fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bu sene armut yemeyin

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Bu sene armut yemeyin

EGE YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATÇILARI BİRLİĞİ DUYURULARI
    Konu
    Armut ihracatı
    Tarih
    22 Ekim 2009 Perşembe

Sayın Üyemiz,

DTM İhracat Genel Müdürlüğü'nden aldığımız 20.10.2009 tarih, 7218 sayılı yazıda, Almanya'da yayımlanan Die Welt gazetesinde yer alan "Türk Armutlarında Tehlikeli Zehir Belirlendi." başlıklı habere ilişkin Berlin Ticaret Müşavirliği'nden aldıkları yazıda, söz konusu haberde özetle;

-Baden Württemberg eyaletinde yapılan kontrollerde ülkemiz armutlarında, Almanya'da uzun yıllardan beri, Avrupa Birliği'nde ise 2008 yılı başından itibaren yasak olan "Amitraz" isimli tarım ilacının tespit edildiği,

-Anılan ilaçta sınır değer 0,01 miligram iken, 8 örnekte tespit edilen değerin kiloda 15,7 miligram seviyesinde olduğu,

-Bu değerlerdeki uygunsuzluğun önlemsiz bırakılmasının mümkün olmadığı ve Federal Almanya ve AB çapında önlem alınması için girişimde bulunulduğu,

-Bulguların AB'nin hızlı alarm sistemi olan RASSF'da da yayımlanacağı ve ilgililer hakkında hukuka aykırı işlem nedeniyle cezai ve idari soruşturma başlatılacağı

hususlarına yer verildiği belirtilerek, konunun üyelerimize duyurulması istenmektedir.

Bilgileriniz rica olunur.

Özlem KATIRCIOĞLU
    Genel Sekreter Yardımcısı

Cevap: Bu sene armut yemeyin

Sn Behramkale:Yazınıza teşekkürler;Bildiğim kadarı ile Amitraz etken maddeli ilaçlar,ülkemizdede 2008 sonu itibarıyla yasaklandı.Bu ilacı üreticiler,kırmızı örümcek ve armut P.Pyclıd denen akarda kulanılmaktaydı.Konuyu siraz daha açarsak;bu ilaç yasaklandı ise,bu ilacı vatandaş nereden buluyor onu sormak gerekmezmi?.sağlıcakla kalınız.

Comment

Tarım ile uğraşan insanları alışkanlıklarından vaz geçirmek çok zor. Hep akıllarında geçen sene şu kadar ürün aldım uygulamayı değiştirip de o kadar ürün alamazsam diye bir korku yaşıyorlar. Emekli bir tarım il müdürü ile organik tarımı konuştuk. Kendisi bizler yıllarca bu kimyasal ürünleri hangi akla hizmetle köylüye önerdik dedi.
      Yabancı ülkelerin halkını zehirlememek için kabul etmediği bu ürünler iç piyasalarda satışa sunulacak. Halbuki bunların imha edilmesi lazım. Biz tüketiciler sebze, meyve, et, süt gibi gıda olarak tükettiğimiz tüm ürünlerde organik sertifikasını arasak kimyasal ürünlerle yetiştirilmiş hiç bir ürün satılamaz. Bu kimyasal ürünlerle yetişen ürünler ellerinde kalınca, bir sonraki sene mecburen sertifikalı ürün yetiştirmeye mecbur kalırlar. Yanı önce toplum olarak bizler bilinçlenmeliyiz. Bu organik sertifikalara inanmayan insanlar var ben bunu biliyorum. Türkiye'de 13 adet sertifikasyon firması var. Bunlar hata yapmamak zorundalar yoksa firmaları kapatılır ve işsiz kalırlar. Böyle bir riske girmezler.

Comment

sn.Behramkale
        aydınlatıcı paylasım için tesekkürler ziraat mühendisleri kadar bilinçli topluma ihtiyaç var.....

Comment

bir tek senmi biliyorsun bu organik tarımı bilmem .....keşke o kadar kolay olsaydı..izmirde organik domates yetiştiriyorum danışman olarak..urlada 100 dekar yerden satılacak 300 kg domates çıkmıyor...işletme sahibinin orlandoda evi saint tropezde yazlığı var ...çıkan ürünün hiç önemi yok ....ama köylü elmasını armudunu satmak zorunda pazara götürdüğünde evine para götürmek zorunda trips mücadele etmessen zarar yuzde doksan beş oluyor .....ne demek bu sene armut yemeyin ..demek bu ülkede sertifikasyanu olmayan köylünün yatacak yeri yok ....
          sertifika haracı vermeyen bütün ürünler kötü öylemi...gel anadoluyada gör köylünün halini lümpen kasıntıları...aş ekmek derdinde 55 milyon köylü var bu ülkede ne yin ne olduğunu bilmez ahkam kesersiniz ne demek bu sene armut yemeyin demek ahlaklı ol biraz uydurup durursun tuzun kuru allah bilir neyse söyletme bana şimdi hayatında hiç armut mu diktin de bilirsin bu işleri......be adammmmmmm

organik bir armut bahçesinin dekara maliyeti minimum 34 000 tl dört yıl sonra verime yatar...dikip o güne kadar ayakta kalabilirsen dört yıl sonra başabaş noktan dekara 4500 kg dır oda 1.5 tl den satabilirsen ...organik yetiştirip elde kalan maksimum 400 kg oda ateş yanıklığı ve psila tarlaya uğramassa kilogramını 19 tl ye alacak adam bulursan..basabas noktan bu....bu kafayla zaten kimse armut yiyemez....siz heralde ortalama kişi başı aylık gelir ülkede
          dörtbin euro falan zannedenlerdensiniz.....

bir kasabaya gidelim soralım hangi arabanız olsun diye.. 100 kişiden doksanı mersedes der şimdi biz oraya talep mersedes diye doksan mersedes götürüp galeri açarmıyız.. hayır talep alım gücüyle destekleniyormu diye bakarız ..köylü salaklığındanmı mersedes almıyor sence....

takmışsınız kafaya halk bilinçsiz halk bilinçsiz. .her yerde bunu söylüyorsunuz .....bi siz bilinçli halk salak ....

HALKA SALAK DEYİP DURMAYIN LÜTFEN.....SAYIN BİLİNÇLİ BEY.....BU İŞLER SABAHLARI ANANAS SUYUYLA KAHVALTI ETMEYE BENZEMEZ

gümrüklerden günde ortalama 130 tır avrupaya yaş meyve sebze gidiyor .... yılda dört tır yoktur geri dönen ....geri dönüncede yaygaracılar hazırdır zaten .gidin basel e. barselonaya
          beyruta. dubaiye... moskovaya kalıntı miktarı en düşük üç ülkeden biri bizim ülkemiz...

hani avrupa kendi yemiyordu..yalan söylemeyin...uydurmayınnn....ürettiğimiz narın yüzde seksenini avrupaya sattık ...salakmı adamlar...

siz iyi tarım nasıl yapılır..fabrikalar suları nasıl kirletmez...doğaya ağır metalleri kim salıyor bunları anlatın boş vaktiniz çoksa....

ne demek armut yemeyin bu sene....

Comment

yerdogan08 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            bir tek senmi biliyorsun bu organik tarımı bilmem .....keşke o kadar kolay olsaydı..izmirde organik domates yetiştiriyorum danışman olarak..urlada 100 dekar yerden satılacak 300 kg domates çıkmıyor...işletme sahibinin orlandoda evi saint tropezde yazlığı var ...çıkan ürünün hiç önemi yok ....ama köylü elmasını armudunu satmak zorunda pazara götürdüğünde evine para götürmek zorunda trips mücadele etmessen zarar yuzde doksan beş oluyor .....ne demek bu sene armut yemeyin ..demek bu ülkede sertifikasyanu olmayan köylünün yatacak yeri yok ....
            sertifika haracı vermeyen bütün ürünler kötü öylemi...gel anadoluyada gör köylünün halini lümpen kasıntıları...aş ekmek derdinde 55 milyon köylü var bu ülkede ne yin ne olduğunu bilmez ahkam kesersiniz ne demek bu sene armut yemeyin demek ahlaklı ol biraz uydurup durursun tuzun kuru allah bilir neyse söyletme bana şimdi hayatında hiç armut mu diktin de bilirsin bu işleri......be adammmmmmm

organik bir armut bahçesinin dekara maliyeti minimum 34 000 tl dört yıl sonra verime yatar...dikip o güne kadar ayakta kalabilirsen dört yıl sonra başabaş noktan dekara 4500 kg dır oda 1.5 tl den satabilirsen ...organik yetiştirip elde kalan maksimum 400 kg oda ateş yanıklığı ve psila tarlaya uğramassa kilogramını 19 tl ye alacak adam bulursan..basabas noktan bu....bu kafayla zaten kimse armut yiyemez....

bir kasabaya gidelim soralım hangi arabanız olsun diye.. 100 kişiden doksanı mersedes der şimdi biz oraya talep mersedes diye doksan mersedes götürüp galeri açarmıyız.. hayır talep alım gücüyle destekleniyormu diye bakarız ..köylü salaklığındanmı mersedes almıyor sence....

takmışsınız kafaya halk bilinçsiz halk bilinçsiz. .her yerde bunu söylüyorsunuz .....bi siz bilinçli halk salak ....

HALKA SALAK DEYİP DURMAYIN LÜTFEN.....SAYIN BİLİNÇLİ BEY.....BU İŞLER SABAHLARI ANANAS SUYUYLA KAHVALTI ETMEYE BENZEMEZ

gümrüklerden günde ortalama 130 tır avrupaya yaş meyve sebze gidiyor .... yılda dört tır yoktur geri dönen .....gidin basel e. barselonaya
            beyruta. dubaiye... moskovaya kalıntı miktarı en düşük üç ülkeden biri bizim ülkemiz...

hani avrupa kendi yemiyordu..yalan söylemeyin...uydurmayınnn....ürettiğimiz narın yüzde seksenini avrupaya sattık ...salakmı adamlar...

siz iyi tarım nasıl yapılır..fabrikalar suları nasıl kirletmez...doğaya ağır metalleri kim salıyor bunları anlatın boş vaktiniz çoksa....

ne demek armut yemeyin bu sene....
            Mesaja bu hicv iyi gider sanırım.

İSYANLI SÜKUT (25896 Hit)

Gitmişti makama arz-ı hâl için,
            'Bey' dedi, yutkundu, eğdi başını.
            Bir azar yedi ki oldu o biçim...
            'Şey' dedi, yutkundu, eğdi başını.

Kapıdan dört büklüm çıktı dışarı,
            Gözler çakmak çakmak, benzi sapsarı...
            Bir baktı konağa alttan yukarı,
            'Vay' dedi, yutkundu, eğdi başını.

Çekti ayakları kahveye vardı,
            Açtı tabakasın, sigara sardı.
            Daldı.. neden sonra garsonu gördü,
            'Çay' dedi, yutkundu, eğdi başını.

İçmedi, masada unuttu çayı;
            Kalktı ki garsona vere parayı,
            Uzattı çakmağı ve sigarayı,
            'Say' dedi, yutkundu, eğdi başını.

Döndü, gözlerinde bulgur bulgur yaş,
            Sandım can evime döktüler ateş.
            Sordum: 'memleketin neresi gardaş? '
            'Köy' dedi, yutkundu, eğdi başını.

Yürüdü, kör-topal çıktı şehirden,
            Ağzına küfürler doldu zehirden;
            Salladı dilini... vazgeçti birden,
            'Oy' dedi, yutkundu, eğdi başını.

ABDURRAHİM KARAKOÇ

html .fb_share_link { padding:2px 0 0 20px; height:16px; background:url(http://static.ak.fbcdn.net/images/sh...on.gif?2:26981) no-repeat top left; }

Comment

bravvo bi eksik buldunuz sayın bilinçli behramkale bunu bütün ülkelere fakslayın ....şimdi bu ülke ne kadar kötü ...hiç bişey almayın bu ülkeden... birde bu ülkeyle uğrasan lobi cilerede fakslayın bu ülkenin sizin gibilere ihtiyacı var....

o ül kelere yaptığımız ihracatı niye anlatmıyorsun ben sana anlatayımmı...................

Comment

Sayın Yerdoğan sizin gibiler yüzünden bu günlere geldik. Çernobil faciasından sonra bakan çıktı bu çaylarda hiç bir şey yok diyerek televizyonda çay içti. Seni danışman değil kapıya bekçi bile yapmam. Biraz patronundan ilham al. Organik domates yetiştirip, orlandoda evi saint tropezde yazlığı var diyorsun. Patronun aptal mı organik domates yetiştiriyor. Köylünün bir problemi yok. O zaten hayvan gübresi kullanıyor. Ben kimyasal gübre kullanan büyük çiftçileri kastediyorum. Köylü ürününü zaten köyünde veya kasabasında satıyor. Diğerleri ise marketlerde halka satıyorlar. İstanbul'da feriköy'de, Göztepe'de ve Kartal'da organik pazarda halka satışlar yapılıyor. Bilinçli halk sebze ve meyve alış verişlerini buralarda yapıyorlar. Size göre aptal oldukları için yapıyorlardır. Size bol armut yemeler. Ama bunları bu kafa ile siz anlayamazsınız. Zaten neden yazıyorum ki bunları.

Comment

Kavga etmeyiniz yahu.Organik tarimda 10 kilo çikiyor ise 10 kilo çikiyordur.Her tarafi turizme satarsaniz hazir para biter ve araziniz kalmaz yani ektiginizi biciyorsunuz demek yerindedir.Unutmayinizki o kmyasal maddeler gelecekte belkide çocuklarinizin kisir olmasina bile sebebiyet verecek.Bence buradan baslayiniz dusunmeye.

Comment

Delimisin ne işin var çok haklısın. Bir işte ahkam kesmek için o işi çok iyi bilmek gerekir. Ben beş yıldır tarımla uğraşanları organik tarıma yönşendirmek gibi manevi bir hizmet yapıyorum. Leonardit uygulamalarında ürün miktarında çoğalma olduğunu, damak tadının arttığını ve ürünün raf ömrünün uzadığını gözlemlemiş biriyim. Hem insanlar daha fazla ürün alacaklar hemde organik ürün yetiştirerek insan sağlığı üzerinde oynamayacaklar. Bundan güzel ne olabilir? Şimdi Çanakkale Ayvacık ilçesinde organik et çalışmaları yapılıyor. Organik ürünler için leonardit kullanımının her geçen gün artması çok hoş. Bu sene Bafra ovasında leonardit kullandırdık ve çiftçilerden fazla yağmurdan dolayı selle toprakları su basanlar hariç herkez çok memnun. Bu sene tekrar aynı çiftçilerin leonardit talepleri son derece memnuniyetlerinden kaynaklanıyor.

Comment

Pardon abi leonardir nedir?

Comment

(Delimisin ne işin var çok haklısın.)Abi sen bana niye deli diyosun ya?Deli ile veliyi ayirt etmek gerek sanirim.Sen hiç organik tarimi savunan deli gordunmu? ;D;D

Comment

L E O N A R D İ T (TOPRAK DÜZENLEYİCİ)
                          • Başak gübre : Hidrolize edilerek kurutulmuş Leonardit (Organik gübre).
                          • Hümik+Fülvik % 69,36; Organik madde % 58,8; Nem % 4,34; Azot % 0,93
                          • Verimi arttırır.
                          • Ürünlerde erkencilik sağlar.
                          • Ürün kalitesini arttırır.
                          • Toprağın sıkışmasını önleyerek daha iyi havalanmasını sağlar.
                          • Toprağın su geçirgenliğini arttırır.
                          • Kumlu toprakların organik madde miktarını arttırır.
                          • Toprağın tüm katmanlarının sıcaklık değerlerini düzenler.
                          • Toprağın su tutma kapasitesini arttırır. Kuraklığa karşı su kayıplarını azaltarak toprak nemini korur.
                          • Toprak rengini koyulaştırdığı için güneş enerjisinden daha iyi yararlanmayı sağlar.
                          • Topraktaki yararlı mikroorganizma faaliyetlerinin artmasını sağlar.
                          • Toprağın Ph yapısını düzenler. Toprağı nötralize eder.
                          • Humik asit yüksek tuzlanma sonucu ortaya çıkan toksitlenmeleri düşürür.
                          • Topraktaki kireç içerisindeki karbondioksiti serbest duruma getirir.
                          • Toprakta karbonik aside dönüşen karbondioksit bitki tarafından alınamayan bazı mineralleri çözerek bitki tarafından alınmasını sağlar.
                          • Hümik asit toprakta bitkinin ihtiyacı olan N,P,K,Mg,Al ve Fe besin maddelerini çözer, Fülvik asit ise bu besin maddelerinin başka yerlere tutunmasını engelleyerek bitkiye kazandırır.
                          • Suda çok hızlı çözülen besin maddelerini kök bölgesinde muhafaza eder, gerektiğinde bitki tarafından alınmasını sağlar.
                          • Toprakta yıkanan nitratın ekolojik zararları vardır. Nitrat yıkanmasını minimuma indirir.
                          • Toprağın iyon değişim kapasitesini arttırarak bitkinin daha fazla besin maddesi alımını sağlar.
                          • Humik asit biyokimyasal özelliği ile toprağın zararlı, kirletici ve zehirli maddelerden temizlenmesini sağlar.
                          • Topraktaki ağır metallerin çözülemez duruma getirerek bitki tarafından emilmesini önler.
                          • Çözülemez hale gelen ağır metaller zamanla dibe çökmesi sonucunda toprak temizlenir.
                          • Bitki bünyesindeki vitamin miktarının artmasını sağlar.
                          • Organik ürün yetiştirmenizi sağlar.
                          • Ürünü kullananlar sertifikasyon firmalarından organik belgesi almışlardır.
                          • Gübre maliyetinde ekonomik tasarruf sağlar.

Comment

Öncelikle burada bir kaç hususa değinmek istiyorum.Kırıcı olmak ve kişilere hoş olmayan kelimeler kullanmak uygun bir yöntem değil.Beyefendi olmak kişiler yakışan bir olgu.Şimdi;burda bir sö var "Eğri oturalım,doğru konuşalım",Bilinçsiz ve aşırı iliç ve Gübre kullanımı ülkemizde malesef yaygın.Bu ilaçlı meyve ve sebzeliri de malesef ben de dahil olmak üzere hepimiz tüketiyoruz.Bunun aksini kimse iddia etmesin.Eee,kardeşim elin adamları uyanık,kurmuş denetim mekanizmasını vede aynan iade..Bu memleketin tarımının kalkınmasını en çok isteyin insanlardan biri benim.Ancak;yapılın hatalarıda söylemek zorundayız.Şimdi siz; 2008 de yasaklanan Amitrazı böcek için Armut'a,elmaya;Yemeklik Kültür mantarına kullanırsanız,Parazit için hayvanlarda kullanırsanız.Kusura kalmayınız,birileride çıkıp bunu söyler,bu nedenle Sn Behramkale'ye teşekkürler.Yıllardır bilinçsiz gübre kullanımından toprakları zehirledik,bunu isbat ederim.Yolunuz Anadolu'ya düşerse Buğday tarlalarının arasına girip aracınızın lambasını söndürünüz bakınız.Pırıl,pırıl Fosfor parlıyor.Su tahlillerinde hep kimyasal atıklar.Meyve dayanıklı olacak diye,vurulan kimyasal maddeler vs,vs.Şimdi işi uzutmayacağım.Bu memleketde son yıllarda Kanser,kalp ve Karaceğer hastalıkları niye artdı? bunu önümüze bir koyalım.Haa..bu sadece üreticiyle bağlantılı bir olgu değil.Baştan aşağı,tüm toplumun meselesi.Gelelim Organik tarım meselesineki bu konuda Sn kardelenin ve Ubeyd'in görüşlerine katılıyorum.Bu nedenle ana sayfadaki yazılarını okuyunuz.Sağlıcakla kalınız.

Comment

Öncelikle burada bir kaç hususa değinmek istiyorum.Kırıcı olmak ve kişilere hoş olmayan kelimeler kullanmak uygun bir yöntem değil.Beyefendi olmak kişiler yakışan bir olgu.Şimdi;burda bir sö var "Eğri oturalım,doğru konuşalım",Bilinçsiz ve aşırı iliç ve Gübre kullanımı ülkemizde malesef yaygın.Bu ilaçlı meyve ve sebzeliri de malesef ben de dahil olmak üzere hepimiz tüketiyoruz.Bunun aksini kimse iddia etmesin.Eee,kardeşim elin adamları uyanık,kurmuş denetim mekanizmasını vede aynan iade..Bu memleketin tarımının kalkınmasını en çok isteyin insanlardan biri benim.Ancak;yapılın hatalarıda söylemek zorundayız.Şimdi siz; 2008 de yasaklanan Amitrazı böcek için Armut'a,elmaya;Yemeklik Kültür mantarına kullanırsanız,Parazit için hayvanlarda kullanırsanız.Kusura kalmayınız,birileride çıkıp bunu söyler,bu nedenle Sn Behramkale'ye teşekkürler.Yıllardır bilinçsiz gübre kullanımından toprakları zehirledik,bunu isbat ederim.Yolunuz Anadolu'ya düşerse Buğday tarlalarının arasına girip aracınızın lambasını söndürünüz bakınız.Pırıl,pırıl Fosfor parlıyor.Su tahlillerinde hep kimyasal atıklar.Meyve dayanıklı olacak diye,vurulan kimyasal maddeler vs,vs.Şimdi işi uzutmayacağım.Bu memleketde son yıllarda Kanser,kalp ve Karaceğer hastalıkları niye artdı? bunu önümüze bir koyalım.Haa..bu sadece üreticiyle bağlantılı bir olgu değil.Baştan aşağı,tüm toplumun meselesi.Gelelim Organik tarım meselesineki bu konuda Sn kardelenin ve Ubeyd'in görüşlerine katılıyorum.Bu nedenle ana sayfadaki yazılarını okuyunuz.Sağlıcakla kalınız.

Comment

Working...
                              X