fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Nektarimdeki Hastalık için Bilgi

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Nektarimdeki Hastalık için Bilgi

Öncelike böyle güzel bir site kurduğunuz için sizlere teşekkür etmek isterim.

Ben bahçemde bulunan nektarimin yapraklarında ki hastalık hakkında bilgi almak istiyorum.
    - Bu hastalık diğer yapraklarada sarar mı ve meyveye zararı olurmu? Ne yapmalıyım?
    - Ben üstündeki bozulan yaprakların tamamını kopardım ve poşete koyarak ağaçtan uzakalştırdım. Sizcede bu yaptığım doğru mu? Yoksa yine devam eder mi?
    - Bir de ağacın gövdesinde çatlamalar oldu. Acaba bu neden kaynaklanır. Kapanması için ne yapmalıyım.

(Not : Ağaç aşılı ve bilindik bir seradan alındı. 2 yılı bitirdi ve 3. yılın içinde ve meyveside güzel.)

"Bu ağacın gövdesindeki yarıklar"

Cevap: Nektarimdeki Hastalık için Bilgi

tabrina deformans denen hastalık oldugu kanaatindeyim.

Comment

Cevabınız için teşekkürler ama biraz daha bilgi verebilirseniz sevinirim.

Comment

arkadaşım bu hastalık genelde bizim şeftalilerdede her bahar olur onun ucuz bir ilacı var onu kullanırsın ama pahalı olanda var 30 lira civarı o daha etkili ama basit bi hastalık herhalde yapraklar taze olduğu için oluyo ve bakır eksikliği gibi bişi bir ziratcıya git anlat göster sana yadımcı olur onun bi ilacı var verir kullanırsın muhtemelen bu yapraklar dökülür ama yeni sürgünler ve yapraklar olur onlara bişi olmaz ama daha net ve kesin bilenler vardır sitede yardımcı olurlar birde şuan varmı bilmiyom ama kırmızı bir böcek gelir şeftalilerine ve onlarıda yok etmen gerekir ama bana fazla güvenme ben zirratcı deyilim tecrübeden yazıyom

Comment

hastalık yaprak kıvırcıklığı basit bir hastalıktır mücadelesi kolaydır her ilkbaharda olur. Kimyasal mücadelesi için bakırlı ilaçlar kullanılır... Ağaçlarda daha gözler patlamadan koruyucu fungusitle 2-3 hafta önce ilk ilaçlama yapılır. Gövdedeki yaralar içinse buradan ciddi bişey görnmüyor sadece ufak bir yaraya benziyor fidan zamanında yara almış ağaç da büyüdükçe o da zamanla büyümüş... her ağaç da olabilir.

Comment

eşkiya ve kayhanuz yazdığın bilgiler için teşşekür ederim. Bu merakımı biraz olsun giderdi. Sağolun sizin kullandığınız o ucuz ilacın isminide yazarsanız sevinirim. Saygılar...

Comment

Bu hastalık kısaca klok dediğimiz mantari bir hastalık. Mücadelesi için ilkbaharda koruyucu olarak % 1-2 lik bordo bulamacı kullanılır. Eğer hastalık başladıysa dodin gibi bir fungusit kullanarak hastalıklı yaprakların dökülmesi sağlanır. Aksi halde hastalık diğer yapraklarada bulaşabilir. Bu yapraklar dökülmez ise yeni sürgünlerin çıkması zorlaşır.

Comment

ilk baharda gözler patlamadan önce %1 veya %2 lik göztaşı 1ton suya %2lik ise 20kg göztaşı sönmemiş kireç 10kg.yapılarak eritilerek ağaçlara atınız...Göztaşını ağaçları iyice ıslayınız, daha sonraki evrelerde ise ilkbahar ilaçlaması olarak gözler patladığında fudine,dodine etkili maddeli ilaçlardan atarak bu mantari hastalıktan kurtulmanız mümkün, daha iyi ayrıntı için İL VEYA ilçe TARIM MÜDÜRLÜKLERİN'DEKİ bitki koruma mühendisleri yardımcı olurlar...

Comment

Working...
                X