fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

bağlarda mildiyö sorunu

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• bağlarda mildiyö sorunu

hocam benim sorum olacaktı. hatay / hassa dan yazıyorum . bağcılık yapıyorum. mildiyö ile mücadele ediyorum. ama bir türlü sonuç alamıyorum. ilaç düzenim 06.06 da antracol combi 76wp kullandım arkasından 15.06 da antracol combi 70 wp kullandım. sorun devam etti. 27.06 da ağrifos-400 ve mastercop sc karşımı kullandım . bugün itibariyle devam ediyor. arazim kıraç bir toprak, damlamadan su veremiyorum. telli bağım . kötü durumdayız ilçe geneli bütün bağlar bitik durumda nerdeyse bordo bulamacı kullanmayı düşünüyoruz. ne derseniz hangi ilaçları önerirsiniz?

acil !!!!!!
    sayın selsaraç dikkatinize

Cevap: bağlarda mildiyö sorunu

esatkafadar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hocam benim sorum olacaktı. hatay / hassa dan yazıyorum . bağcılık yapıyorum. mildiyö ile mücadele ediyorum. ama bir türlü sonuç alamıyorum. ilaç düzenim 06.06 da antracol combi 76wp kullandım arkasından 15.06 da antracol combi 70 wp kullandım. sorun devam etti. 27.06 da ağrifos-400 ve mastercop sc karşımı kullandım . bugün itibariyle devam ediyor. arazim kıraç bir toprak, damlamadan su veremiyorum. telli bağım . kötü durumdayız ilçe geneli bütün bağlar bitik durumda nerdeyse bordo bulamacı kullanmayı düşünüyoruz. ne derseniz hangi ilaçları önerirsiniz?

acil !!!!!!
    sayın selsaraç dikkatinize
    Bordo bulamacı kullanın.

Asmalar budandığında _ kış aylarında_ en az iki defa. Bu hastalığın kış uykusunda yok edilmesidir.

Asmalar yeşil iken ve taneler irileştiğinde toz kükürt _ hatta biraz odun külü karıştırıp_ kullanın, bir kaç kere...

Saygılar

Comment

Cevap: bağlarda mildiyö sorunu

bağlarda bir sene önceden mildiyö duyurusu varsa kontak tesirli ilaçlarla tehlike atlatılabiliyor.bağınızda mildiyöyü gördüğünüz takdirde kullandığınız ilacın durumuna göre 7-15 gün aralıklarla 2-3 kere sistemik ilaç kullanmanız gerekir.mildiyö görülmediği takdirde bakırlı ilaçlar veya kontak tesirli ilaçlarla rutubetli ortam kalkıncaya kadar kullanılmalıdır.

Comment

Working...
      X