fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Armut ağacımızın dallarında bir hafta içinde tek yaprak kalmadı

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Armut ağacımızın dallarında bir hafta içinde tek yaprak kalmadı

merhabalar,
    bu bir hastalık mıdır nedir bilemiyorum ama durumu kısaca özetleyeyim:

Bahçemizde bulunan ve gayet sağlıklı görünen 4-5 yıllık armut ağacımız ağustos ortalarında birden yaprak dökmeye ve meyveleri buruşmaya başladı, bir hafta içinde ağaçta tek bir yaprak kalmadı. meyveler de olgunlaşamadan dalında buruş buruş oldular. ve 20 gün sonra ağaç gövdesinden özsu benzeri bir sıvı gelmeye başladı üstelik yer yer köpüklü.

Umarım açıklayıcı olmuştur,
    Bu işin doktorlarından yardım rica ediyorum, ağacımız kurtarılabilir mi yoksa çoktan kaybettik mi.

Cevap: Armut ağacımızın dallarında bir hafta içinde tek yaprak kalmadı

Keşke bunu daha başındayken buruya yazmış olsaydınız daha erken müdahale yapılabilirdi. Ancak tahmin ediyorum ki toprak kaynaklı bir sorun olabilir. Bu kadar kısa sürede olaşacak bir kuruma toprak kaynaklı olabileceğini düşündürüyor. Acaba zararlı bir kimyasal mı toprağa karıştı? Yada bu mevsimde hızlıca etki edip ağaçları hızla kurutan kırmızı örümcek zararlısı olabilir ancak bunu şu anda anlamak çok zor...

Saygılarımla

Comment

İlginize teşekkür ederim

Comment

Lütfen acilen ağacınızın bir kaç resmini bize burada gösteriniz.

Comment

Fotoğraflarda görebileceğiniz akıntı geçtiğimiz hafta bütün gövdeyi sarmış haldeydi ancak bugün birkaç noktada akıntı ve köpük görünüyor

Comment

Elinize bir sivri uçlu küçük bir bıçak alıp, köpük çıkan yerlerde ince kanallar var mı? bunu bir araştırın. Dallar üzerinde ince ince delikler görünüyor mu? Buna bakın. Sıvı çıkışı ve köpük, gövde kurduna işaret olabilir.

Comment

Bu bitki aşırı strese maruz kalmış: Bunun sebebi bu tür ev bahçelerinde moloz toprağı üzerine dikilmiş bitkinin altında drenaj olmayışından dolayı, yapılan sulama hatasının bitkinin köklerini çürütmesi ile başlar ve bitkinin en zayıf zamanında iletim demetlerini kapatarak bitkide geriye doğru ölüme sebeb vermektedir.
              Bu tür bitkilerde eğer her hangi bir zararlı varmı diye kontrol edilir eğer zararlı yok ise gövdeye birleşen ilk dal kontrol edilir
              Eğer bu dalda iletim demetlerinde ölüm ve renk değişimi varsa kök kontrolu yapılarak bitki yaşatılmaya çalışılır.
              Eğer durum ileri seviyede ise ölüm muhakkatır bitki değiştirilir saygılar sunarım

Comment

Köpük çıkış noktasından fotoğrafta gördüğünüz kesiği yaptığımda dediğiniz gibi bir kanal gördüm bu gövde kurduna mı işarettir ?

Gövdeyi daha yakından inceleyince dallar üzerinde aşağıdaki ince delikleri de fark ettim:

Şu durumda önerebileceğiniz bir tedavi var mıdır yoksa bitkiyi değiştirmeyi mi önerirsiniz

Comment

Bu hiç şüphe yok, Kesinlikle Gövde kurdudur.
                  BAHCESEL BAHCE PEYZAJ TARIM ORMAN CEVRE - Elma Gvde Kurdu (Synanthedon myopaeformis Bork.) linkindeki bilgileri okuyunuz. İlaç temini için en yakın il yada ilçe tarım müdürlüğüne gidip reçete yazdırmalısınız. Yada direk bir zırai ilaç bayisine de gidebilirsiniz.

Comment

selsarac Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    Keşke bunu daha başındayken buruya yazmış olsaydınız daha erken müdahale yapılabilirdi. Ancak tahmin ediyorum ki toprak kaynaklı bir sorun olabilir. Bu kadar kısa sürede olaşacak bir kuruma toprak kaynaklı olabileceğini düşündürüyor. Acaba zararlı bir kimyasal mı toprağa karıştı? Yada bu mevsimde hızlıca etki edip ağaçları hızla kurutan kırmızı örümcek zararlısı olabilir ancak bunu şu anda anlamak çok zor...

Saygılarımla
                    benim armutlarda 4 yaşında ve aynı sorun var bakın boğaz bölumune sanırım boğaz kanseri

Comment

Working...
                    X