fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yer Kirazı (Altın Çilek-İnka eriği-Güvey feneri) Yetiştiriciliği

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Cevap: Yer Kirazı (Altın Çilek-İnka eriği-Güvey feneri) Yetiştiriciliği

vahdetk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    adını ilk kez duymanııza rağmen, tadının çok tatlı olduğunu anlamanız muhteşem )
    çok yaşayınız e mi

Siz de çok yaşayınız.Aktardan tarhana alıken gözüme takıldı ve bir iki tane aldım.ve Allah'ın insanlara sunduğu nimetlerin ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha anladım.Ben şahsen ilk kez duydum.Acaba bu ne zaman Türkiyeye geldi??(Tahminen 1970 li yıllar ve ben bu cevabı duyduktan sonra keşke daha önce gelseymiş diyeceğim büyük ihtimalle. )

Comment

Altın çilek Ankara daki bir bahçede yetişmez değil mi?

Comment

yetişir neden yetişmesin bizim uşakta bile yetiştiriyolar ben:

Comment

tolga somay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Siz de çok yaşayınız.Aktardan tarhana alıken gözüme takıldı ve bir iki tane aldım.ve Allah'ın insanlara sunduğu nimetlerin ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha anladım.Ben şahsen ilk kez duydum.Acaba bu ne zaman Türkiyeye geldi??(Tahminen 1970 li yıllar ve ben bu cevabı duyduktan sonra keşke daha önce gelseymiş diyeceğim büyük ihtimalle. )
          1995ten beri yalova araştırma enstitüsü araştırmış ama popüler olması kürşat tüzmen tarafından 4-5 yıl önce getirlimş.

Comment

• Cevap: YER KİRAZI YETİŞTİRİCİLİĞİ

cesurturk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Sayın Ubeyd,
            50 adet yerkirazı tohumunu toplu olarak çimlendirdim sonra viyole yerleştirdim 1-2 cm boya geldiler. Bir kaç gündür fideler boyunlarını büküp ölüyorlar, neredeyse yarısı öldü diğerlerinin de aynı duruma düşmesi an meselesi.
            Çok bilgisiz olduğum bu konuda yer kirazı fidelerini nasıl yaşatabilirim? ne yapmam gerekir?
            bu konuda sizden bilgi rica ediyorum. Yeni yılınızı kutlar sağlıklı ve mutlu günler dilerim..
            Aynı sorun bende de yaşandı. Benim de saksıya diktiğim 50 kadar altın çilek şu an da 3-4 cm boya ulaştı. ancak çok kayıp verdik. Havasız mı kaldı, susuz mu kaldı, yeri mi soğuk acaba sıcağı sevmiyor mu diye saksıyı gezdirip duruyoruz. Tecrübeli bir arkadaş bize yardımcı olabilir mi?

Comment

yer kirazı fidesi üretmek için biber patlıcan fide üretme tekniğini uygularsanız sonuç alırsınız ben ufak saksıya torf içine biraz tohum attım gelde odada çimlendirdim 5 6 cm olunca viyole şaşıtma yaparak seraya koydum şu am 10 cm kadar büyüdüler . kolay gelsin

Comment

vahdetk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                1995ten beri yalova araştırma enstitüsü araştırmış ama popüler olması kürşat tüzmen tarafından 4-5 yıl önce getirlimş.

Teşekkür ederim.

Comment

balböceği Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  yetişir neden yetişmesin bizim uşakta bile yetiştiriyolar ben:

Ama,Ankara kışın -15 leri görüyor.Nasıl yetişir bu meyve???Altın Çilek Güney Amerika dan değil mi????

Comment

Ama,Ankara kışın -15 leri görüyor.Nasıl yetişir bu meyve???Altın Çilek Güney Amerika dan değil mi????
                    Geney AMerika:Hayır, ıslah edilmişi ve ticari katma değer katılmışı güney amerikadan...
                    Anadolu^nun farklı yerlerinde epidemik olarak yabani cinsleri var.
                    2-3 yıl önceye dek yabani zararlı ot muamelesi görüyordu.
                    Ancak bunlardan yiyenlerde, kusma, başdönmesi, hamilelerde düşük gibi vakalar meydana gelebiliyor.
                    Bazılarında ise olumsuz bir durum ortaya çıkmayabiliyor.
                    Ziraat fakülteleri
                    ve Araştırma enstitülerine büyük iş düşüyor.

-15: Kırağı ve don riski olduğu mevsimlerde açık alanda yetişmez.
                    Kırağı ve don riski kalktıktan sonra yetişebilir.
                    Çubuk Ovasında bir arkadaş 60 dekar üretimini yapıyor.
                    Ancak, Kırşehir>'de yetiştirmeyi başaramadılar.
                    O yüzden ilk yıl deneme amaçlı yapılmasını öneriyorum.

Comment

Aynen Ankarada Kırşehir gibi soğuk bundan dolayı O bitki bize gelse donar Bir tane Polatlıda Sakarya nehrine bakan biir evim olsaydı orada olurdu ama )

Comment

tamam ekelim, anlayayamadığım kazık olayı neden gerkiyor o kadar çok uzamıyor ki
                        bir de domateste gibi alt koltuk budaması yapılacakmı

Comment

Aynen Ankarada Kırşehir gibi soğuk bundan dolayı O bitki bize gelse donar Bir tane Polatlıda Sakarya nehrine bakan biir evim olsaydı orada olurdu ama )

Comment

YA affedrsiniz yine aynı mesajı iki kere göndermişim.

Comment

uveyik kusu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              tamam ekelim, anlayayamadığım kazık olayı neden gerkiyor o kadar çok uzamıyor ki
                              bir de domateste gibi alt koltuk budaması yapılacakmı
                              sn üveyikkuşu

facebook'ta
                              altınçilek tohumfide adlı sayfada ve grupta benim geçen yılki tarlanın 100 civarında fotoğrafı var.
                              bir bakınız bakalım?
                              boy kaç santim tahmininizce?
                              budamaya rağmen 1.20 boy.
                              yanlamasına gelişmeye bakarmısınız?
                              Yalnız fotolar, ekim 2010da 15 gün süren yağmurlar sonrasıdır. Bahçeye giremedim öğretmen olduğumdan. Yoksa bakımsız gibi göründüğüne bakmayınız.

Comment

Arkadaşlar bu yıl bende 2000 adet altın çilek fidesi diktim.Açıkta yetiştircilikte askıya almamız gerekiyor mu?Tecrubeli ve daha önce denemesi yapmış arkadaşlar cevap yazarsa sevinirim.
                                Saygılarımla

Comment

Working...
                                X