fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

KİRAZ AĞACIMDA SİYAH BİT

Collapse
X
 
  • Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

  • KİRAZ AĞACIMDA SİYAH BİT

    Merhaba
    Kiraz ağacımda yapraklarda ve yaprakların küçük dallarla birleştiği yerlerinde siyah küçücük böcekler var.İnternette resimlere bakıp anladığım kadarıyla yaprak siyah biti gibi görünüyor.
    Ağacım 13 yıllık büyük ve yukarı dallarında yer yer kurumalar var bu siyah şeyler ağacın bir çok yerinde ve yapraklar parlıyor böyle yapışkanımsı bir madde ayrıca balkonumada bu siyah bitler dökülüyor yerler yapış yapış.

    Bunlardan kurtulmak için ne yapmalıyım üzerinde meyvaları kızarmaya başladı meyvaları topladıktan sonra mı ilaçlamalıyım yoksa ilaçlayalım mı ne kullanmalıyız ?
    kirazın yakınında kayısı ,armut , küçük vişne ağacım var ve birsürü çiçekler güller vs.Diğer bitkilerime bulaşır mı ?

    cevaplarınız için şimdiden teşekkğürler

  • #2
    Cevap: KİRAZ AĞACIMDA SİYAH BİT

    Malumunuz üzere artık zirai ilaç tavsiye etme yetkisi Tarım il müdürlükleri tarafından yada onların yetkilendirdikleri kişiler tarafından yapılmaktadır. Şimdi buradan size ilaç tavsiyesi yapsam şahsen yetkim yok. Teşhisinizi zaten koymuşsunuz en iyisi dallardan numune alıp en yakın Tarım İl ya da İlçe Müdürlüğü Bitki Koruma şubbesine gidip ilaç yazdırmak ya da ilaç yazma yetkisi olan bir Zirai İlaç bayisinden göstereceğiniz bitki numunesine göre ilaç almaktır. Sizin için en iyi ve en ekonomik ilacı yazacaklardır.

    Comment


    • #3
      Cevap: KİRAZ AĞACIMDA SİYAH BİT

      Şimdi Acizane önerimiz size şu olacak.kirazlar kızarmaya başladı demişsiniz.Mümkün mertebe ilaç kullanmamaya özen gösteriniz .Ayrıca bir kaç gün bekleyip kirazı toplayıp ağacı öyle ilaçlayınız yada kirazda kızarma çok az ise sistemik olmayan,kısa miatlı ilaç kullanınız.kolay gelsin,başarılar dileğimle.

      Comment


      • #4
        Cevap: KİRAZ AĞACIMDA SİYAH BİT

        Teşekkürler bulunduğum bölgede tarım iş var oraya numunesiyle gidebilirim

        Comment


        • #5
          Cevap: KİRAZ AĞACIMDA SİYAH BİT

          numuneye gerek yok siyah yaprak biti kirazlarda çok görülür. şu an hasat zamanı yakın olduğundan 3 günlük ilaç olan diclorvos 550 g/l 200 ml/100 lt suya dozunda atabilirsin. Ama reçete yazdırsan daha iyi olur. Tarım teşkilatlarına gene de git. Ama ilacı şu an için bu. İlacı attıktan sonra eğer meyveleri toplamak yada yemek istersen 3 gün beklemek zorundasın. 3 gün dolunca ilaç meyve içinde dekompeze olur yani parçalanır bünyeden atılır. sonra toplayıp yiyebilirsiniz.

          Comment


          • #6
            Cevap: KİRAZ AĞACIMDA SİYAH BİT

            kirazla ilgili ne kadar soru varsa sorabilirsiniz

            Comment


            • #7
              Cevap: KİRAZ AĞACIMDA SİYAH BİT

              sn .Yosun,

              ilçe tarım size kimyasal ilaç dışında bir tavsiyede bulunmayacaktır.

              Bir kaç tane ağacınıuz var ve temiz, zehirsiz bir şeyler yiyin.

              10 lt. suya 10 yemek kaşığı arap sabunu koyun. 5 iri diş sarımsağı ezin ve 3 kaşık zeytinyağı karıştırın. Ezdiğiniz sarımsağı bir tülbente sarın ve su içinde 2 gün bekletin. 3 gü ara ile üç defa atın.

              Hatta yaprak bitlerini de öfke ile ezip karışımın içine atın. Daha etkili olur.

              Ya da organik ilaç nimiks kullanın.

              Neden kendini, çevreni ve ağacını zehirliyorsun. Tüm kimyasalların altenetifleri var.

              Comment


              • #8
                Cevap: KİRAZ AĞACIMDA SİYAH BİT

                arkadaşlar tarım il müdürlüklerinde tavsiye edilen ilaçlar bakanlıkça ruhsat almış ilaçlardır. bir ilacın ruhsat alması tavsiye alması çok pahalı uzun denemeleri gerektiren zahmetli bir iştir. ruhsatlandırma yapılırken ilacın eko sistem içindeki tüm canlılara çevreye kuşlara insanlara balıklara arılara faydalı böceklere vs. vs. zararları araştırılır. Buna göre ruhsatlandırma yapılır. Yeni piyasaya çıkmış bir ilacın 10 sene diğer firmalar emsalini yapamaz. ancak 10 sene sonra emsalden ruhsatlandırılır.
                burada en önemli husus DOĞRU TEŞHİS, DOĞRU İLACI KULLANMAK, DOĞRU ZAMANDA KULLANMAK, DOĞRU MİKTARDA (DOZAJ) KULLANMAK ve DOĞRU ZAMANDA HASAT ETMEKTİR.
                Halil beyin karışımı belki bir nebze iyi gelebilir ama büyük kapama bahçelerde 1000 lt (tonluk) ilaçlama aletlerinin kullanıldığı bahçelerde kilolarca sarımsak ez beklet mümkün değildir, ayrıca tamamen etkili olacağınıda zannetmem. Bu şekilde bazı seracılık bölgelerinde, elma sahalarında kekik suyu diyerek yok nematoda yok kırmızı örümceğe vs insektisidlere alternatif sunulmuş işler hiçte sanıldığı gibi gitmemiş kekik suyunu piyasaya sunanda onu kullana çiftçide zarar etmiştir.
                Ayrıca kirazın bir tek yaprak biti problemi yoktur. yaprak lekesinden tutunta monilyasına kiraz sülüğüne bakteriyel zamklanmasına kadar bir çok hastalık.
                Tabiki amatör bahçelerde de kimyasal ilaçlamalarda bunların hepsine uyulmaz ama belli başlı ilaçlamalar yapılırsa çok sağlıklı ürünler yenilebilir.
                son olarak ben bir tanıdığın evinin önündeki kiraz ağacında kimyasal ilaçlamalar yaptırdım. o ağaçtan toplanan kirazın lezzetini pazarda hiç bir kirazda bulamadım . Hani o boğazı yakan gerçek kiraz lezzeti . Ama pazardakiler şekerli su gibi idi. ya da gazı alınmış kola gbi gazoz gibi. herkese saygılar. kolay gelsin.

                Comment


                • #9
                  Cevap: KİRAZ AĞACIMDA SİYAH BİT

                  Arkadaşlar;Bu sitede defalarca yazdım vede kimse alınmasın.her iş ilme ve akla dayanır.Bu konuyla görüş bildiren arkadaşların hepsinin değerli fikirleri var.Ben Öncelikle biyolojik tedbirleri öneren bir insanım ama;kimyasal ilaçlarıda yeri geldiğinde kullanmak gerekli olduğu kanaatindeyim.Bu iliçları alırken,kullanırken iyi soruşturulması,reçetesi,kullanma talimatı,bitkiye tesiri,etken maddesi,meyvenin yada sebzeyedeki etkileri ve kullanım süreleri iyice okunup,araştırılmalıdır.Ayrıca;kirazın lezzeti,iliçla doğru orantılı değildir.lezzet işi,kirazın cinsi ve toplanma durumuyla doğru orantılıdır.şu an piyasada ticari olarak satılan kirazların büyük bir kısmı,erken toplanmaktadır.Tabaka onlarında kendilerince haklı nedenleri var.Bahçesi olupda,bizim yerli kiraz çeşitlerinden bir kaç çeşit dikenlerle,ticari boyutda bu işi yapanlar arasında elbetde fark olacaktır.Sağlık ve esenlik dileğimle.

                  Comment

                  Working...
                  X