fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

NEVŞEHİR SİYAH ÜZÜMÜ

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• NEVŞEHİR SİYAH ÜZÜMÜ

bence üzümün anavatanı ANADOLU'dur vede Kapadokya diye adlandırılan bölgedir.Zira bu konuda pek çokda kanıt bulunmaktadır.bu itibarle geleneksel besin maddelerimizden üzüm içinde ayrı bir yeri olan Çekirdekli siyah üzümle ilgili bir kaç konuyu belirtmeden geçemiyeceğim.yaşı,benim yaşıma yakın olanlar ve bu bölgenin insanı olanlar bilirler.Bu üzümün pekmezi,ekşili pekmezi,köftürü,turşusu,kabaklısı illaki de kurusu çok tüketilirdi.Günümüz doktorları ve bilim adamları gazetelerde,dergilerde ve medyada çokca yer almakta ki;siyah üzüm çekirdeğiyle birlikte yenmesi halinde özellikle kolon kanserine karşı,bağışıklık sistemi üzerine olumlu etkilerinin olduğu söylenmekte.Bu itibarla;pek çok marketlerde üzüm çekirdeği ve bu çekirdeğin öğütülmüşü satılmaktadır.İşyerimde beraber çalıştığım bir arkadaşım anlatdıiyorki;kolon rahatsızlığı nedeniyle ANKARA'da bir hastaneye gitdim,Doktor profosör idi.Beni Ultrasonla muayene etdi ve dediki:"memleket nere?" dedim"KIRŞEHİR" devam etdi"Pekela sizin oralarda bulunur,bu siyah NEVŞEHİR üzümünden,çekirdeğiyle niye yemediniz?".cevap veremedim.Doktor beni yüzün koyun yere yatırdı ve eline böyle uzunca bir alet aldıki af buyurunuz.Kıçımdan içeri soktu.Can havliye bağırdım"Aman hocammm!!!".Doktor:"işte böyle siyah üzümü yemezsen,seni böyle bağırtırlar".Derhal memlekete geldim ve pazardan hemen siyah NEVŞEHİR üzümünden yemeye başladım.şimdi cebimden bu üzümü hiç eksik etmiyorum vede faydasını gördüm" dedi.Şimdi insanlarımızın yüzüne baktığımız zaman bembeyaz,adeta kireç gibi.Ne olcak bu simitdi,hazır poğaçaydı,fast-fost'du ne olcak? Geçen arkadaşlarla gece bir çay bahçesine gitdik.biraz sonra,arkadaşlar başladı "Biz üşüdük".ben başladım "Etmeyin yahuu!!,mis gibi hava var, ne üşümesi?"Hepsi gitdi.Ben böyle geceleyin mis gibi iğde çiçeklerini koklayarak 2 bardak daha çayı götürdüm.sebebi ben kuru siyah üzümü,siyah üzüm pekmezini çok yerim.sizede tavsiye ederim.DOktor,doktor gezmeyiniz.doktor veriyor kas gevşetici,ağrı kesici,jel vs,vs.her ilacın ayrı bir yan etisi var.Haaa.. bu arada ilaca karşıda değilim.Ammaaa yavvv,,eski adamların yediğini yeyiniz.Ülkemizde çok şükür bu besinler bol.Sağlıklı ve üzümlü günler dileğimle.
Working...
X