fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Vişne agacında kuruma

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Vişne agacında kuruma

2 tane vişne agacım bu şekilde biri tamamen kurudu gibi biride yaparakları dokuyor kurudu kuruyucak agacları kurtarmanın bir yolu var mı sebebi nedir yardım ederseniz çok mutlu olurum tşkler ....

Cevap: Vişne agacında kuruma

bu ağacı çok fazla bu aşamadan sonra kurtarma şansın sıkıntılı yenisini diksen daha ucuza mal edersin kardeş geçmiş olsun slm ve dua ile

Comment

sert çekirdekli ağaçlar tabansuyunun yüksek olduğu yerlerde fazla uzun süreli yaşamaz (vişne , kiraz, şeftali gibi) kuruma bundan olabilir yeni dikersen buna dikkat et senin kuruyan ağaçlarında kök hastalıkları veya kök kurtları etkili olmuş olabilir.

Comment

Aynı derdi bu sene ben de yaşadım. Baktım ağaç kurumaya başladı, gövdesini dalların başladığı yerden kestim. Şimdi 40-50 Cm. dallar çıkardı. Bakalım kışı atlatacak mı merak ediyorum.

Comment

su ve toprak analizi yaptırcam su yagmurlar bir kesilsin ona gore su dan mı topraktan mı veya hastalık mı bakacam bu agacları kaybettim gibi gorunuyor başka agacları kaybetmeyim ona göre önlemimi alıyım ...

Comment

aşı yerlerine bakın aşı uyuşmazlığı olabilir aşı yerlerini çekseydiniz bir yorum yapabilirdik

Comment

Ağaçların bayağı büyümüş. Ben senin yerinde olsaydım ağaçların taç iz düşümlerine kaliteli organik maddesi ve hümik+fülvik asit yüzdeleri yüksek nem oranı düşük leonardit uygulaması yapardım. Senin ağaçlarına 7 kilo kadar leonardit uygulaması yapabilirsin. Ağaçların kurtulursa teşekkürümü isterim. Kurumaya yüz tutmuş bir çok ağaç şimdi kocaman oldular ben de onları kurtarmanın verdiği sevkle seyrediyorum.

Comment

Cııkkk...Benim Rahmetlik ebem mezardan çıkarsa bu vişnelerde düzelir.Resme göre konuşuyorum ki;Bu vişne ağaçlarının anacı mahleb yani İdris.taban sulak.İkinci bir husus usulsuz,ağzı yaban budanmış, iyi odun olur.Kurbandan yeni çıktık vişne odununda iyi ızgara olur vede bizden afiyet olsun demek düşer.

Comment

Sayın Tabiatcı siz ümidinizi kesmişsiniz. Ben hala ümitliyim. İnşallah size bu vişne ağaçlarından izgara yaptırmayacağız. Arkadaşımız benim dediğimi yaparak leonardit uygulasın sonrasını görüşeceğiz. Resimde gördüğünüz ihlamur ağaçı kuruyordu. Biliyorsunuz leonardit uygulaması ağaç taç iz düşümüne yapılır. İki yıl önce taç iz düşümüne uygulamayı yapmıştım. Ağaçın dibinde yuvarlak biçimde gözüküyor. Ağaçla birlikte bütün bahçe kurtuldu ve canlandı.

Comment

Sn Behramkale:Şimdii... sizin resimdeki ıhlamur ağacının çevresine bakıldığı zaman edilinen izlenimden görünüm şu:Bahçe son derece bakımlı;Leonardit'in faydalarını küçümsemiyorum,Ancak;öncelikle budama hatası yoğun,bunun yanında zamklanma epeyce görünmekte.Kök bitimine yakın yerlerden yabani çöğürlerin çıkmasıda gövdenin öldüğüne delalet ediyor.Tabiki;bu resimlerden görünen.Daha ayrıntılı film olursa,şüphelendiğimiz başkaca hastalıklar çıkabilirki;İyice ayrıntılı fotoğraf yada bizatihi kendim görmeden yazmıyacağım.Ağaç üzerindeki zararlılar bulaşmadan imha edilmesi taraftarıyımki...Kebaplık odun...,

Comment

Sayın tabiatcı sizi bekliyorum. Ben budamadan fazla anlamam. Anlamadığım konularda da konuşmam. Geldiğinizde hem ihlamur ağacını yakından görmüş olursunuz, hem de budama işlerini yaparız. Bu arada geçen yaz başında İstanbul'da bir belediyenin park bahçeler müdürü ziyaretimize gelmişti. Kendisi bu bahçe için benim yapacağım hiç bir şey yok demişti. Bana ne zaman müsait olacağınızı söylerseniz sizi merakla bekleyeceğim.

Comment

Sn Behramkale:Ihlamur Orman ağacıdır ve dayanıklıdır.Tutduktan sonra işi kolaydır.Fazla zararlısı yoktur.Resimden görüldüğü üzre;bahceniz güzel.Sizin vilayetiniz Çanakkale'ydi hatırladığım kadar.Vaktimiz müsait olunca sizi ararız.Ancak;şu an vaktimzi müsait değiliz.İlginize teşekkürler.Budama da uzman olduğumu arkadşlarım söylerler.Ehhh!! aşıydı,budamaydı derken biraz damlar.Ama;öyle tanıdık olduğum vede bir kaç ağacı olandanda maddiyat beklememiz yanlış olur.Burası küçük vilayet,herkes birbiriyle tanış.Onlarda bizim ufak,tefek işimizi görür.Yada sütdü,yoğurtdu vs.ürünlerinden takdim ederler.Özel mesajla telefonunuzu atarsanız,sizi arama durumumuz olur.baki selamlar.

Comment

Ayrıca; şunu özellikle belirtmek isterim.Tabiat'da ağaçlara zarar veren insanoğludur.Özellikle tek çekirdekli meyve ağaçları,diğer bir tabirle sert çekirdeklilerden vişne,sert yada aşırı budamayı sevmez.Aşılamadan sonra şekil budaması yapılır.Daha sonra;ana dallar haricindeki dallar sürgün halindeyken erken ilkbaharda alınır.Kuruyan dallar usulüce çıkarılır ve mutlaka aşı macunu kullanılır.Vişne ağacının kurumasına sebep verenler bilinçsizce ağacın dalını kesen,yada budayanlardır.Budama yerlerinden,pek çok böcek ve mantari hastalık bulaşır.Sağlık ve esenlik dileğimle.

Comment

Working...
                          X