fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

elma bahçelerinde haziran böceği ile mücadeleye alternatif öneriler

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• elma bahçelerinde haziran böceği ile mücadeleye alternatif öneriler

arkadaslar bilindiklerin dısında bu konuyla ilgili arastırma yapmıs bilgi sahibi ya da bizzat uygulama yapmıs olanlar yardımcı olursa sevinirim tşklr...

Cevap: elma bahçelerinde haziran böceği ile mücadeleye alternatif öneriler

Merhaba; ben bu sorunu Endosülfan etkili maddesi olan ilaçla çözdüm. Yalnız bu ilacı (karışım halinde) fidan dikim esnasında, fidan çukuruna 2 - 3 kez dökerek uygulamak gerekiyor.Karışım; su, şeker ve kepek ile karıştırılarak hazırlanıyor, bir çuval kepek + 5 kg şeker + 800-1200gr endosülfan + su sünger kıvamına kadar karıştırılır. Kesin sonuç aldım şimdiye kadar. Eğer ağaçlar büyükse bu ilacı saf olarak, su ile kök bölgesine nüfuz ettirmek gerekir, çünki haziran böceğinin larvası ( manas larva )köklere zarar veren bir larvadır,yani ilacı larva ağız yoluyla almalıdır, ya da köklere zarar vermeyecek şekilde pullukla derin karık açılıp karışımı bu karığa döküp karık kapatılmalıdır.Erginler sadece çifleşmek için haziran da topraktan çıkarlar ve yumurtladıktan sonra ölürler. 2 yılda bir döl verirler, kurakta daha da zararlı olurlar. Sulama yapıldığında da kök bölgesinden uzaklaşırlar, bu sebeple sulama çok önemli, hatta bol sulama ile ölmeleri bile mümkün olmaktadır. Umarım sorununuza yardımcı olur.

Üretici ve Zir. Yük Müh. Ahmet Ergün
    Selamlarımla

Comment

Cevap: elma bahçelerinde haziran böceği ile mücadeleye alternatif öneriler

Hocam yazınıza ve bilginize teşekkürler.Oldum olası ilaca karşı bir insanım.Haaa bu demek değildir ki ilaca karşıyım.Bunun öncelikle kültürel işlemleri var.Özellikle gece Elektirik ışıklarına fazlaca gelmekte olan bu böceklerin uçanları toplanarak epeyce,böcek popilasyonu yok edilebilir.Ayrıca metve bahçesinde tavuk bulundurulmasıda epeyce etkilidir.Taze fidanların etrafına marul dikilmesi,marul'a gelen kurtların imhasıda olabilir.Sonbaharda ve erken ilkbaharda gübre yığınlarınında ilaçlanmasıda uygun bir düşüncedir.Bunun yanında son olarakda sizin yönteminizide uygularsak kaymaklı dondurma... sağlıcakla kalınız.

Comment

Working...
      X