fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Kirazda kuruma ve sebepleri?

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: Kirazda kuruma ve sebepleri?

Dal uçlarını iyice kontrol ediniz.Ayrıca;kuruyan dalları kırdığınız zaman,bu dal içlerinde küçük galeri,yani oyuk yada çürüme varmı? MERSİN ilinin neresi bilgi veriniz.Detaylı fotoğrafda önemli.

Comment

merhabalar ilginiz için teşekkür ederim. Bahçe mersinin Arslanköy yaylasında. 1453 mt rakımda. Gündüz sorunlu fidanlardan birinden dal istemiştim az önce geldi. yan dallarda bişey yok. En azından şimdilik. Ama ana gövdenin kabuğunda yarıklar var ve bu yarıkları açtığımda küfe benzer bir tabaka gördüm. Bıçakla kazıdığımda gövdenin ortasına doğru giden kuru bir tabaka var. Galeri şeklinde değil. Kazıdıkça göbeğine kadar gidiyor kuruma. Şöyle geriden baktığında fidana yaprakların kuru gözükmesi hariç üst yan dallar canlı ve yeşil daha. Acaba fidan kuruyacakta ana gövdenin kabuğumu üst dalcıkları besliyor anlayamadım. Resim çektim başarabilirsem gönderecem. Saygılarımla

Comment

resimler bunlar

Comment

erik çeşitleri dış hastalıklara dayanıklı bitkilerdir.muhtemelen ervinia türü bir dal paraziti .kabuk yaraları ve güneş yanıklarında kabukta gelişir. ancak resimdeki ağacın yara dışındaki dokuları gayet iyi bu şekildeki agaclar kurumaz ...erikte kuruma uçtan geriye doğru olur.sizdeböyle değil .yani ağaçlarınızda gövde kurdu gibi kök kurdu gibi bir zararlı yok demektir.. erik yapraklarının kırmızı renk alarak kuruması lazımdır..böyle değilse potas eksikliği vardır .. birde ağaçlarınızı baharda gübrelemeye başlıyorsunuz ağaç kıştan çıkıyor kök uyanmadan ciçek açıyor yaprak daha yok kendi besinini ağaç üretemiyor bu dönemde gübreyi neresinden alacak meyve gözü hasattan hemen sonra ağustos sonunda oluşmaya baslar erik bu dönemde gübrelenir ..bu dönemde yapraktan
          fosfor potas ve çinko bor uygulaması yapın ama dozunda bu dönemde yapraktan kükürt te uygulayabilirsiniz.. ilk yapraklar tam boya geldiğinde aliette uygulayın i,letim demetlerinide açmış olursun kış döneminde bordo bulamacını % 3 iki defa uygula sorunun kalmaz birde meyvede
          saptan eriğin meme ucuna doğru 4...5 mm kalınlığında catlama izi oluyormu bunuda yaz ..açıklayabilirim ...buda önemli

Comment

Yüksel Bey merhaba. İlginize çok teşekkür ederim. Sonuçta onlarda bir canlı ve bu işi zek alarak yapıyorum. Herhafta sonu yaylaya gittiğimde her fidanın kenarını okşuyorum. Ağzı yokki şuramda şu var desin Ama böyle durumlarda açıkcası moralimi bozuyor. Biyerde hatamı yapıyorum diye üzülüyorum. Fidanları bu yıl diktim. 500 adet black dıamond , 60 adet Friar cinsi ve hepsini aşılı aldım. Valla yüreğime su serptiniz. İnşallah sizin dediğiniz gibi geçici bişeydir.Meyve yok daha. Kısmet olurda o günleri görürsem adresinizi verin size göndereyim kargoyla
            Peki şu saatten itibaren gübre veya ilaç ne yapmalıyım. Neyi tavsiye edersiniz.

Comment

kolay gelsin eriklerinizi bu yıl diktiyseniz şekil budaması çok önemlidir..eriklerinizde bir lider dal ve 60.... 80cm den sonsra herbiri farklı yöne giden 4 veya beş yandal bırakmanız bu kış mutlaka yapılmalı aksi halde agaca dar açı yapan çok sayıda lider elde edersiniz bunlar birbiriyle yarış ve rekabet içine girerler agaçlarınız yükselir ve süreli gelişmek ister buda meyve gözü oluşumunu olumsuz etkiler bazen o bölgede ağacın ortasındaki dalı kesip seftali gibi ortasını boşaltıyorlar bu ölümcül bir hatadır bahçenizi kaybedersiniz...sakın olaki böyle bir şey yaptırmayın..

Comment

Degerli arkadaşlar benimde sultandagı yakasenek bölgesinde bahçem var gövde kurduna ve pürçlenmeye karşın hazır burda bulamacı bir miktar kurt ilacı kullansam zarar olurmu vereceginiz bilgilere teşekür ederim.

Comment

Mrb. kışlık yag,yazlık yag uygulaması nasıl oluyor cahillimi bagışlayın.

Comment

Working...
                  X