Arkadaşlar resim ekledim, birde bugün bahçeden söktüğümüz iki Armut ve bir elma fidanlarını yalova bahçe araştırmaya Babam götürdü, ancak teşhis koyamamışlar,Armut fidanın bir tanesinde kök bölgesinde, değişk bir köke rastlmşlar, elma için ise bir bulguya rastlammşlr. fidanalrı söktüğümzde kök gelişimi zayıftı. gerçkten kafam karıştı, bu konuda yardıma ihtiycımız var, bu bir hastlık mı? zararlı mı?, ne yapmalıyız.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Elma Ve Armut yapraklarındaki sararma ve Durgunluk
Collapse
X
-
Cevap: Elma Ve Armut yapraklarındaki sararma ve Durgunluk
1- Toprak tahlili yaptırdınız mı? Fosfor noksanlığına da benziyor.
2- Şubat ayından itibaren hiç ilaçlama yaptınız mı? yaptıysanız hangi ilaçları kullandınız
3- Armutlarda memeli pas ve karaleke görünüyor. Armutlardaki sizce gözlemlediğiniz sıkıntılar nelerdir?
4-Daha önce aynı soruyu başka yerde sormuşmuydunuz. Aynı konuyu yeniden başlatmayalım.
5-Elma fotoğraflarını göndermemişsiniz.
6-
Comment
-
Cevap: Elma ve Armut fidanlarındaki sararma ve durgunluk resimleri
Resim eklemek için yeni konular açmanıza gerek yok. her konu farklı farklı olacağından doğru cevap alamazsınız. Resim eklemek için yorum yazıldıktan sonraki gönder butonunun yanındaki gelişmiş butonuna basın. açılan sayfada mesaj yazma yerinde ataç resmini bulup ordan yeni resimleri ekleyebilirsiniz. konuları birleştiriyorum.
Comment
-
Cevap: Elma ve Armut fidanlarındaki sararma ve durgunluk resimleri
toprak analizini bahçeyi kurarken yaptrmştık, şubat ayından itibaren, confidor oil, alpogor, bakırlı, movento kullndık. memeli pastan bahsedlmiş? bu konuyu başka yerde sormadm. bu konuda acil yardıma ihtycm var.
Comment
-
Hocam, resimlerdende görüldüğü üzere,hem yaprak hem gövde rengi diğer sağlıklı fidanlara göre sarımsı, söktüğümzde kök gelişiminn zayıf olduğunu perçim köklerin fazla olmadığını gördük, diğer fidanalrımızda sürgün gelişimi fazla iken bazı fidanalrdaki yaprak ve gövdedki sararma durgunluk beni endişelendirdi. Yalova bahçe araştırmadanda net bir tanı konmadığı için, ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Bu konuda bilgi sahibi arkadşlrın gerçkten acil olark yardımına ihtiyacım var.
Comment
-
B5A Kullanmayı düşünür müsünüz? ÇOkd erdinize çare olacağına eminim.
Comment
-
arkadaş,ağaçlarda fosfor noksanlığı ve demir noksanlığı var. kök gelişmemiş çünkü fosfor yetersiz kalmış. yaprakların renkleri açık çünkü demir yetersiz topraktan demir uygula. yapraktaki kararmada rüzgardan korkma bişey olmaz. güberelemeyi iyi yap
Comment
-
Fidan başına ne kadar demir ve fosfor uygulamamız gerekir, uygulama yaparken fidan diplerini açıp gömmemiz gerekir mi? Nasıl bir uygulama yapmalıyız. Birde Azot eksiklğiinin etkisi olablr mi?
Comment
-
Arkadaşlar, bugün yapraklrı tamamen solmuş bir elma fidanını söktüm, kalın kökleri bir zarrlı kemirmiş bu dip kurdu mu* yoksa fare mi? çünkü bahçede kıştan yuvlnmış çok fare var, diplrinde delikler var fidnlrın.
Comment
-
Arkadaşalar, bugün bahçede yaprakalrı tamamen solmuş, canlılığını kaybetmiş bir elma fidanını söktüm, kalın köklerin bir zarrlı tarafından yendğini fark ettim. Daha sonra kök boğazının üst kısmından testere ile enine kasim yaptım, kestğim nokta kahverengileşmiş tamamen kurumuştu, aşı noktasının üst kısmını ve kökleri enine kestğimde beyaz ve kuruma yok, kuruma aşı noktasının alt kısmı ile kök boğazı arasında var. fidanın tamamen solgunlşmasına ve kurumasına ne sebep olmuş olablir. Bu konuda yardıma ihtiycım var. iyi çalşımalr.
Comment

Comment