fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bu sene armut yemeyin

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: Bu sene armut yemeyin

Öncelikle burada bir kaç hususa değinmek istiyorum.Kırıcı olmak ve kişilere hoş olmayan kelimeler kullanmak uygun bir yöntem değil.Beyefendi olmak kişiler yakışan bir olgu.Şimdi;burda bir sö var "Eğri oturalım,doğru konuşalım",Bilinçsiz ve aşırı iliç ve Gübre kullanımı ülkemizde malesef yaygın.Bu ilaçlı meyve ve sebzeliri de malesef ben de dahil olmak üzere hepimiz tüketiyoruz.Bunun aksini kimse iddia etmesin.Eee,kardeşim elin adamları uyanık,kurmuş denetim mekanizmasını vede aynan iade..Bu memleketin tarımının kalkınmasını en çok isteyin insanlardan biri benim.Ancak;yapılın hatalarıda söylemek zorundayız.Şimdi siz; 2008 de yasaklanan Amitrazı böcek için Armut'a,elmaya;Yemeklik Kültür mantarına kullanırsanız,Parazit için hayvanlarda kullanırsanız.Kusura kalmayınız,birileride çıkıp bunu söyler,bu nedenle Sn Behramkale'ye teşekkürler.Yıllardır bilinçsiz gübre kullanımından toprakları zehirledik,bunu isbat ederim.Yolunuz Anadolu'ya düşerse Buğday tarlalarının arasına girip aracınızın lambasını söndürünüz bakınız.Pırıl,pırıl Fosfor parlıyor.Su tahlillerinde hep kimyasal atıklar.Meyve dayanıklı olacak diye,vurulan kimyasal maddeler vs,vs.Şimdi işi uzutmayacağım.Bu memleketde son yıllarda Kanser,kalp ve Karaceğer hastalıkları niye artdı? bunu önümüze bir koyalım.Haa..bu sadece üreticiyle bağlantılı bir olgu değil.Baştan aşağı,tüm toplumun meselesi.Gelelim Organik tarım meselesineki bu konuda Sn kardelenin ve Ubeyd'in görüşlerine katılıyorum.Bu nedenle ana sayfadaki yazılarını okuyunuz.Sağlıcakla kalınız.

Comment

AAA hayret bana soz edilmemis heheh

Comment

leonardit kullanmak ayrı bişey kimsasal kalıntı bi tırda cıktı diye cümle aleme yaygara yapmak ayrı bişey bu nu genelleyip armut yemeyin demek te zaten armut beyinlilik..akıllı adam organiği yetiştiriyor ...paraya ihtiyacı yok....hobi için yapıyor...21 ildeki armut yetiştiricileri hobi için yapmıyor...

sayın ÜRETİCİLERİMİZ BİLİNÇLİ BEYDEN GELEN İSTEK ÜZERİNE.....ISPARTA AYDIN NAZILLİ
        MUĞLA..USAK. KAYSERİ KONYA MARAŞ MALATYA ..MERSİN..ANTALYA BURSA BÖLGELERİNDEKİ
        BU YIL ÜRETTİĞİMİZ ÜRÜNLERİ DÖKME KARARI ALMIŞ BULUNUYORUZ...LÜTFEN YEMEYİNİZ..İHRACATA GÖNDERMEYİNİZ...BAHÇELERİDE SÖKÜNÜZ....ZİRAAT BANKASI VE TARIM KREDİ KOOP LERİNE OLAN ÖDEMELERİNİZİ...BİLİNÇLİ BEY YAPACAKTIR....

SEN NERDEN BİLİYORSUN BİZİM LEONARDİT KULLANMADIĞIMIZI...BUNUDA BEN İCAT ETTİM DEDE TÖBE TÖBE BEN HER TÜRLÜ ÜRETİM TEKNİĞİNİ SENDEN BİN KAT İYİ BİLİYORUM...
        SEN AHKAM KESME... SEN TOPLUMUN KARŞISINA GEÇİP BU SENE ARMUT YEMEYİN DEME HAKKINI KENDİNDE NASIL BULUYORSUN SEN ONA CEVAP VER KİMSİN SEN ......................

Comment

Cok hizli gidiyorsun gibime geliyor.Birde su sekilde soylenseydi ne olurdu acaba? Ilaçli armutlari yemeyiniz bazi armut beyinliler ilaç kullanmis.Iyide bu halkin tamimini armut beyinli yerine koymak olmuyormu? Armutun uzerinde ilaçlidirmi yaziyor? Tabki odenmesi gereken krediler mevcut ve bu krediler kesinlikle bilinçli uretim ile odenir aksi mal elde kalinca daya turk halkina mantigi ile degil sanirim.Aksi dusunuldugunde sizi hakli buluyorum turk halki armut beyinli olarak goruluyor.

Comment

Aslinda bu sarunlarin temelinde ulke yonetenlerin sorumluluklari mevcut.Ornek vermek gerekirse .Organik tarimi yapan degilde satan insana vergilerde kolaylik saglansa ve diger yonlu uretici ve saticiyada daha agir vergiler getirilse durum esitlenir.Sonucta isteyen organik isteyen bozuk urun alir ne varki bunda ama nerde o babayigit hukumet gelmis gecmis hepsi ayni.Gunu kurtarmayi birakiniz efendiler gelecegi kurtariniz gelecegi.

Comment

TABİAT CI sanada şunu söylüyorum ben kimseye organik tarım yapmayın demiyorum....kimyasallarıda dayayın demiyorum...yapılan her türlü yanlışı düzeltmeye çalışıyorum....aldığımız toprak tahlil lerinde bunları görüyoruz zaten benim sinir olduğum bu tipler televizyonda ne üdüğübelirsiz birinin haberini duyar
              çilekte hormon var diye bağım bağım bağırır ....sormaz kim kullanmış onu bulalım hesabını soralım demez tüm üreticiyi ayni kefeye koyar çok biliyoya sor kim kulanmış
              işte öyle diyolar...kıvım kıvım kıvırır..... bu adamda ihracatta magneb bulunmuş bütün ihracat kayıt altında git onu üreteni bul hesabını sor ama avrupaya amerikaya yalakalığı kim yapacak ......sor o yere göğe sığdıramadığın şeref sizlere kiyoto protokolunu niye imzalamamışlar.......imzalayanlar niye bu güne kadar niye uygulamamışlarrrrrrrr.......akıllı olun akıllı......

Comment

ben o adama organik tarımın ansiklopedisini yazarım...gereken cevaplarım cok..

yok öyle cayına pişti oynamıyoz burda...çok yakında size ihracatı yapanıda imzalayan inspektörüde burdan yazacagım......................................... ............

Comment

delimisin nesin ne işin var ......bu gün sana laf yok....sen aslında konuyu biliyosun
                  bize antreman mı yaptırıyosun....burda.................................................... ....

Comment

Sahsi sorunlar ve toplumsal sorumluluklar.Degerli arkadaslar kisisel sorunlarimiz her daim toplumsal sorunlarda topraga gomulmeli ve toplumun sorununu çozmek gerekli.Sunu cani gonulden diyebilirizki sahsi sorunlarimizi dahi konusuyor olsak dahi toplumun bunu gordugunu unutmamak ve yine toplumu bir sekilde egitici bir yapi içerisinde bilgilerimizi anlatmak zorundayiz.Aksi suna sebebiyet vermis olmazmiyiz ?Taraflasma kotu bir yapidir ve onemli olan dogrusunu bulmaktir ve iste buradada TURKIYE BUYUK MILLET MECLISIni degilde yuce turk milletinin ihtiyar heyetini ornek almaliyiz.Sonucta taraflasma konusu olusursa ki bu buyuk bir sorundur site içerisinde ve site yonetimi buna izin vermeyecektir.Organik tarim ve organik tarimi savunanlar kazanmak zorundadir.Ancak cimbizlama yontemi ile kisilerin yazilarindan alinti yapipda kisisel sorunlarimizi toplumsal sorunmus gibi gostermekte bir baska marifettir.Umut ediyorumki yanlis dusunuyorumdur ve yanlis dusundugumu hissetmek istiyorum.Tartismak ve konusmak onemlidir ve sorunun temel kaynagina inilmesine yardimci olur ve oradanda sorunun çozumu bulunabilinir.Ancak siddetli çatisma mantigi ile degil dialog mantigi içerisinde olmalidir.

Saygilarimla

ibrahim simsek

travaux paysagist

Comment

organik tarıma karşı olmak değil konu...... bunuda nerden çıkartıyosun konu bunu uygulamanın üretici acısından alt yapısının olmayışı.....konu.....BU SENE ARMUT YEMEYİN GENELGESİ hazırlama yetkisi bu adama verilmişmidir....verilmemişmidir.......

Comment

Su sekilde dusnebiliriz.Arkadas su sekilde bir baslik atsaydi ve deseydi almanyada bazi armutlarda kimyasal maddeler bulunmus ve yasaklanmis satisi.Benim açimdan simdikinden farksiz olurdu.Cunku armutun uzerinde kimyasal madde kullanilmamistir yazisi mevcut degil eger organik degil ise.Iste burada belkide arkadas su seklde dusunmus olablir .Dikkat edin armutlarin hangisinde olacagi bellidegil ve kendince dogrusuda bu sekilde baslik almasidir diye yapmistir.Ancak sunuda soylemiyorum.Eger kendisi bir organik uretici ise bu firsati degerlendirmis olabilirde.Bunada bir sey diyemem sonucta ancak mantikli ve sakince konusularak sorunun temeline inebiliriz diye dusunuyorum.Ben sana hiç bir zaman haksizsinda demedim .Senin yonunden haklilik payin oldukca yuksek ve urununu satmak zorundasin ve ilaç kullanmayan kisilerde yaniyor malesef iste burada bunu anlatmak gerekiyor aksi heyytt ulen dagilin mantigi olursa keskin sirke salataya zarar.

Comment

Daha açik konusmak gerekirse su var.Toplumsal konularda herkez kisisel bakis acisini bir kenara birakmak zorundadir.Site kimin malidir? Selseraç beyin sahsi malidir.Ben selseraç beyin sahsi olarak teorik yapisini sevmesemde toplumsal sorunlarda ve bilgi paylasiminda birlesmiyecegiz anlamini tasimazki .Sonuçta elserac beyin amaci bir paylasim sitesi ve bunuda gerçeklestirmis.Benimde sorunum bilgilerimi paylasmak ve insanlardan bilgiler almak .Olay bukadar basit bir sekilde yurumelidr.Biz kolay kolay selseraç beylede konusmayiz ancak sorun toplumsal ise neden konusmayalim ? Sonucta eger amaç bir takim bilgileri paylasmak ise ayni çanakta yemek yiyenler ayni çanagi temizlemesinide bilmelidir.Bilmem anlatabildimmi.

Comment

tabiki öyle olmalı ama organik tarımı farm villy gibi anlatmamak lazım insanlara bana mail atıyorlar biz bodrumda sekiz doktoruz kişi başı 100 binlira topladık da ne yapalım...ha ozaman organik tarım yapalım tabiki

Comment

Sayın Tabiatçı yazınız için teşekkür ederim. Bazı insanlar terbiye sınırını aşarak kendisini bir şeymiş gibi gösterirler. Aslında muhattap olmamak lazım. Bu siteye üye olanlar sitenın kuralları çerçevesinde istediklerini yazabileceklerini her kezin öğrenmesi lazım. Bazılarının armut bahçesi olcağını hesaba katmamıştım. Benimde armut bahçem olsaydı nasıl tepki koyardım diye düşünürdüm. Veya kimyasal gübre fabrikam olsaydı aynı tepkiyi verirdim.
                              Ama gördüğünüz gibi dilin kemiği yok. Kendini ne sanıyorsa yok sen bunun hesabını ver yok sen şunun hesabını ver gibi laflara katılacak halim yok. İstediği kadar armut yiyebilir.
                              Bu yazışma için tüm üyelerden özür diliyorum. İstemeden kendimi yazışmanın içinde buldum. Kesinlikle benim için bu kişi ile yazışma burada bitmiştir. Saygılarımla,

Comment

Delimisin ne işin var size tam cevap veremedim. Leonardit doğda bulunan bir madendir. Amarikalı bilim adamı dr.Leonard tarafından bulunduğu için bu ismi almıştır. Bu maden çıkartılmazsa yüz yıllar sonra limyit kömürü olur. Organik tarımın olmazsa olmazı olarak kabul ediliyor. Görüşmek üzere hoşçakal

Comment

Working...
                                X