Şeftali ağacının dallarındaki bu zararlı nedir acaba?
şeftali ağacının dallarındaki bu zararlı nedir acaba anlayamadım.daldan kopartıp başka bir yerde ezdiğimde içinden kan renginde bir sıvı çıkıyor.kabuk kısımları çok sert değil fakat çok yumuşakta değil.yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Cevap: Şeftali ağacının dallarındaki bu zararlı nedir acaba?
Sn Xpres:resimde görüldüğü ve anlatdığınız ifade ile büyük bir ihtimalle sizin anlayacağınız tabirle bir tür kabuklu bit.Size tavsiyem:Eğer zararlı yoğunluğu az ise,elinize plastik bir eldiven giyip,bir bez parçasıyla zararlıyı ezerek yok edebilirsiniz.Bu işlemi bir kaç kez yapmanız halinde zararlı tamamen yok olacaktır.Eğer zararlı aşırı yoğunlukta ve diğer ağaçlardada var ise o zaman zararlıdan bir kaç numune alıp,en yakın Tarım il yada ilçe müdürlüklerinden birinde reçete yazdırıp ilaçlama yapabilirsiniz.Bu konuda bizim bildiğimiz ilaçlar mevcut ancak;uygun olmaz.Ancak özel mesaj isterseniz o zaman değişir.Fazla endişeye gerek yok,öyle başadelimeyecek bir zararlı değil.Esen kalınız.
Cevap: Şeftali ağacının dallarındaki bu zararlı nedir acaba?
Sn.Tabiatçı bilgilendirmeniz için teşekkürler.bu ağaç İstanbuldaki bahçemde mevcut bir ağaç.Ben şu an Kırklarelideyim.oraya gittiğimde gerekli kontrolü yaparak sizlere tekrar bilgi vereceğim.tekrar teşekkürler.
Cevap: Şeftali ağacının dallarındaki bu zararlı nedir acaba?
bahçemde kırmızı örümcek tarifine uyan örümcekler var.2-3 mm büyüklüğünde kırmızı.Ancak bunları ağaçların üzerinde hiç görmedim.Hep duvar üzerinde görüyorum.Ezince içi yine kırmızı.Acaba gerçekten kırmızı örümcek mi?Bahçemde 20 kadar değişik tür ağaç ve sebze fideleri var.Ama bu örümcekleri onların üzerinde görmedim.
Cevap: Şeftali ağacının dallarındaki bu zararlı nedir acaba?
Sn Zafer kurdeşim:Ağaçlara zarar veren kırmızı örümcekler,genellikle yapraklarda zarar verirler ve uzman gözüyle bakmadan farkına varamazsınız.Yaratan Rabbimiz tabiatda her canlıya ayrı işlev vermiştir.Dolayısıyla zararlı sandığımız pek çok böcek türü ve nebatat bizim bilmediğimiz yararları vardır.Sizin öldürdürdüğünüz örmceklerin diğer,kırmızı örümcekle alakası yoktur.Hatda bahse konu örümcekler,ağaçlara zarar veren bazı yaprak bitleriyle beslenirler.suçu bulunmadan bir canlıyı yok edip,hem kendinize hemde tabiat'a bilmeden zarar veriyorsunuz,Esen kalınız.
Cevap: Şeftali ağacının dallarındaki bu zararlı nedir acaba?
Sayın TABİATÇI;Sözünü ettiğim örümceği ne olduğunu bilmediğimden ne olduğunu anlamak için öldürdüm.Ağaçlarda görmediğimden mücadele etmiyorum.İnşAllah deiğiniz gibi yararlı bir türdür.
Comment