arkadaslar badem ağaçları çicek acıyor cagla dediğimiz meyveside oluyor fakat badem olmuyor sararıp dökülüyor .problm nedir acaba.yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
badem de dökülme
Collapse
X
-
Cevap: badem de dökülme
arkadaşım aynı olay benim badem agaçlarım da da oldu ben kuyudan çıklan suyu dogrudan verdim. ondan oldu diyorum. havuzdan dinlenmiş su verseydim .boyle olmazdı diyorum.bu sene nonpariel bademde yaprak yerine badem var su vermeye korkuyom .şu ana kadar su vermedim...ben. bir sebebden olmaz diyorum.....kuyudan çıkan suyu direk verdim ondan oldu...
-
Mutlaka toprak analizi yaptırınız. Bana göre topragınızda Magnezyum eksikliği var.Hem de aşırı derecede.
MAGNEZYUM
Klorofilin yapısında yer alır ve bu nedenle bitkide fotosentez için çok önemlidir. Bu nedenle, eksikliği sonucunda bitkilerde gelişme zayıflar, tohum ve meyve oluşumu zayıflar, meyve dökülmesi fazlalaşır. Ayrıca, bitkide şeker, yağ ve nişasta oluşumuna katkıda bulunur.
Comment
-
Merhaba forumdaşlar.Benimde sorunum hemen hemen aynı.Nonpariel cinsi bademlerim üç yıllık.Geçen sene bademler çağla döneminde hepsi döküldü.Gelişmeye verdik kendimizi avutuk.Bu sene aynı şey oldu.Bademler büyüdü içleri dolgunlaşmadan tümü sararıp büzüşerek döküldüler.Bu konuda yardımı dokunan arkadaşlara minettar olurum.
Comment
-
Ubeyd bey merhaba
Bademdeki sararıp dökülme olayı bizde de oldu. Çağlalar iyice irileştiler sararıp döküldüler. Badem ağaçlarımızın büyük çoğunluğunda sorun yok, tek tük ağaçta bu sorun var. Başka komşularımızda da var. Birisi toprak analizi yaptırdı demir eksikliğinden kaynaklandığını söylemişler. Sizin yorumunuzu da alabilirmiyim?
Comment
-
Merhaba,
Benim bahçemde çok büyük bir çağla/badem ağacı var.
Bu ağaç şu an sürekli birşeyler dökülüyor sanki yağmur yağarmış gibi küçük nokta kadar siyah bir şeyler döküyor. Yüzme havuzunun kenarında olduğu iççin bu büyük bir problem. Nasıl çözülebilir?
Teşekkürler
Comment

Comment