fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yer Kirazı (Altın Çilek-İnka eriği-Güvey feneri) Yetiştiriciliği

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

Cevap: YER KİRAZI YETİŞTİRİCİLİĞİ

cesurturk Nickli Üyeden Alıntı
    Sayın Nariçi bu bitki 2-3 yıla kadar yaşayabiliyormuş, size tohumundan yollayabilirim fakat sizden ricam, bu ürün ne şekilde çimlendirilir ve çimlendikten sonra nasıl yaşatılabilir bunu öğrenebilirseniz size tohum konusunda yardımcı olmaya hazırım. lütfen yanlış anlamayın çünkü sorunuma cevap bulamadığım için bu görüşümü paylaşmak istedim problemi hep birlikte öğrenmiş ve çözmüş oluruz. saygılar iyi günler..

yer kirazını ilk defa duydum .bizim buralarda yok mümkünse tohumlarından bir kaç adet istiyorum.hep birlikte deneyip yetiştirmeye çalışalım bakalım

Comment

Cevap: YER KİRAZI YETİŞTİRİCİLİĞİ

sevgi onur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      yer kirazını ilk defa duydum .bizim buralarda yok mümkünse tohumlarından bir kaç adet istiyorum.hep birlikte deneyip yetiştirmeye çalışalım bakalım

Adresinizi özelime yazın size tohumundan göndereyim.

Comment

Cevap: Yer Kirazı (Altın Çilek-İnka eriği) Yetiştiriciliği

şimdi zaman yer kirazı zamanı

Comment

geçenlerde haberlerde yer kirazını gösterdi mersinde adamlar serada yapmışlar ama fiyatı çok pahalı yanlış hatırlamıyorsam 170 liramı neydi meyvesinin kilosu insan haberi izleyince balkonlara bile yer kirazı ekesi geliyo

Comment

Yerin varsa tavsiye ederim, balkonda, bahçende yetiştir.
            Ben bu meyveyi çikolata ile birlikte yedim mükemmel bir birliktelik oluşturuyor. Tavsiye ederim herkese yanlız aganigi özelliği var dikkat!

Comment

benim gördğüm sera içindeydi ve sırıklara bağlamışlar baya büyüktü sera boyunda dışardada olurmu serasız ve sırıklara bağlamadan aynı güzel ürün alına bilirmi?

Comment

Serada daha verimli olduğu kanısındayım. Sera dışında da yetişiyor bu bitki, mesela ben kendi bahçemde yetiştirdim hiç ilgilenemedim, budama yapmadım, alt sürgünleri uzadı sarmaşık gibi meyve aldım ama bakamadığım için az ürün aldım. ilgi ve alaka bekleyen bir bitki

Comment

İstanbulda ikamet ediyorum.Yer kirazını çok merak ediyorum.Yetiştirmek için terasım çok müsait ama toğum bulamıyorum.Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim

Comment

Bu bitki bir yıllık mı? Çok yıllık mı? Tohum olan arkadaş varsa üçbeş adet göndersin.

Comment

herhalde ağaç gibi bişi olsa gerek çalı gibi çok yıllık ama tohumları satılıyo kimse sana 3 -5 gönderemez ama tohumları ucuz

Comment

Bu bitkinin 3 yıllık olabilmesi için yaşamını sürdürebilecek uygun şartların oluşması gerekir. Mesela ben büyükçekmecede deneme amaçlı yetiştirdim meyvesini aldım fakat ocak ayı oldukça soğuk geçti ve bitkilerim soğuğa dayanamadı. Ayrıca bir kaç adet tohum yeterli olmayabilir ve tohum isterken emri vaki söyleminle kimsenin tohum göndereceğini sanmam.

Comment

Cevap: Yer Kirazı (Altın Çilek-İnka eriği-Güvey feneri) Yetiştiriciliği

Tohumlar çimlendikten sonra boynunu büküp sararıp ölüyor. Bunun için ne yapmak gerekir?

Comment

tiger1 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            Tohumlar çimlendikten sonra boynunu büküp sararıp ölüyor. Bunun için ne yapmak gerekir?
                            Susuzmu bıraktınız yoksa direk güneş ışığı alan bir yerdemi duruyor?

Comment

cesurturk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              Susuzmu bıraktınız yoksa direk güneş ışığı alan bir yerdemi duruyor?
                              Suyu normaldi yani toprağın üzeri nemli ve fazla güneş alan yerde değildi. şimdi günde 2 - 3 saat güneş alan balkona çıkardım üzeri seralı hava gündüz 24 derece akşam 20 derece başka kasada çiçek tohumları çok güzel çıktı. bunun özelliği mi var acaba?

Comment

Bende de bazı ölümler oldu. Narin bir bitki ve tropikal bölgede yaşayan bir bitki olması sebebiyle uyum sağlarken zorluklar olabilir.

Comment

Working...
                                X