fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Armut Ağacımın yaprak kenarları Karardı

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Armut Ağacımın yaprak kenarları Karardı

Herkese merhabalar ve böyle bir forum kurduğunuz için de teşekkürler.
    Google'de armut ağacı hastalıkları yazarak buldum burasını.

İlk mesaj sorunla başlıyor kusura bakmayın ne olur.
    Ben geçen yıl Yarı bodur elma ve armut ağacı diktim.Sorunlar her ikisinde de ayrı ayrı ama ben armuttan başlamak istiyorum.

Geçen yıl da aynı sorun olmuştu.Armut yaprakları uç kenarlardan başlayarak gazeteye sigara değdirilmiş gibi kararıyordu.Yarısı yeşil rengini kaybetmezken diğer yarısı yanmış gazete gibi kararıp düşüyordu.Bu sorun yüzünden olduğunu tahmin ettiğim bir sürgün geriliği de oldu.(Geçen yıl bir karış sürgün verdi).İlçe tarıma örneği götürdüğümde ortama uyum sağlarken böyle sorunların olabileceğini söylediler.

Bu yıl,geçen hafta itibariyle tek bir ağacın tek bir yaprağında aynı belirtiyi gördüm.
    Bu hafta ise tüm armutların tüm yapraklarının geçen yıl olduğu gibi karadığını duydum(bahçemden uzaktayım).Sizlere resim veremiyorum şimdilik ama haftaya çekeceğim inşallah.

Sorum şu:Bu bir hastalık mı yo
    ksa bir böcek,virüs ya da bakteri işi mi?
    Şimdiden çok teşekkür ederim.

Cevap: Armut Ağacımın yaprak kenarları Karardı

Sitemize hoşgeldiniz.

Tahmin yürütmekten başka bir şansımız yok gibi. armutta ateş yanıklığı (Erwinia amylovora)hastalığı korktuğumuz en tehlikeli hastalık. Umarım bu değildir.

Comment

Teşekkür ederim bilgi için.
      İnşallah dediğiniz gibi ateş yanıklığı değildir.Bu konuda yaptığım internet araştırmalarında konuyla ilgili tek resim bulamadım benim sorunuma benzeyen.Bu yüzden bir resim çekmem şart oldu.En azından aynı sorunu yaşayanlarla bilgi alış verişimiz olur.

Sağlıcakla kalın.

Comment

Resim çekerken yakın plan çekmeye çalışın. Bir adette 1 m. gibi mesafeden çekerseniz iyi olur. Buraya mesaj ekleme kutusu altındaki gelişmiş butonuna basarak açılan sayfada mesaj kutusunun üzerindeki ataç resmine basarak resim ekleyebilirsiniz. Selamlar.

Comment

Kusura bakmayın,dediğiniz gibi resim eklemeye çalıştım ama resmin tekini bir türlü kabul ettiremedim.Armutlarımda durum bu.

Bir emekli mühendise gösterdim kesip getirdiğim dalı ve rüzgardan olduğunu söyledi.
          İl tarımdaki mühendis arkadaşlar ise izelement noksanlığı olabilir ateş yanıklığı değilse dediler.Dallarımda kuruma olmadığını,geçen yıl da aynı şekilde yaprakların yarı kısmının kararan yerden döküldüğünü ve diğer kısmın yeşilliğini koruduğunu belirttim.Balans veya starter adında iki gübre tavsiye ettiler.Sizlerin de görüşünü almak isterim.
          Çok teşekkürler şimdiden.

Comment

Molibden noksanlığı olabileceği gibi potasyum eksikliği de olabilir. Kıvrılmalar yaprak bitlerinden de olabilir. Bu nedenle yaprak bitlerini kendiniz tespit edebilirsiniz. Gözle rahatça tespit edebilirsiniz. yaprak ve toprak tahlili yaptırırsanız besin noksanlıklarını da tespit ettirebilirsiniz. Eğer besin noksanlığı değilse hastalık tespiti için herhangi bir Zıraat fakültesi bitki koruma bölümüne gönderebilirsiniz.

Comment

Yaprak biti görmedim yapraklarda.Şubat ayında dab atmıştım.
              Yine gözler uyanmadan taban gübresi atmıştım.

Teşekkür ederim bilgi için tekrardan hocam.

Comment

Taban gübresi olarak ne kullanmıştınız?

Comment

selsarac Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  Taban gübresi olarak ne kullanmıştınız?
                  NPK Kompoze 15.15.15 atmıştım hocam.

Comment

Ateş yanıklığı değil olsa gerek uçlar siyahlaşarak kıvrılır sıkıntı resimden gördüğüm kadar taban suyu yüksek bu armudun anacı nedir toprak durumuna göre uygun anaç kullanılmalı kloroz başlangıcı bitki besin maddesi elementleri eksikliği iz elementleri eksikliği var olabilir toprak ve yaprak analizi sonucuna göre hareket etmek gerekir. H.ÇELİK ÇANKIRI ZİR.TEKNİKERİ

Comment

hocam iyi günler.bu yıl bir kaç çeşit ağaç ile bir adet armut ağacı alıp diktim hobi amaçlı.çok fazla bilgim yok ağaçla ilgili.ama sadece armut ağacında yaprak kararması oldu.yoksa kuruyormu bilemiyorum.nisan ayında diktim aşılı.genelde her iki günde bir sulanıyor.yardım edin lütfen.ekte resimler var.saygılar.
                      Eklenen Dosyalar

Comment

Working...
                      X