Arkadaşlar bu konuda bir değerli uzmanımızdan acıklama bekliyorum , bir birine yardımcı olmalıyız. Bakın acık ,acık arz ediyorum sıfır arazimde her şeyim hazır bir tek aşılı üzüm fidesi yetiştirip önümüzdeki baharda fideleri dikmek istiyorum . Bana bu konuda anlaşılır bir dille bilgi verecek bir arkadaşdan yardım bekliyorum herkese saygılar sunuyorum.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Aşılı üzüm fidesi nasıl yetiştirilr
Collapse
X
-
Cevap: Aşılı üzüm fidesi nasıl yetiştirilr
Neden kendiniz bu külfete giriyorsunuz? Eğer araziniz geniş ise ve aklınızda tasarladığınız bir cins varsa sipariş verin, garantili ve sertifikalı olarak üstelik köklendirilmiş ve tüplerde hazır vaziyette size teslim etsinler. Hatta bütçeniz müsait ise üzüm bağınızı damla sulamasına kadar firmalar size kurulu vaziyette teslim ediyorlar.
Üzüm aşılama işinde aşı anacı çok önemli. Bu işi yapan firmalar rastgele anaçlara aşı yapmıyorlar. Örneğin Amerikan üzüm anaçlarına aşılama yapıyorlar. Maliyeti ise o kadar yüksek değil. Seneden kazanmış oluyorsunuz. Ben aşılı Razaki cinsi fidanları tanesini 3 liradan kargo ile getirtmiştim.
Bu konuda uzman arkadaşlar daha ayrıntılı bilgi verebilirler. Umarım başarılı olursunuz
-
İlgi ve alakanıza teşekkür ediyorum . Sorun fiyat,yada para ,yada iyi aşılı fide bulamama değil sorun kendi bahcemi kendi eserlerimle hazırlamak . 3100 M' lik bir bahcem var o bahceyi hazırladım ,cevresini çit çektim ,organik meyva fideleri aşıladım ,mükemmel bir proje hazırladım ,bin M2 sini üzüm bağı yapacağımancak kendim yapmak istiyorum . Bunu nasıl yapabilirim ve bana yardımcı olacak teknik konuda bilgi verecek arkadaşlar arıyorum. Teşekkür ediyor saygılar sunuyorum.MASSEY FERGUSON Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterNeden kendiniz bu külfete giriyorsunuz? Eğer araziniz geniş ise ve aklınızda tasarladığınız bir cins varsa sipariş verin, garantili ve sertifikalı olarak üstelik köklendirilmiş ve tüplerde hazır vaziyette size teslim etsinler. Hatta bütçeniz müsait ise üzüm bağınızı damla sulamasına kadar firmalar size kurulu vaziyette teslim ediyorlar.
Üzüm aşılama işinde aşı anacı çok önemli. Bu işi yapan firmalar rastgele anaçlara aşı yapmıyorlar. Örneğin Amerikan üzüm anaçlarına aşılama yapıyorlar. Maliyeti ise o kadar yüksek değil. Seneden kazanmış oluyorsunuz. Ben aşılı Razaki cinsi fidanları tanesini 3 liradan kargo ile getirtmiştim.
Bu konuda uzman arkadaşlar daha ayrıntılı bilgi verebilirler. Umarım başarılı olursunuz
Comment
-
Topragınıza uygun anaç seçmelisiniz, yani toprak analizine ikliminize ve yetiştirmeyi düşündügünüz türe uygun anaç secilecek.
Üstüne seçtiginiz tür kalemleri aşılayacaksınız, köklenecek, yerine dikilecek.
Kısaca ihtisas ısteyen bir husus.
Comment

Comment