fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Limon agacim hastalandi.

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Limon agacim hastalandi.

Degerli Grup Uyeleri,
    Babadan kalma limon agacimin govdesindeki deformasyon olan bolgesinin fotograflari ilisikte.Kendiliginden soyularak dokulmus olan yerler disindaki kabuklari elle kaldirinca altindan birkac tane cok kucuk siyah bocekler kacisti.Onlar zarar verenler miydi,korunmak icin kabarmis kabuklarin altina girenler miydi bilmiyorum cunku konuya iliskin hic bilgim yok.
    Agactaki deformasyon bir bolgede ve govde capinin 1/4 - 1/5'si kadar.Agacin toprakla birlestigi bolgelerinde bir sorun gorunmuyor ama topraktan yaklasik 1 karis yukarida kesilmis bir dalin biraktigi budak yeri gibi bir bolgedeki kabukta da bir kabarma var (Foto-5)
    Cefakar ve cok caliskan (Fazla bakim yapamamama ragmen surekli urun vermeye cabalayan ve veren) agacimi kurtarmak icin birseyler yapabilirsem ona minnet borcumu odeyebilecegimi dusunuyorum.
    Benim cabama katki saglayacak uyelere simdiden tesekkur ederim.
    Saglicakla kalin.

Cevap: Limon agacim hastalandi.

Resimler çok kuçuk .

Comment

Gövdede yara acılmış ve bu yaradan bitki hastalık kapmış ve bunun netiçesinde bitkinizde bir gerileme olmuş olabilir.Şu an tam bakır içerikli ilaçlardan atabilirsiniz ama resimlerden pek bir şey anlaşılmıyor.Daha net resim olursa daha iyi olur.Özellikle yaprak bitki genelini gösteren resim.

Comment

Bende bitkiye birilerinin yara actigini dusunmustum ama resimler kucuk olunca emin olamadim.Aklin yolu bir.

Comment

Merhaba,
          Haklisiniz gonderdigim fotograflar gercekten cok kucukmus.Diger uyelerin de yararlanabileceklerini dusunerek ayrintili fotograflari ilisikte gonderiyorum.Agacta benim bakim konusundaki ihmalimden kaynaklandigini degerlendirdigim epey ince kuru dal var.Cok sulanamamasina karsin bol meyve veriyor ve meyveler genel olarak deforme degil,cok azinda kabukta kalinlasma ve form bozuklugu oluyor ve bunlar da dokuluyor.Agac hic ilaclanmiyor.
          Bu bilgiler ve fotograflarin degerlendirme yapilabilmesine yardimci olmasini diliyorum(Bir kerede 5 fotograf gonderilebildiginden yapraklara iliskin fotograflari ayrica gonderecegim)
          Saglicakla kalin

Comment

Fotografların devamı.

Comment

Fotograflar son.

Comment

Bitkiye biri yara açmis oradanda hastalik kapmis.Bir çesit mantar oldugu kesin .Meyvelerdeki çurume ise bir çesi bocek isirigina benziyor orumceklerden kaynakli olabilir.

Comment

Yapraklardaki mantar Puccinia recondita, ... Portakal renginde yada beyaz olmak uzere iki rengi mevcuttur. Organik mucadelede hastalikli dallarin budanmasi ve ozelliklede çok sik dallara sahip olan agaçlarda iç kisimlarin iyi budama ile hava akimi saglanmasi sarttir.Sonuc itibari ile hava akimi olmadigindan agacin iç kisimlarinda nemden kaynakli mantar olusmustur.Kimyasal ilaçlamada mevcuttur ancak o konuda hangi ilaç kullanilmaktadir bilgim mevcut degildir.

Comment

Puccinia recondita....buğdaylarda kahverengi pas hastalığının patojenidir...fungal etki sistemiktir..bu yüzden lekeleri hat boyunda görülür .primer bir fungaldır diğer bir hastalıktan dolayı ortaya cıkmaz ve sadece tek yıllık dar yapraklılarda görülür....

limon yapraklarında ki lekeler daireseldir .....ve delici bir böcek söz konusudur..P. oleıvora ...mücadelesi akarisittir...ve kırmızı örümcek mücadelesi gibi düşünülmelidir....

bahçenizde kademeli sert budamayla vejatatif gelişmeyi teşvik ettiğinizde kabuk yaşlanmasına neden olan etmenleri ortadan kaldırmış olursunuz ....bordo bulamacı nı gövdeye yüzde oranını arttırıp uygulayınız

Comment

yapraklarda görünen halka şeklindeki görüntü kırmızı koşnildir kırmızı örümcekten cok farklı bir zararlıdır aynı zamanda polifag yani birden fazla türe konukçudur. Mücadelesi için yazlık yağ kullanılır.
                      Diğer fotograflarda görünen sarı yapraklar demir eksikliğinden ileri gelmektedir yapraktan veya sulama ile demir verebilirsiniz... Diğer yandan görünen kahverengi kurumuş meyveler daha çok pas böcüsüne benzemekle birlikte mücadfelesi için abamectin içerikli akarisit-insektisit kullanılabilir bunun yanında herhangibir virüs de olabilir.yinede siz herhangi bir ilaç bayine sorup dahanet bilgi alabilirsiniz.

Comment

Working...
                      X