fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Kiraz Ağaçlarım Kuruyor

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: Kiraz Ağaçlarım Kuruyor

ERDİNCAL isimli üyeye cevaben
    Ağaç kızılkurdu zararlısıdır.
    İlaçlamaların günün en sıcak saatlerinde yapılmasına özen gösterilmelidir. Uygulama sırasında ağaçların kök boğaz i ve gövdeleri yerden 60-100 cm yüksekliğe kadar ilaçlı su ile yavaş yavaş iyice yıkanacak şekilde ilaçlanmalıdır. Mümkünse 5-10 dakika sonra ilaçlanmış ağaçla tekrar aynı şekilde ilaçlanarak ilaçların kabuktaki çatlak ve deliklerden içeriye doğru iyice girmesi sağlanmalıdır.
    Zararlı ile bulaşık bahçelerde bu tür ilaçlamaların bir döl süresini içeren 2-3 yıl üst üste muntazam olarak yapılması gereklidir.
    Ergin çıkışlarının sona erdiği veya ağaçların gövde kabuklarının hemen altında koloni halinde yaşayan genç larvaların görüldüğü ağustos ayı ortası ile eylül ayı başı, ilaçlamalara başlanır. Birinci ilaçlamadan 15-20 gün sonra ikinci ilaçlama yapılır.

Kök boğazı 15-20 cm derinliğinde açılarak gövde içinde olan larvalar öldürülmelidir. Ayrıca gövdede larva giriş deliklerine sokulacak bir tel ile de larvalar öldürülebilinir.
    Etkili Madde Adı ve Oranı

Formülasyonu

Dozu (Preparat)

100 lt Suya

Cypermethrin 250 g/l

EC

80 ml

Dichlorvos 550 g/l

EC

200 ml

Comment

arkadas bende senin gibi kıraz uretiyorum bendede sık raslanan bisey resimde tam goremedim ama buyuk ıhtımalle agac govdesinde kurt larvaları var kısın budama esnasında iyice o bolgeleri arastır mutlaka govde kurtu cıkacaktır

Comment

Halilocan kardeş.verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim.sonbaharda uygulama yapacağım.İyi günler..

Comment

artık kiraz yetiştirmek imkansız hala geldi sanırım yıllarca bende uğraştım fakat ağaçlar 5,6 yaşına girince filizler erkenden kurumağa ve bir dahaki bahara yarısı kuruyor ve geç açmağa başlıyor. ne kadar irai mücadele yaptı isemde nafile..

Comment

mirhat isimli üye
            sizin ağaçlarınızın durumu farklı olabilir.
            yani hastalık yada zararlıdan kaynaklanan bir kuruma olmayabilir.
            Ağaçlarınızın aşı noktalarına bir bakın. Eğer uyuşma yoksa yani anacı
            (aşının alt tarafı) aşı noktasının üst tarfından daha ince (gövde kalınlığı olarak)
            kalmışsa (V şeklinde) ağaçların yaprakları kurumaya küçülmeye yada dökülmeye başlar. bu durum genelde Vişne yada mahlep üzerine yapılan aşılarda olur. Hasta diye nekadar ilaç atarsan at boşunadır. Sökülüp, doğru aşılanmış kiraz fidanları dikilkmelidir.
            Bu su imkanı olan yerlerde kuşkirazına aşılı 0900 ziraat çeşidi olmalıdır.

Comment

Sayın Mirhat bey;mesajınızı okudum.sertifikalı fidan almış olmamızdan dolayı anaçla ilgili bir problem olmaması gerekir.Gözlemlerimden ,sizin ifade ettiğiniz duruma rastlamadım.ancak yine de her ihtimali gözönüne almak lazım.Bizim problemimiz sanırım toprağın ağır yapılı olması ve bazı kesimlerde taban suyunun yüksek olmasından kaynaklanıyor.Bunun tedbirlerini almaya çalışıyoruz.Bu yıl da kirazlarda çok fazla kuş zararı oldu.Ses çıkartan tüplü bir cihaz almamıza rağmen bir netice alamadık.Kuşlara da zarar vermek istemiyoruz.Bu konuda düşünceleri olan arkadaşlar yazarsa çok memnun olurum.
              İlginize teşekkürler.

Comment

Working...
              X