fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Turunçgil Kahverengi Yumuşak Koşnil..Soft brown scale , Coccus hesperidum

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Turunçgil Kahverengi Yumuşak Koşnil..Soft brown scale , Coccus hesperidum

Soft brown scale , Coccus hesperidum
    Zararlı görünümü
    Genel Görünüm
    Ergin dişi asimetrik oval şekilli, açık kahverengi renktedir. Orta kısımda hafif bir çıkıntı bulunur. Genç dönemlerde yassı, ileriki dönemlerde kubbemsi şekildedir. Erkaği yoktur.

Ayırtedici özellikleri
    Turunçgil gri yumuşak koşniline çok benzer. Fakat gri yumuşak koşnil elips şeklinde ve gri renktedir.

Yaşam Döngüsü
    Kışı 2. nimf döneminde geçirir. Baharda olgunlaşan dişiler yumurtalarını genç dallara ve yapraklara bırakır. Çıkan yavrular ergin oluncaya kadar beslenmelerini sabit olarak belirli bir yerde sürdürür. İklim şartlarına bağlı olarak bir dişi 50-200 yumurta oluşturur. Yılda 5-7 döl verir.

Yaşam Alanı
    İnce dal ve taze yapraklar üzerinde beslenirler. Fazla miktarda tatlımsı madde salgılarlar.

Konukçuları ve Etkilediği Çeşitler
    Turunçgiller, Nar, İncir birçok sera ve süs bitkisi konukçusudur. Tüm Turunçgil çeşitlerinde zararlıdır.

Zararlı tahribatı

Meyvedeki zararı
    Yüzeyde fumajin oluşumu görülür.
    Yapraktaki zararı
    Yüzeyde fumajin oluşumu görülür. Yoğun bulaşmalarda yaprak dökülür.
    Uğur Böceği
    Birçok doğal düşmanı vardır. Bazı parazitoitler ve birçok uğurböceği larvası doğal düşmanları arasındadır.Veriticillium lecanii isimli entomopatojen fungus türü ise önemli doğal düşmanıdır. Diğer önemli doğal düşmanlarından bazıları ise şunlardır.
    Chilocorus bipustulatus
    Exochomus
    quadripustulatus
    Trichomasthus albimamus
Working...
X