakımımız 125.dir üzüm olurmu.

Comment

Salkım Güvesi için Feromon Tel nereden bulabilirim yardımcı olursanız sevinirim

Comment

Salkım güvesine karşı feromon tuzak yada tel, Sponsorumuz Aldesem.com Tarim ve Bahçe Malzemeleri e-Ticaret Merkezi Online Alis Veris sitesinde geçen yıl satılıyordu. İsterseniz firmayla görüşebilirsiniz...

Comment

İyi günler Ali bey. Sizin o yörede en cok hangi üzüm çeşidi yetişmektedir
            siz sofarlıkmı ,kurutmalıkmı yoksa şaraplık şıralık hangisini düşünüyorsunuz?

Comment

düzceli arkadaşım sizin orda yetişirmi bilemem ama en yakın tarım müdürlüğüne baş vurursan sana ne yapacağını söylerler.

Comment

kusra bakma cevabım biraz geç oldu..daha yeni görebildim.. uzun zamandır arideydim. sizin orda red globe yetiştirmede sıkıntı olacağını düşünüyorum. çünkü özellikle renk yaptırmada sorun yaşarsın. ayrıca tarım il müdürlükleri bu işlerden anlayan azdır. bizzat kendim yaşıyorum örneğini millete yanlış bilgi veriyorlar .hepsi demeyim ama bazıları..

Comment

Bende haddime dusmeyerek nacizane bilgilerimi aktarayim.Arkadaslar organik tarimda ozellikle bazi teknikler mevcutur ve genel zararlilar içindir.Ozellikle toprak saksilarin içerisine compostan alinmis ve curume asamasinda olan parcalari bir ip vasitasi ile baglayarak tersten cikartiliyor .Yani çurumus compost saksinin içinde ve saksi ters bir sekilde durmaktadir.Arkadan çikan iplende bu saksilar culture yapilan yerlere baglanmaktadir.Peki neden? Zararlilarin ureme yapmasi icin en uygun yumurta yada lavra dokme imkani saglamaktadir .Bakteri yonunden zengin nemli ve gunesi gormeyen alan.Iste burada genelde sevilmeyen bir hayvan olan kulaga kaçan is basi yapar.Yani gelir ve yumurtalari yada lavralari tuketir .Ozellikle bahcenizdeki orumceklerin tamami zararli degildir .Sahsi gorusum sudurki oncelikle hem site yonetimi olsun hemde uyeler olsun bir baslik altinda hangi bocuk hangi bocuge karsi oldugunu tanimalayalim derim.

Comment

selam ben iznikten
                    alfonsa ve red globe yetiştiriyorum.bana yakın arkadaşımın bağındafenomen tel kullanıldı ve hiç bir işe yaramadı.bizzat kendim gördüm ve kullanan larda çaok yakın arkadaşım tele güvendiler bağ elden gidiyordu en güzeli ialaçlama bunu unutmayın.

Comment

Bildiğim kadarı ile feromon tel bir anda salkım güvesi zararını kesmiyor. 2-3 sene sonunda güve neslini yok ederek zararı en aza indirgiyor. Birde etrafınızdaki diğer bağlarda salkım güvesi için önlem almıyorsa oralardan gelecek olan güvelerde zarar yapıyor olabilir. Biz yaklaşık 4-5 senedir kullanıyoruz ve harikualde bir sonuç aldık.

Comment

bağınızın etrafına 15-20 metre civarında bu tellerden asmanız gerekiyor. Sizin bağda telvar yakın bağda yoksa sonuç alamazsınız...

Comment

Working...
                        X